Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware bulut sistemleri yönetiminde liderliği yine kaptırmadı

VMware GlobaltechmagazineBulut altyapısı ve kurumsal mobilitede lider VMware, Inc. (NYSE: VMW), önde gelen analiz firması IDC’nin, 2015 gelirlerine dayanarak VMware’i hem dünya çapında bulut sistemleri yönetim hem de veri merkezi otomasyon yazılımı pazarlarında pazar payı lideri olarak gösterdiğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte VMware her iki kategoride de üçüncü yıl üst üste ilk sırada yer almış oldu.

VMware Bulut Yönetim İş Ünitesi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ajay Singh, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Söz konusu raporlar inovasyona olan bağlılığımızın bir kanıtı ve birleşik bulut yönetim platformumuzun 2015’te müşterilerimize başarılı sonuçlar sunduğunun bir göstergesidir. Gerek vizyonumuz gerekse müşterilerimizin ürünlerimize karşı gösterdiği güven ve sadakat rekabette öne geçmemizi ve hem bulut sistemleri yönetimi hem de veri merkezi otomasyonundaki liderlik pozisyonumuzu korumamızı sağladı. IDC’nin çalışmalarımızı tanımasından ötürü gurur duyuyor, müşterilerimizle birlikte, onların bugünkü ve gelecekteki bulut otomasyon ve yönetim ihtiyaçlarını karşılama adına kurmuş olduğumuz iş birliğini sürdürmek istiyoruz.”

Bulut sistemleri yönetim lideri

IDC’nin “Bulut Sistemleri Yönetim Yazılımı Pazar Payları, 2015: Süregelen Genişleme Yılı” raporuna göre VMware’in pazar payı en yakın rakibinin yüzde 9 puan üzerinde yer alarak yüzde 22,6 seviyesini korudu.

Raporda “Dünya çapında bulut sistemleri yönetim yazılımı pazarı, gitgide artan sayıda kurumsal ve servis sağlayıcı müşterisinin çeşitli seviyelerde üretim, gelişim ve operasyon iş yükü için bulut tabanlı mimarileri tercih etmesiyle birlikte gelişimini hızlı bir biçimde sürdürüyor. Müşteriler, çoklu bulut ortamlarını tesis içi ve/veya kamuya açık bulut altyapıları, gelişim platformları ve bir servis olarak yazılım seçeneklerinin birlikteliğinden oluşan iş yüklerine uyum sağlayacak şekilde düzenleme becerilerine dair güven duymaya başlıyorlar” ifadelerine yer verildi.

Veri merkezi otomasyonunun öncüsü

IDC’nin “Bulut Sistemleri Yönetim Yazılımı Pazar Payları, 2015: Süregelen Genişleme Yılı”  raporu VMware’in pazardaki büyümesini veri merkezi ve bulut yönetimi otomasyonuna odaklanmasına bağlıyor. VMware, 2015 yılında bu alandaki en yüksek pazar payına ulaşarak yüzde 29,1’lik dilim elde etmiş, en yakın rakibinin yüzde 19 puan üzerinde yer almıştı. Rapora göre VMware’in otomasyon ürünleri 2015 yılında agresif bir şekilde büyüyerek pazarın ortalama hızını geride bıraktı.

Raporda vurgulanan bir diğer ifade de “Veri merkezi otomasyon yazılımı ve SaaS çözümlerine yönelik talep, artan sayıda kurumun modern uygulama mimarilerin ve çoklu bulut altyapı stratejilerinin, BT operasyon ekiplerinin provizyon, güncelleme ve dağıtılan uygulamaların ölçeklenmesinin yanı sıra fiziksel, sanal, konteyner ve bulut kaynaklarının dijital dönüşüm girişimlerini destekleyecek nitelikte olması gerektiğini kabullenmelerine paralel olarak genişlemeyi sürdürüyor” şeklinde oldu.

Teknoloji Makaleleri