Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Usta yazılımcılar İyilik İçin Java Etkinliğinde bir araya gelecek

javaforgood globaltechmagazineCrossover Türkiye öncülüğünde organize edilecek olan Java For Good – İyilik İçin Java etkinliğinde katılımcılar Mültecilik, Küresel Isınma ve Sokak Hayvanları gibi önemli toplumsal sorunlara çözüm ararken Activebuilder, Türk Kızılayı, Oracle Türkiye ve Haytap bu önemli etkinlikte proje ortağı olarak yer alacak.

10 yıl ve üzeri deneyimli 40 katılımcının Java ve Kotlin teknolojilerini kullanarak, Client / API tabanlı sunucu mimarisiyle tamamlanmış bir uygulama hazırlaması beklenen hackathon etkinliğinde, katılımcılar Client tarafında Single Page Application Framework veya benzer uygulamaları mobil uygulama yaratmak için kullanabilecekler.

Üretilen projelerin hepsinin talep edilmesi halinde devlet otoritesi ve proje ortağı olan STK’larla ücretsiz olarak paylaşılacağı Java For Good – İyilik İçin Java etkinliğinde Crossover’ın başarı kriterlerine uygun adaylar etkinlik sonrasında Crossover’dan  Java Chief Architect pozisyonu için son adım olan mülakat adımından başlama şansı elde etmesinin ötesinde değerlendirme ekibi tarafından verilecek en yüksek puanlı projenin sahibine iPhone 7 Plus hediye edilecek ve tüm katılımcılara proje ortaklarımızdan çeşitli hediyeler verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata; “Nihai hedefimiz konforlu koltuklarımızdan Türkiye’nin gerçek sorunlarını eleştirmek yerine bu sorunlara yazılımsal çözümler üretmek ve küçük de olsa katkı sağlamaktır. Bu sebeple yapacağımız Hackathon’a katılımı 40 kişiyle sınırladık ve yalnızca 12 saatte bu işi yapabilecek, 10 yılın üzerinde Java deneyimi olan adaylardan bir yıldızlar takımı oluşturmayı hedefledik. Başta Mültecilik olmak üzere Küresel Isınma ve Sokak Hayvanları başlıklarında teknolojinin ne gibi farklar yaratabileceğini ispat etmek istiyoruz. Örneğin katılımcılarımızdan biri sokak hayvanlarının takip ve bakım süreçlerini yönetecek bir uygulama geliştirebilirken diğerleri mültecilik ya da küresel ısınma üzerine bir proje yapabilir. Etkinlik sonunda açık kaynak halinde tüm projeleri öğrenciler, STK’lar ve devlet otoritesiyle ücretsiz olarak paylaşacağız.” dedi.

Etkinliğe katılmak için http://javaforgood.com/ sitesinden başvuru yapabilir ve etkinlik hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri