Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel 7. Nesil Intel Core İşlemci Ailesi, en etkileyici internet deneyimleri için geliyor

intel globaltechmagazineIntel, 7. Nesil Intel® Core™ işlemci ailesiyle bilgisayar deneyimi yepyeni bir düzeye taşınıyor. Etkileyici internet deneyimi için tasarlanan 7. Nesil Intel Core işlemciler, güçlü Skylake mikromimarisiyle geliştirildi. Intel’in en yeni 14nm işlemcileri, her zamankinden daha hızlı yanıt performansı, büyüleyici oyun deneyimi ve güçlü güvenliğin yanında bilgisayarınızla daha doğal, daha sezgisel etkileşimler sağlıyor. Mobil platforma yönelik 7. Nesil Intel Core işlemciler, 4K UHD video, 360 derece video, birden çok video akışı ve üst düzey içerik oynatma gibi gelişmiş özelliklerle, net ve etkileyici içerik görüntülemenin yepyeni deneyimini sunuyor.

  • 5 yıllık bilgisayara kıyasla yüzde 70’ten daha hızlı mobil üretkenlik
  • 5 yıllık bilgisayara kıyasla 3,5 kat daha iyi 3D grafik performansı

Bu sayede her işlem daha da hızlı gerçekleşiyor:

  • İçerik oluştururken: 1400 fotoğrafı bir dakikada düzenleyebilirsiniz
  • Çoklu görev çalıştırırken: Alışveriş yaparken veya film izlerken birden çok 4K UHD videoyu 4 dakikada ilgi çekici bir filme dönüştürebilirsiniz
  • Oyun oynarken: Overwatch gibi en sevdiğiniz oyunları seyahat halindeyken HD kalitesinde oynayabilirsiniz
  1. Nesil Intel Core işlemciler, daha hızlı 4K UHD oluşturmayı, 4K UHD içerikleri daha uzun süre izlemeyi ve veri akışını sağlayan mobil tasarımları olanaklı kılıyor.
  • Yeni HEVC 10 bit kod çözme özelliği, 4K UHD’ye kadar kusursuz üst düzey içerik oynatımına olanak tanıyor
  • Yeni VP9 kod çözme özelliği, çoklu görev çalıştırırken güç verimli ve kusursuz 4K UHD, 4K 360 derece içerik oynatımını mümkün kılıyor
  • 5 yıllık bilgisayara kıyasla 8 kat daha hızlı ve kusursuz 4K UHD 360° video oluşturmayı, düzenlemeyi ve paylaşmayı sağlıyor
  • 9,5 saate kadar 4K video oynatımının keyfini çıkarmak size kalıyor

Intel, 7. Nesil Intel Core işlemcileri geniş bir fiyat yelpazesiyle çeşitli bilgisayar tasarımlarında, Thunderbolt 3 USB C tek kabloyla bağlantı ve Windows Hello gibi düşük güç tüketen üst düzey ses ve yüz tanıma teknolojisine sahip cihazlarda sunuyor. Kullanıcılar, ayrıca dokunma, ses ve dijital kalem gibi çeşitli sezgisel giriş seçenekleri sunan 7. Nesil Intel Core işlemcili bilgisayar tasarımlarıyla da karşılaşacaklar.

Mobil ve masaüstü bilgisayarlarda 7. Nesil Intel® Core™ işlemci ailesinin sağlayacağı temel avantajlar ise şöyle:

HIZLI YANIT PERFORMANSI: 7. Nesil Intel Core işlemciler, önceki nesil işlemcilere kıyasla daha hızlı performans sağlamak üzere güç verimli bir mikromimariden, gelişmiş işlem teknolojisinden ve silikon optimizasyonlarından faydalanıyor. Intel® Speed Shift Teknolojisi internette çok daha hızlı performans sağlıyor.

Intel® Turbo Boost 2.0 Teknolojisine sahip işlemcilerde, performans ve güç hem çekirdekler hem de grafikler için dinamik olarak kontrol ediliyor. Bu sayede, gerektiğinde performans artışı sağlanırken mümkün olduğunda enerji tasarrufu elde ediliyor. Hem Y serisi hem de U serisi işlemciler, Intel® Hyper-Threading Teknolojisi (Intel® HT Teknolojisi) ile iki çekirdek ve dört işlemi destekleyerek, performans ve mobilite arasında eşsiz bir denge sağlayan mükemmel 2’si 1 Arada tasarımları ve ince laptopları mümkün kılıyor. Microsoft Windows Modern Standby özelliğine sahip bilgisayarlar, bir düğmeyle anında uyanarak kullanıcıları sistemlerinin başlamasını bekleme sıkıntısından kurtarıyor.

