Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services’ten rüzgar enerjisinde bir proje daha

amazon web services globaltechmagazineAWS’nin beşinci global yenilenebilir enerji projesi yakında hayata geçiyor. Yeni proje Amazon Wind Farm US Central 2’nun her yıl 530 bin mega watt enerji üretmesi bekleniyor. Bu da yaklaşık 50 bin evin elektrik ihtiyacına karşılık geliyor.

Amazon Web Services, Ohio’da Aralık 2017’den itibaren her yıl 530 bin mega watt saat (MWh) elektrik üretecek olan 189 mega wattlık (MW) yeni rüzgar çiftliği Amazon Wind Farm US Central 2’yu duyurdu. Amazon yeni rüzgar çiftliğinin inşası, sahipliği ve inşası için rüzgar projelerinde lider EverPower ile işbirliği yaptı.

AWS’nin ABD’deki beşinci yenilenebilir enerji projesi, Ohio’daki ikinci rüzgar çiftliği olacak. Bu proje, AWS US East (Ohio) ve AWS US East (N. Virginia)’da bulunan AWS veri merkezlerine güç sağlayan elektrik şebekesine enerji verecek. Yeni rüzgar çiftliği tamamlandığında AWS’nin beş yenilenebilir enerji projesi, yıllık toplam 2.2 milyon MWh enerji üretiyor olacak. Bu da yaklaşık 200 bin evin elektrik ihtiyacına karşılık geliyor.

Kasım 2014’te AWS, dünyadaki bütün AWS altyapılarında yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanacağının uzun vadeli taahhüdünü paylaşmıştı. Son 18-24 ay içinde yapılan iddialı sürdürülebilirlik girişimleri, AWS’nin 2016 için belirlediği yüzde 40’lık yenilenebilir enerji kullanım hedefini aşmasını sağladı ve AWS şu anda, 2017 sonuna kadar yüzde 50 oranında yenilenebilir enerji kullanmayı hedefliyor.

AWS Altyapı Başkan Yardımcısı Peter DeSantis, şunları söyledi: “AWS Cloud için yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanmak üzere belirlediğimiz uzun vadeli hedefimize ulaşmada kararlıyız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu hedefi gerçekleştirmenin ardında birçok olgu yatıyor. Hükümetlerin düşük maliyetli yenilenebilir enerji üretimini teşvik edecek politikalar uygulaması, o enerjiyi işletmelerin satın alması, gelişim ortaklarımız ve araçlarımızdan gelen ekonomik ve yenilenebilir fikirler ve küresel altyapımızda daha büyük verimlilikler sağlayacak teknolojik ve operasyonel yenilikler bunlardan sadece birkaçı. Yenilenebilir enerji hedeflerimizin ötesinde seyredebilmek için bütün bu olguların sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz.”

Teknoloji Makaleleri