Perşembe, Mayıs 2, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei, daha iyi bağlantılı bir dünya planlarını paylaştı

huawei globaltechmagazineHuawei, Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi 2017’de “Daha iyi Bağlantılı Bir Dünya” planlarını paylaştı.

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri firması Huawei, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi 2017’de (MWC 2017) “Daha İyi Bağlantılı Bir Dünya İçin Açık  Yollar” teması altında açılış konuşmaları, sanayi forumları ürün lansmanları da dahil olmak üzere bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlik sırasında, dünyanın dört bir yanından 100’den fazla operatör ve çözüm ortağı, Huawei ile birlikte geliştirilen yenilikleri ve fikirleri sergiledi. Şirket ayrıca telekomünikasyon endüstrisinin geleceği ve operatörlerin yeni değer odaklı büyüme elde etmesine yardımcı olacak tüm çalışmalar hakkında endüstri ortaklarıyla iletişim kurdu.

Huawei, gelişen pazarların sürdürülebilir kalkınmasını teşvik ederek operatörlerin verimliliğini artırmasına ve kârlı büyümesine yardımcı olmaya kararlı. Huawei Yönetim Kurulu Başkanı ve Strateji Pazarlama Müdürü William Xu, “Değerli müşterileri belirlemelerine, değerli işyerleri geliştirmelerine ve değerli şebekeler kurmalarına yardımcı olmak için operatörler ile el ele çalışıyoruz.” Operatörlerin endüstri politikalarını birleştirmelerini sağlıyoruz. Mevcut ağ kaynaklarını kullanmak ve teknolojik ve ticari yeniliği entegre etmektir.Hedefimiz operatörlerin yeni gelir akışı sağlamasına ve hizmet geliştirme ve şebeke yapımında olumlu bir iş döngüsüne yardımcı olmaktır.” dedi.

2016 yılının mobil operatörler için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Huawei Dönüşümlü CEO’su Eric Xu, ortalama olarak mobil hizmetlerdeki toplam operatör gelirlerinin yüzde 50’sinden fazlasını veri transferinin oluşturduğunu dile getirdi. Görüntü ve görüntü ile ilgili trafiğin ise gelirlerin içinde yüzde 25’lik paya sahip olduğuna dikkat çeken Xu, “2020 yılı itibarıyla görüntünün, operatörlerin toplam gelirleri içindeki payının yüzde 50’yi geçeceğini ve tüm veri transferinden elde edilen geliri de yüzde 70 oranında artıracağını öngörüyoruz. Bu, artık mobil operatörler için rollerinin değişmesi gerektiği anlamına gelir. Artık kendilerini mobil şebeke operatörleri olmakla sınırlayamayacaklar, aynı zamanda sayısal içerik oynatıcıları olarak görev üstlenecekler. Mobil operatörler, görüntü stratejilerini reaktif olmaktan proaktif olmaya nasıl dönüştürebileceklerini düşünmek zorundalar. Görüntüyü katma değerli bir hizmet olarak konumlandırmak yerine, onu temel bir hizmet olarak görmeli ve daha sonra, ses ve veri hizmetlerinde yaptığı gibi onu geliştirmelidir” diye konuştu.

Operatörlerin ağlarını inşa etmede ve verimli hale getirmede bilinçli hareket etmeleri gerektiğini ve endüstrinin görüntü deneyimini ölçmek amacıyla standartlar geliştirmesi gerektiğini aktaran Xu, Huawei’nin böyle bir ölçüm standardı geliştirmek için Oxford Üniversitesi ile birlikte çalıştığını ve ağlarının yapımında operatörleri daha iyi bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Huawei’nin görüntü endüstrisindeki tüm güçlükleri ve telekom operatörlerinin görüntü işlerini geliştirirken karşılaştığı zorlukları değerlendiren Xu, Huawei’nin operatörlerin görüntü işinde başarılı olmasına ve operatörleri görüntü işlerini geliştirme ve büyütmelerine destek olmaya kararlı olduğunun altını çizdi.