ZENGİN VE ETKİLEYİCİ DENEYİMLER: Intel® HD Grafikleri, göz alıcı görseller için gelişmiş performans ve yeni medya motoru sağlıyor. Kullanıcılar, 7. Nesil Intel Core işlemciler sayesinde kolay içerik izleme, oluşturma, düzenleme, paylaşma ve oyun oynama deneyimleri elde ediyorlar. Daha fazla sağlayıcıdan 4K UHD kalitesinde üst düzey içerik görüntüleme özelliği sunan 7. Nesil Intel Core işlemci ailesi, kullanıcıların uyumlu ekranlarda büyüleyici canlı multimedya deneyimlerinin keyfini çıkarmalarını sağlıyor. Aynı zamanda, güçlü fotoğraf ve video düzenleme, birden çok video akışı, 360 derece videolar ve yüksek çözünürlüklü görüntülü sohbet olanakları sunuyor. Ayrıca kullanıcılar, sevdikleri oyunları seyahat halindeyken akıcı ve zengin dokulu grafiklerle oynayabiliyor. Son olarak, güç verimli VP9 ve HEVC 10 bit donanım hızlandırma teknolojileriyle geliştirilen yeni medya motorumuz sayesinde, önceki nesle kıyasla çok daha iyi 4K görüntüleme ve içerik oluşturma deneyimleri mümkün oluyor.

BASİTLİK VE KULLANIM KOLAYLIĞI: Çok amaçlı Thunderbolt 3 teknolojisine ve tüm ihtiyaçları karşılayan USB-C bağlantı noktalarına sahip laptoplar, unutulmaz bir deneyim sunuyor. Tek bir kablo, 40 Gb/sn’ye kadar aktarım hızlarını, iki 4K 60 Hz ekranı, 100W’ye kadar sistem şarjını, harici grafikleri ve üretkenliği artıran Thunderbolt ağ oluşturma özelliğini destekliyor. 7. Nesil Intel Core işlemcilerle, dokunma, ses ve dijital kalem girişini destekleyen daha çok tasarım mümkün olurken, kullanıcıların daha kolay etkileşim kurmaları ve yaratıcılıklarını özgür bırakmaları sağlanıyor. Windows Hello yüz tanıma teknolojisini destekleyen kameralara sahip laptoplarda ve web sitelerinde, kullanıcılar güvenli bir şekilde oturum açabiliyor.

DAHA UZUN PİL ÖMRÜ: 7. Nesil Intel Core işlemcili sistemler, işlemci ve platform düzeyinde güç verimliliğini daha da artıran 7. Nesil Intel Core işlemci ailesiyle, daha uzun pil ömrüne sahip olup, daha ince ve daha hafif sistemler için daha küçük pillerin kullanılmasını mümkün kılıyor. Özel donanım hızlandırma teknolojisi, yerel 4K video oynatımı sırasında 3 kat daha uzun pil ömrü sağlayarak güç tüketimini önemli ölçüde azaltıyor. Y işlemci ailesiyle 2’si 1 Arada laptoplar ve diğer laptopların yeniden tasarlanması, çok daha fazla mobilite için ince ve fansız tasarımları mümkün kılıyor. U serisi işlemcilerde ise, daha da incelen tasarımlarda daha fazla üretkenlik ve yaratıcılık elde etmek olanaklı.

GÜÇ DESTEĞİ: U ve Y serisi 7. Nesil Intel Core işlemcilerdeki G/Ç, 2. Nesil PCIe ile 5 GT/sn olan veri aktarma hızını 3. Nesil PCIe desteğiyle 8 GT/sn hıza ulaştırıyor. En yeni Intel® Rapid Storage Teknolojisi, NVMe PCIe x4 solid state sürücüleri destekliyor ve 3. Nesil PCIe hızlarından faydalanıyor. Intel® Entegre Sensör Çözümü için Intel® Context Sensing SDK teknolojisi, üçüncü taraf yazılım tedarikçilerinin sensörle geliştirilen heyecan verici uygulamalar sunmalarını mümkün kılıyor.

Seri ve bulunabilirlik:

Bu yeni 7. Nesil Intel® Core™ işlemci duyurusu şu işlemcileri kapsayacaktır:

  • Intel Core m3 işlemci
  • Intel Core i3, Intel Core i5 ve Intel Core i7 işlemciler

OEM’lerin 7. Nesil sistemleri son kullanıcılara Eylül başında göndermeye başlamalarını bekliyoruz. Ayrıca tatil sezonunda 7. Nesil mobil sistemlerin ve çeşitli mobil sistemlerin pazardaki varlığının ciddi bir şekilde artmasını öngörüyoruz.

Teknoloji Makaleleri