Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Small Office Security ile KOBİ’ler daha huzurlu

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab, çok küçük ölçekli şirketlerin günümüzde karşılaştıkları, sayıları gittikçe artan siber tehditlere karşı korunabilmelerine yardımcı olabilmek için Kaspersky Small Office Security ürününün yeni bir versiyonunu piyasaya sundu. Fidye yazılımını engelleyen geliştirilmiş fonksiyonu, internetten yapılan finans işlemlerini koruyan geliştirilmiş özelliği, ve güvenlik durumunu rahatça gözlemlemeyi sağlayan özelliği sayesinde Kaspersky Small Office Security; dolandırıcıları uzak tutarak çok küçük işletmelerin büyümesine yardımcı olacak.

Kaspersky Lab’ın yakın zamanda yaptığı, çok üçük işletmelerin %42’sinin şifreleyen kötü amaçlı yazılımlar konusunda endişeli olduğunu gösteren araştırmaya paralel olarak; Kaspersky Small Office Security ürünün son versiyonu büyüyen ‘şifreleyici’ tehditlerine karşı zenginleştirilmiş koruma sunuyor. System Watcher bileşeninin sahip olduğu şifreleyici önleyici özellikler kötü amaçlı şifreleme denemelerini engellemekle kalmıyor, otomatik yedekleme ve eski hale geri dönme özelliğini harekete geçiriyor.

Her gün daha fazla çok küçük işletmeler hesaplarına ulaşmak ve onlarla işlem yapmak için mobil bankacılığı kullanıyor ve internet işlemlerinin popülaritesi suçluların da dikkatini çekmiş durumda. Buna karşı durarak Kaspersky Small Office Security’de bulunan Safe Money özelliği; finansal işlemler için dolandırıcılara karşı daha iyi hale getirilmiş koruma sunuyor. Bunu da, siber suçluların önemli işletme verileri ve finansal varlıkları çalmak için sıklıkla kullandığı ekran görüntüsü alma veya clipboard (pano) fonksiyonunun kullanılmasına karşı koruma sunarak yapıyor.

Korunma durumuna kolayca ulaşım

Bu önemli gelişmelerin yanı sıra Kaspersky Small Office Security’nin son versiyonu, küçük işletmelerin güvenlik durumlarını kolay bir şekilde gözlemlemelerini sağlıyor. Özel, bulut bazlı gözlem konsolu ile birlikte, işletmeler ağlarında bulunan masa ve diz üstü bilgisayarlardan dosya sunucuları ve mobil cihazlara kadar tüm cihazların korunma durumlarının tek bir görüntüsüne ulaşabiliyor. Online portal ise bu bilgiye her yerden her an ulaşılabileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda işletmelerin tamamen korunmasına yardımcı olmak için güvenlik ayarlarını gerektiğinde aktive etmek veya değiştirmek için de kullanılabiliyor.

Kaspersky Lab Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Pazarlama Başkanı Vladimir Zapolyansky konuyla ilgili: “Şifreleyen kötü amaçlı yazılımlar küçük işletmeler için gerçek anlamda bir tehdit unsuru ve işletmelere zarar vermekte. Küçük ofis çözümümüzde yaptığımız son iyileştirmeler, çok küçük işletmelerin sürekli daima değişen tehdit ortamında işlerini ‘rutin şekilde’ sürdürebilecekleri anlamına geliyor. Tedarikçiler ve müşteriler arasında yapılan işlemlerde mobil ve internete bağlı olunduğu gerçeği de finansal işlemlerin korunması konusunu çok önemli bir husus haline getirdi. İyileştirmelerimizi çok küçük işletmelerin kimin izlediğine bakmadan işletmelerini büyütme ve rekabetçi kalmalarına yardımcı olmak amacıyla yaptık,” yorumlarında bulundu.

Özellikle 5-35 adet arası bilgisayara sahip olan işletmeler için üretilmiş olan Kaspersky Small Office Security; diz ve masa üstü bilgisayarlara, dosya sunucularına, mobil cihazlara; çok küçük işletmeleri online saldırılar, fidye yazılımı ve veri kaybından korumak için en çok test edilmiş ve en çok ödül almış güvenliği sunuyor.

Teknoloji Makaleleri