Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Norskale’i bünyesine kattı

citrix globaltechmagazineCitrix, güvenli uygulama dağıtımında piyasadaki en iyi kullanıcı deneyimini sunuyor. Citrix’in müşterilerinin ürün ve servislerini tercih etme sebeplerinden en önemlisinin bu olduğu belirtiliyor. Citrix’in müşterilerine mümkün olan en iyi deneyimi sağlamaya olan bu bağlılığı ve çabaları, kullanıcı ortam yönetimi (UEM) şirketi Norskale’in satın alınmasıyla devam ediyor.

Norskale çalışma ortamı performansının optimize edilmesinde; uygulama dağıtımının hızlandırılmasında; tam özellikli bir çalışma alanı ve kullanıcı ortam yönetim çözümü ile Avrupa, Asya-Pasifik ve Amerikan pazarlarında ortam ölçeklenebilirliğini geliştirmede sektörce kanıtlanmış bir başarıya sahip.  Dünyada 100’den fazla müşterisiyle ve 80 bine ulaşan kurumsal kullanımıyla Norskale; pazar lideri XenApp ve XenDesktop uygulama ve masaüstü sanallaştırma çözümlerimizin performans ve ölçeklenebilirlik değerlerini önemli miktarda artıracak.

Çalışma ortamının optimizasyonu için; kullanıcı profilleri, kişiselleştirme, uygulama ayarları, sistem ilkeleri ve sistem kaynak tüketiminin ideal kombinasyonu üzerine kurulu sanal bir çalışma alanıyla dinamik olarak birleşebilen bir yönetim çözümü gerekiyor. Norskale çalışma ortamı yönetimi çözümü, Citrix’in her kullanıcı için tam anlamıyla dinamik bir sanal çalışma alanı yaratmak için mümkün olan en iyi çalışma alanı performansını, masaüstü oturum açma ve uygulama yanıt sürelerini sunan mevcut profil yönetim teknolojilerini de tamamlayıcı nitelikte. Diğer kullanıcı ortam yönetimi (UEM) çözümlerinin aksine Norskale, çalışma alanı konusunda kullanıcı, uygulama, masaüstü ve diğer sistem kaynaklarını da içeren bütünsel bir yaklaşıma sahip.

Norskale, kullanıcı ve uygulama davranışını gerçek zamanlı olarak izlemek ve analiz etmek için patent bekleyen bir makine öğrenimi teknolojisinden yararlanıyor. Uygulamaların RAM, CPU ve Input/Output (IO) gibi sistem kaynaklarını kullanma şeklini akıllı bir şekilde ayarlayarak kaynak tahsisini tüm kullanıcılar için optimize etme yeteneğine sadece Norskale sahip. Artık sadece Citrix’e özel olan bu algoritma zekası, her kullanıcının üretken olabilmek için gereken kaynaklara sahip olmasını sağlarken; sunucu ölçeklenebilirliğini anında yüzde 70’e kadar artırarak genel kaynak tahsisini koruyacak ve böylelikle yatırım getirileri (ROI) büyük ölçüde artmış olacak.

Artık XenApp ve XenDesktop üzerinde Workspace Environment Manager olarak yer alacak Norskale çözümü, müşteri başarısında da kanıtlanmış bir performans geçmişine sahip.  120 mega mağazası ve 21 binden fazla çalışanı ile Avrupa ve özellikle Fransa’da büyük bir perakendeci olan Leroy Merlin, Norksale çözümü sayesinde sisteminde önemli performans ve ölçeklenebilirlik iyileştirmeleri gerçekleştirdi. Leroy Merlin kullanıcı giriş sürelerini yüzde 80 daha hızlı hale getirmeyi başardı. Kurulum kolaylığı ve geliştirilmiş kullanıcı verimliliği göz önüne alındığında Norskale çözümü anlık yatırım getirileri sağlamayı başardı. Bu satın alım, Citrix’in  XenApp ve XenDesktop müşterilerine mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimi ve dağıtım performansını sunmaya olan bağlılığının yeni bir kanıtı.

Teknoloji Makaleleri