Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ericsson MWC 2017’yi üç çarpıcı duyuruyla açtı

ericsson globaltechmagazineEricsson 2017 Mobil Dünya Kongresini (MWC) ortakları ve büyük müşterilerinin bulunduğu üç çarpıcı duyuruyla açtı.

Bunlar, medyayı insanlarla daha rahat buluşturmak üzere içerik sahipleriyle operatörler arasındaki yenilikçi bir iş modeli olan 5G’ye doğru ağ gelişimi ve taşımacılık sektöründe endüstri dönüşümünü kapsıyor.

27 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen Medya & Analist brifinginde, Ericsson Başkanı ve CEO’su Börje Ekholm: “Şu anda Ericsson’un gelecekteki yönünü tayin etmek üzere çalışıyoruz. Dijital dünyada başarılı olmak için cesaret, istek ve ekip çalışması gerekiyor. Teknolojinin sınırlarını bıkıp usanmadan zorlayacağız ve kendimize daima müşterilerimizi nasıl daha başarılı yapabileceğimizi soracağız. Gelecekte müşterilerimizin en iyi ortağı olmamızın yolunun onların bizlerden beklentileri ve ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. 2017 Dünya Mobil Kongresinde, örneğin 5G ve medya ve taşımacılık sektörlerindeki becerilerimizin ön planda ve pazar lideri olduğunu gösteriyoruz.  Bugün ise hazırız. Taşımacılık gibi sektörlerde yüksek performanslı ağlar, medya çözümleri ve iş modelleri sunmak üzere bizi tercih eden ortak ve müşteri ekosistemine sahibiz” diye devam etti.

Ericsson’un 2017 yılında piyasaya sürdüğü 5G ürün ve hizmet paketini takiben Ekholm; Qualcomm: NTT DoCoMo, Vodafone ve Telstra Australia  ile işbirliği içinde yürütülen Yeni 5G Radyo (NR) testlerini duyurdu.

Ekholm: “5G tüm sektörleri değiştirecek, müşterilerimiz mevcut 4G şebekelerini geliştirerek şimdiden geleceğe hazırlık yapıyor. Bu, Nesnelerin İnternetinde ve Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik gibi çok veri gerektiren servislerde ihtiyaç duyulan otomasyon ve iş dönüşümünü sağlayacak temel faktördür.” dedi. Ericsson, 2026’da 5G’ye yönelik 1.23 trilyon USD büyüklüğünde bir pazar öngörüyor. Ekholm: “Bu, 5G’nin değerini gören sektörler ve bizim bu fırsatı ele geçirmek üzere orada olacağımız anlamına geliyor.” dedi.

Ekholm’a sahnede katılan Telstra CEO’su Andy Penn, 5G’nin gelecekteki servisler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyerek, bilhassa Ericsson ve 20th Century Fox işbirliğiyle duyurulan yeni medya çözümü üzerinde durdu. 20th Century Fox CTO’su Hanno Basse da sahnedeki Ekholm ve Penn’e katılarak, çözümün, yeni içeriği abonelere hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırarak sektörde trendi belirleyeceğini söyledi..

T-Mobile CTO’su Neville Ray, şirketin mevcut LTE ağını 5G’ye hazır hale getirme planlarından bahsetti. Ray; “T-Mobile, güçlü bir 5G şebekesinin belkemiğini oluşturacak en yeni ve en gelişmiş teknolojileri kullanmaya devam edecek. Ericsson gibi, müşterilerimizle yakınlaşmamızda yardımcı olacak, bize sürekli fikirler ve çözümler sağlayan ortaklarımıza güveniyoruz” dedi.

5G, tüm sektörlerde dönüşüme öncülük eden teknoloji… Ericsson’un Hall 2’deki gözden kaçırılması mümkün olmayan bir tarafı da Scania TIR kabini olacak.. Scania CEO’su Henrik Henriksson’un konuk olarak katıldığı yeni Bağlı Araç Pazarı duyurusunun zeminini bu oluşturuyor.

Son olarak, Ekholm, ziyaretçileri Ericsson’un Fira Gran Via’daki Hall 2’sinde sergilediği, dokunmatik internet ve Sanal Gerçeklik deneyimleri de dahil olmak üzere 70’den fazla gösteriyi denemeye davet etti.

Teknoloji Makaleleri