Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro Veri Güvenliğinde Liderliğini yine tescilledi

trend micro globaltechmagazineTrend Micro Deep Discovery, dünyanın bir numaralı veri güvenliği laboratuvarı NSS Labs’in Sızma Tespit Sistemleri testlerinde, performansıyla arka arkaya üç yıldır liderliği kimseye bırakmıyor.

İnternet ve veri güvenliği konusunda küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, Deep Discovery  Inspector’ın NSS Labs tarafından arka arkaya üçüncü yılda da güvenlik açıklarını en iyi belirleyen sistem olarak tavsiye edildiğini duyurdu. Deep Discovery en son yapılan Breach Detection Systems (Sızma Tespit Sistemleri) testinde yüzde 99,8 genel performans notu elde etti. Trend Micro bir kez daha ağ ve uç nokta tabanlı hedeflenmiş saldırıları, gelişmiş tehditleri ve fidye yazılımları belirlemede istikrarlı bir şekilde başarılı oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trend Micro CEO’su Eva Chen NSS Labs’in Sızma Tespit Sistemleri testinin her zaman şirketin BT altyapı güvenliğinin çerçevesini çizdiğini ve sektörde çıtayı yükselten firmaları da ortaya çıkardığını söylüyor. “Tehditler gelişerek kapsamlarını artırmaya devam ettikçe sızıntıları etkili bir şekilde belirlemek de şirketlere yönelik Birleşik Tehdit Savunması’nın vazgeçilmez bir parçası oluyor. Müşterilerimiz güvenliklerine çok katmanlı bir yaklaşımın parçası olarak etkili bir sızıntı önleme çözümüne sadece bu tehditleri belirlemesi için değil anında karşılık verip yeni tehditlere karşı koruma sağlaması için de ihtiyaç duyuyor.”

Aynı zamanda Trend Micro, TippingPoint Advanced Threat Protection olarak da satılan Deep Discovery, gelişmiş tehditleri ve fidye yazılımları belirlemek için kapsamlı teknikler kullanıyor. Deep Discovery, tüm ağ bağlantı noktalarında 100’den fazla protokolle tehdit algılama kapasitesini en üstün seviyeye çıkararak fiziksel ve sanal sunuculardaki tüm trafiği izliyor. Deep Discovery bunun da ötesinde ağ içerisinde saldırının yaşam döngüsü içinde tanımlanan tüm aşamaları da belirleyip görünür hale getiriyor.

Deep Discovery ayrıca diğer Trend Micro ve üçüncü parti ürünlerle tehdit öngörülerini de paylaşarak var olan güvenlik yatırımlarını geliştirebiliyor. Bu da şirketlerin sadece olası tehditleri belirlemesini değil aynı zamanda var olan saldırılara hızlıca karşılık vermelerini sağlıyor.

NSS Labs CEO’su Vikram Phatak günümüzde gerçekleştirilen yoğun saldırılar dikkate alındığında, bir saldırının herhangi bir noktada şirket ağına sızmada başarılı olabileceğini söylüyor. “Kurumlar bu gerçeği bilerek ağlarının ihtiyaçlarını en hızlı ve uygun şekilde inceleyerek cevap verecek bir sızıntı önleme çözümüne sahip olmalı. Tarafsız testlerimiz üçüncü yılda da arka arkaya Trend Micro Deep Discovery’nin yüksek derecede etkili bir sızıntı önleme sistemi olduğunu ortaya koydu. Bu da onun, korunma ihtiyacı olan şirketlerin açık bir seçimi olması gerektiğini gösteriyor.”

Teknoloji Makaleleri