Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware 2021 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

VMware-globaltechmagazineKurumsal yazılımın öncü ve yenilikçi şirketi VMware, 2021 mali yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Toplam gelir, geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 arttı. Abonelik ve SaaS (System as a Service, Hizmet olarak Yazılım) geliri, geçen yıla göre yüzde 39 arttı.

Çeyrek Değerlendirmesi

  • 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 12 artan gelirler, 2,73 milyar dolara ulaştı.
  • 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 17 artan abonelik, SaaS ve lisans gelirlerinin toplamı, 1,23 milyar dolar seviyesine ulaştı.
  • Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artan abonelik ve SaaS gelirleri, birinci çeyrekte 572 milyon dolara ulaştı.
  • 2020 mali yılının birinci çeyreğinde 380 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,89 dolar olan GAAP net geliri, birinci çeyrekte 386 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,92 dolar oldu. 2020 mali yılının birinci çeyreğinde 535 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,25 dolar olan GAAP dışı net gelir, yüzde 21 artarak birinci çeyrekte 640 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına 1,52 dolara yükseldi.
  • GAAP faaliyet geliri, 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 18 azalarak 418 milyon dolar oldu. GAAP dışı faaliyet geliri ise 2020 mali yılının birinci çeyreğine göre yüzde 25 artarak 818 milyon dolar seviyesine ulaştı.
  • Birinci çeyreğin faaliyetlerden gelen nakit akışı 1,37 milyar dolar, serbest nakit akışı ise 1,29 milyar dolar oldu.
  • Toplam gelir ile toplam peşin elde edilen gelirdeki ardışık değişim bir önceki yıla göre yüzde 19’luk bir artış yakalayarak 10,1 milyar dolara ulaştı. Toplam gelir ve toplam kazanılmamış gelirdeki sıralı değişim, geçen yıla göre yüzde 6 arttı.
  • Abonelik, SaaS ve lisans gelirleri ile peşin elde edilen abonelik, SaaS ve lisans geliri bir önceki yıla göre yüzde 16 arttı.

VMware CEO’su Pat Gelsinger konuyla ilgili olarak “Tüm dünya beklenmedik zamanlardan geçiyor. 2021 mali yılının birinci çeyreğinde sağlam bir performans gösterdik. Çalışanlarımızın güvenliğini ve iyiliğini gözetmek ve müşterilerimizin çok hızlı değişen ihtiyaçlarına cevap vermek önceliklerimiz oldu. Önemli hizmetler sunan müşterilerimize önemli dijital hizmetler sunarak daha verimli ve güvenli bir şekilde ölçeklenmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

VMware CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Zane Rowe ise “Birinci çeyrekte dijital dönüşüm yolculuğunda ilerleyen müşterilerimize yatırımlarını daha hızlı geri kazanma ve iyileştirilmiş dayanıklılık imkanı sunduk. Bu çeyrek aynı zamanda VMware’ın güçlü yönlerinin ve ekonomik olarak zorlayıcı bir ortamdaki fırsatların altını çiziyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri