Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP Güvenli Baskı anlayışını yeniden tanımlıyor

hp globaltechmagazineBaskı alanında dünya lideri HP Inc., HP Yönetilebilen Baskı Hizmetlerini (MPS) kurumların, baskı ortamlarını siber saldırılara karşı korumalarına yardımcı olacak şekilde yeniden tasarladığını duyurdu. HP Yönetilebilen Baskı Hizmetleri, dünyanın en güvenli baskı deneyimini sunacak.

Yeni HP Güvenli Yönetilebilen Baskı Hizmetleri becerilerinin arasında ileri düzey güvenlik sunan profesyonel servisler, yazılım çözümleri ve müşterilerin çok tedarikli baskı filoları için genişletilmiş ana hizmet becerileri bulunuyor. HP ayrıca, HP baskı cihazlarının güvenlik için önceden yapılandırılacağını da duyurdu.

HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır , konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Gitgide karmaşıklaşan ve hacmi artan siber saldırılar karşısında güvenlik duvarları zayıflamaktayken, aynı ağa bağlı yazıcıları hafife alamayız. HP olarak yönetilebilen baskı hizmetlerinde yeni bir standart oluşturmamızın sebebi de bu. Müşterilerimizin, büyüyen son nokta güvenlik zorluklarının her zaman üstünden gelebilmeleri için tüm faaliyetlerimizi en iyi güvenlik uygulamaları ile harmanlıyoruz.”

Profesyonel seviyede güvenlik servisleriyle BT’nin üzerindeki yük azalıyor

HP, şirketlerin güvenlik profillerini dış kaynağa aktarıp geliştirirken değerli BT kaynaklarından tasarruf etmelerini sağlama amacıyla HP Güvenli Yönetilebilen Baskı Hizmetlerine çığır açan yeni uygulama ve profesyonel servisler ekledi. Yeni hizmetler şöyle:

  • Baskı Güvenliği Uygulama Servisi – HP, güvenlik alanında uzmanlaşmış kendi destek teknisyenleri ile kurumsal baskı güvenli planlarının uygulanmasına yardımcı olacak.
  • Baskı Güvenliği Danışmanlık Servisi – HP’nin yetkili güvenli danışmanları düzenli güvenlik uzmanlıklarıyla, risk profili güncellemelerinin yanı sıra güvenlik planlarının düzenli olarak değerlendirilmesine ve uyumluluk denetimlerine yönelik destek sunacak.
  • Baskı Güvenliği Yönetim & Uyumluluk – HP, güvenlik ayarlarının uzaktan yönetimi aracılığıyla uyumluluk desteğinin yanı sıra yazıcı filosunun potansiyel sorunlara karşı düzenli gözlemlenmesi ve filo güvenlik durumuna dair uyumluluk raporlarının teyidi hizmetlerini sunacak.
  • Kapsamlı Eğitim — HP, MPS çalışanlarının ve HP teknik ekiplerinin güvenlik uzmanlık seviyesini artırmak için CompTIA’nın da aralarında bulunduğu endüstriyel güvenlik sertifikasyonlarını içeren yatırımlar yaptı.
  • Gelişmiş Takip & Raporlama — HP, baskı filosu durumuna yönelik daha fazla görünürlük ve güvenlik açısından en iyi uygulama önerilerini gözden geçirmek için MPS takip ve raporlama süreçlerine güvenlik özellikleri ekliyor.

IDC Görüntüleme, Baskı ve Belge Çözümleri Ekibi Araştırma Direktörü Robert Palmer, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Organizasyonlarımızın baskı ve belge altyapısı alanına yönelik güvenlik endişelerini gidermek için proaktif adımlar atmaları gerekiyor. HP gibi yönetilen baskı servisi sağlayıcılarının bu aşamada önemli bir iş ortağı olarak görülmesi şart.”

Yazıcılar artık güvenlik için önceden yapılandırılıyor

HP, daha az güvenli arayüzlerin kapatıldığı ve müşterilerin, yeni yazıcılarını ağlarına kurmaya ihtiyaç duymaları halinde yeni portlar ve protokoller açmalarını gerektiren yazıcıların teslimatına başladığını duyurarak kurumsal baskı alanında güvenlik çıtasını daha da yükseltti.

  • Cihaz ayarlarına yeni yaklaşım — HP, NIST tarafından daha az güvenli olarak tanımlanan portlar, protokoller ve şifre takımları gibi daha az korunan, eski arayüzleri kapatma sürecine başladı. HP’nin kasım ayındaki FutureSmart güncellemesi hem mevcut hem de yeni HP Enterprise yazıcılar ve MFP’ler için yönetici şifresi ve şifreleme ayarlarını iyileştirdi.
  • Yazılım dünyasıyla iş birlikleri – HP, uygulamalarının yeni ve daha güçlü arayüzlerle uyumlu çalışabilmesi için yazılım geliştiricilerle etkin olarak çalışıyor.

Veri, cihaz ve belge güvenliğine odaklanan çözümler

HP JetAdvantage iş akışı ve baskı çözümleri, kritik öneme sahip iş süreçleri ve görevlerini akıcı hale getirmek için geliştirildi. Çözümler sayesinde BT iş yükü ve maliyetleri azalırken, çalışan verimi ve baskı güvenliği artıyor. Bu alandaki en yeni güvenlik özellikleri şöyle:

  • HP Access Control (Erişim Kontrolü) — HP Access Control, kimlik doğrulama, yetkilendirme ve güvenli baskı becerileri sunuyor. Yeni sunulan daha yüksek işlevsellik ve SNMPv3 desteği, HIP2 kart tip uyumunu genişleten yeni bir kart okuyucu ve kullanıcılara bir akıllı kart ya da devre kartıyla sisteme giriş yapma ya da sistemden çıkma imkânı sunan becerilerle donatılmış bulunuyor.
  • HP Capture and Route—HP Capture and Route özelliği taranmış içerikleri ve dağıtılmış belgeleri tek dokunuşta kontrol ve takip etme imkânı sunuyor. Yeni özellikler arasında SSL üzerinde LDAP desteği, Capture and Route sunucusunda tutulan taranmış veriler için atıl veri şifrelemesi, kullanıcı mesajlarının anında basılmasını sağlayan MyMessages yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri