Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-yazışma ile bürokratik işlemler daha da hızlanacak

TürkKEP globaltechmagazineE-yazışma uygulaması sayesinde kurum ve kuruluşlar arasındaki yazışmalar fiziksel ortama göre çok daha hızlı ve daha güvenli şekilde yapılabiliyor. Tüm yazışmalar KEP sistemi ile gönderici ve alıcı kimlikleri, gönderi, teslim ve erişilme zamanları ile birlikte içerik bütünlüğü kesin ve değiştirilemez olarak korunuyor. Tümleşik e-dönüşüm hizmetleri sunan güven kurumu TÜRKKEP, e-yazışma alanında kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarına gerekli tüm hizmet ve çözümleri sağlıyor.

 

Kamudaki e-dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. KEP ile gerçekleşen e-yazışma, e-dönüşümün önemli fazlarından biri. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki yazışmalar ile özel sektör kuruluşları arasındaki yazışmaların, kâğıdın ortadan kaldırılarak elektronik ortamda kayıtlı elektronik posta (KEP) sistemiyle yapılmasını sağlayan e-yazışma uygulaması sayesinde günler, haftalar hatta bazen aylar süren bürokratik işlemler saniyeler seviyelerinde gerçekleştiriliyor.

Deliller sistem üzerinde “yasal delil” kapsamında 20 yıl saklanıyor

E-yazışma sayesinde, kurum ve kuruluşlar arasında elektronik ortamda yapılan yazışmalar kâğıda dayalı fiziksel ortama göre çok daha hızlı, tasarruflu ve çok daha güvenli şekilde yapılabiliyor. E-yazışma uygulaması, bürokratik işlemlerin, özel sektörün kamu kurumlarına başvuruları, bilgi edinme ve tüketici şikayetleri gibi süreçlerin çok daha kolay, hızlı, tasarruflu ve güvenli yürütülmesine imkân sağlıyor. Geçen yıldan itibaren e-yazışmayı kullanmaya başlayan kamu kurumlarına ilave olarak her geçen gün birçok kamu kurumu hızla bu sisteme dahil olmaya devam ediyor. E-yazışma, KEP sistemi sayesinde gönderici ve alıcı kimlikleri, gönderi zamanı, teslim edilme zamanı, erişilme zamanı, taraflar arasındaki uyuşmazlık halinde delil olarak sunulabiliyor. Deliller sistem üzerinde yasal delil olarak 20 yıl süreyle saklanıyor.

Kâğıtla haftalar, aylar süren işlemler e-ortamda saniyeler içinde bitiyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dan yetki alan güven kurumu olarak, Türkiye genelinde yaygın hizmet ağı ile e-dönüşümün bütün çözümlerini müşterilerine sunduklarına dikkat çeken TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, e-yazışma hakkında şu bilgileri verdi: “E-dönüşüm uygulamaları arasında yer alan e-yazışma hizmeti, kurumlar arası yazışma ve bilgi edinme süreçlerini kolaylaştırıyor, işleri hızlandırıyor. KEP sistemi ile gerçekleştirilen e-yazışma uygulamaları, kurumlara birçok avantaj sunuyor. Kâğıda dayalı fiziksel yazışma süreçlerinin geçmişte kalmasını sağlayan e-yazışma uygulaması ile istenilen belge ve bilgiler kurumlar arasında kolay, hızlı, güvenli ve yasal geçerli şekilde paylaşılabiliyor ve saklanabiliyor.”

81 ildeki yaygın hizmet ağıyla e-dönüşüm hizmeti
Kamuda kullanımı zorunlu olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) entegrasyonu yapıldıktan sonra kurumlar arası e-yazışma hızlanarak, basit ve sorunsuz şekilde yapılıyor. Sistem, istenilen dokümanların yasal mevzuatlara uygun şekilde paylaşılmasına imkân tanıyor, fiziksel iş süreçlerinin elektronik ortama aktarılmasına imkân veriyor. E-yazışma ile ilgili gerekli bütünleşik çözüm ve hizmetleri sağlayan yetkili KEP hizmet sağlayıcı ve güven kurumu olan TÜRKKEP, e-yazışma hizmetlerinin yanında, KEP, e-imza, e-saklama gibi diğer e-dönüşüm çözümlerini ve hizmetlerini 81 ilde, 160’a yakın yaygın bayiden oluşan hizmet ağıyla sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri