Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp SolidFire, veri merkezi altyapılarını yeniden şekillendiriyor

netapp globaltechmagazineNetApp SolidFire, veri merkezi altyapılarını yeniden şekillendiriyor

Web boyutunda ölçeklenebilir, çarpıcı lisans modeli; yeni nesil veri merkezlerini hızlandırarak müşterilerin operasyonlarını hızlı ve verimli bir şekilde uyarlamasını, taşımasını, ölçeklendirmesini ve dönüştürmesini mümkün hale getiriyor.

Bundan yaklaşık bir yıl önce SolidFire’ı, satın alan NetApp, BT’yi kurumlar ve servis sağlayıcılar için dönüştüren yeni nesil gelişmiş veri merkezlerine güç katıyor.

NetApp SolidFire çözümleri,  veri merkezleri için bulutun esnekliğini ve hızını sunan altyapı sağlıyor. Müşteriler, görevler için kritik önemde olan uygulamaları tek bir depolama sistemi üzerinde güvenli bir şekilde konsolide ederek maliyetleri ve karmaşıklığı azaltıyor. Yazılımsal inovasyonlar sayesinde devasa ölçeklenebilirlik, kesintisiz bir şekilde sağlanıyor ve böylece tüm uygulamalar için performans garantisi sağlanıyor.

Müşteriler ayrıca lisanslama modellerinde de NetApp SolidFire inovasyonundan faydalanabiliyor. FlashForward Capacity Licensing (FlashForward Kapasite Lisanslama)modeli esnek, sürekli ve öngörülebilir bir model. Müşteriler gerektiğinde ihtiyaç duydukları kadar kullanabilecekleri şekilde donanım ve yazılım satın alabiliyor.  Sürekli ve devredilebilir lisanslar, yazılımları donanım güncellemelerinden, tanımlamalarından veya konsolidasyonundan ayırıyor. Lisansların devredilebilir olması ve özel bir donanıma bağlı olmaması sayesinde kullanıcılar her zaman donanımlarını güncelleyebiliyor veya yenisi ile değiştirebiliyor. Dahili ve kullanıma göre yapılan indirimler sayesinde yazılım ve destek maliyetleri azaltılırken hazır kapasite arttırılıyor.

NetApp SolidFire Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dave Wright şunları söylüyor: “NetApp SolidFire ekibi, artık zorlu entegrasyon işlerini geride bırakarak altyapı tüketiminin tüm spektrumu genelinde yeni nesil dönüştürülebilir veri yönetim çözümlerini sunmaya tamamen odaklanabiliyor. NetApp’ın tüm kaynaklarının arkamızda olduğunu da düşünürsek, müşterilerimizin veri merkezi operasyonlarını dönüştürmelerini sağlayan, BT servislerini verimli bir şekilde sunmalarını mümkün kılan ve yeni pazarlardaki fırsatlardan faydalanmalarını sağlayan çözümlerimizi sunarken gözünüz NetApp SolidFire’da olsun.”

Geçen yıl SolidFire işleri, NetApp’ın Gartner Solid State Array Magic Quadrant araştırmasında lider olarak duyurulmasına katkıda bulundu. Şirket ayrıca tüm all-flash pazarında yıllık bazda yaklaşık iki kat daha hızlı büyüme sergileyerek en hızlı büyüyen all-flash sağlayıcısı oldu.

Müşteriler, NetApp SolidFire ile operasyonlarını hızlı ve verimli şekilde dönüştürüyor

SolidFire all-flash ürünlerinin “hiçbir şeyi paylaşmayan” mimarisi sayesinde müşteriler, operasyonlarını daha hızlı ve verimli bir şekilde taşıyabiliyor, ölçeklendirebiliyor ve dönüştürebiliyor.  Bu yaklaşım, iş yükleri için ayrı ayrı altyapı ambarı kurulması ihtiyacını ortadan kaldırıyor. SolidFire dağıtımlı depolama ağı içerisindeki bireysel node’lar veriyi, yedekliliği ve kurtarmayı kendi kendini iyileştiren bir yöntemle yönetiyor. Kurumlar, işletme maliyetlerini düşük tutmak için depolama altyapılarını otomatikleştirebiliyor. Böylece OpenStack, VMware, VDI, veritabanı, DevOps ve servis sağlayıcı kurulumları için uygun bir ortam sağlanıyor.

SolidFire çözümleri ile veri merkezlerini dönüştüren bazı müşteriler ise şunlar:

  • Carrenza: Global bulut servisi sunan Londra merkezli şirket, hızla değişen müşteri uygulamalarının ihtiyaçlarını ve altyapı taleplerini karşılamak için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duydu. Şirket, altyapı çevikliğini ve cevap verme yeteneğini arttırmak ve depolama bakım zamanı ile yönetim işlerini azaltmak için SolidFire’ı tercih etti. Müşterileri artık ön sermaye giderlerine ihtiyaç duymaksızın depolama kaynaklarını ölçeklendirebiliyor.
  • FICO: Ticari karar alımlarını güçlendiren akıllı analiz ve yazılım çözümleri sunan şirket, FICO Analytic Cloud’u kullanan müşterileri için servis seviyesinde anlaşmaların gerekliliklerini karşılamak amacıyla NetApp SolidFire’ın OpenStack ve VMware ile entegresine ve sunduğu performans ve kapasitesine güveniyor. FICO Analytic Cloud, işletmelerin veri analiz uygulamalarını %70’e kadar daha hızlı bir şekilde geliştirmelerini ve kurmalarını sağlıyor.
  • Internet Solutions (IS): Birleşik iletişim servis sağlayıcısı şirket, dünya genelindeki uluslararası ofisleri ile birlikte Afrika genelinde 14 ülkede faaliyette bulunuyor. NetApp SolidFire sayesinde IS, Afrika’da performans tabanlı katmanlı servisler sunan ilk servis sağlayıcı oldu. Böylece şirket, müşterilerinin her geçen gün daha karmaşık hale gelen taleplerini karşılayabiliyor.
  • Premier Eye Care: Merkezi ABD’nin Florida eyaletindeki Tampa şehrinde olan bu sağlık kuruluşu, iş ortaklarının sağlık planları için rutin göz bakımı, tıbbi ve cerrahi göz bakımı hizmetleri ve yönetim servislerinin yönetimini yapıyor. Kuruluş; yedekleme, kurtarma, gecikme ve raporlama konularındaki sorunları çözmek amacıyla Microsoft SQL veritabanı için bir NetApp SolidFire all-flash depolama sistemi kurdu. Böylece Premier Eye Care, yedekleme ve kurtarma sürelerini 9 saatten 7 dakikaya kadar düşürdü.

 

Teknoloji Makaleleri