Huawei’e GSMA’den ilk “5G için LTE Gelişimine Üstün Katkı” Ödülü

Huawei, Mobil Dünya Kongresi’ 2017’de “5G için LTE Gelişimine Üstün Katkı” ödülü aldı. Bu yıl, GSMA’nın 5. nesil mobil ağlara (5G) ödül verdiği ilk yıl özelliğini taşıyor ve böyle bir onura layık görülmek, Huawei’nin, teknolojinin gelişimine verdiği katkıyı sergileyebilmesine destek oluyor. GSMA’nın bu yıl ilk kez 5G için üstün katkı ödülü koyduğunu ve Huawei’nin bu onura layık görüldüğünü söyleyen Huawei Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejiden Sorumlu Pazarlama Departmanı Başkanı Xu Wenwei ‘’Önümüzdeki 5 yıl içinde LTE’nin geliştirilmesi ve 5G inovasyonlarında bir süreklilik gözlemleyeceğiz. Bu nedenle, şebeke kurulumu ve endüstriyel işbirliği de dahil olmak üzere tüm açılardan hazırlıklarımızı yapmalıyız. 4.5G’den 5G’e geçerken Huawei, kullanıcı deneyimini geliştirmek, tümüyle bulut dönemine geçiş, dikey endüstriler için yenilikçi hizmetlerin sunulması ve son olarak 5G’nin daha dayanıklı ve uzun ömürlü inşa edilmesi konularında müşterilerine destek olmaya odaklanacaktır’’ diye konuştu,

5G’de Türk Telekom ile Dev İşbirliği

Türk Telekom ve Huawei, 5G ve ileri teknolojilerin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapacaklarını da ilk kez MWC’de duyurdu. Türk Telekom ve Huawei yeni nesil bulut şebeke mimarileri, anten teknolojileri, nesnelerin internet konularının yanı sıra, kamu güvenliğine önemli katkılar sağlayacak yeni teknolojilerin geliştirilmesi alanlarında işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen imza törenine BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yanı sıra Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan ve Huawei Türkiye Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo katıldı. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: “Türkiye’nin dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ve 5G’de de ülkemize ve kullanıcılarımıza en ileri teknolojiyi sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için de hem yerel hem de global anlamda dünyanın en iyileriyle iş birliği yapıyoruz. Bu kapsamda Huawei ile 5G ekosistemine en uygun müşteri deneyimi anlayışını ortaya çıkarmak için birlikte çalışacağız” dedi. 

Huawei Türkiye Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo ise: “Huawei, 2009’dan bu yana daha dijital bir Türkiye için 5G teknolojilerine yatırım yapıyor. Önde gelen operatörlerden biri olan Türk Telekom ile birlikte 4.5 G’den 5G’ye geçişle ilgili en yeni teknolojiler geliştirme işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz. Türk Telekom ile beraber kamu güvenliği, nesnelerin interneti, Massive MIMO vb. teknolojileri dağıtıp test edeceğiz. Huawei olarak Türk Telekom ile dijital dönüşüm için işbirliği yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HUAWEI P10 ve P10 Plus, cebinize bir fotoğraf stüdyosu sığdırıyor

Etkinlik sırasında merakla beklenen P10 ve P10Plus modellerinin tanıtımını da gerçekleştiren Huawei, yeni akıllı telefonlarının dünyanın renk konusunda önde gelen kanaat önderi kuruluşu Pantone Color Institute ile yapılan özel bir işbirliği ile özgün hiper elmas kesim kasalar için özel olarak geliştirilen son moda renklerle piyasaya sundu. Süper Şarj da dahil olmak üzere son yenilikçi teknoloji ile donatılan Huawei P10 ve P10 Plus, piyasada fotoğrafçılık amacıyla kullanılabilecek en gelişmiş akıllı telefon olma özelliği taşıyor. Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu; “Huawei P10 ve P10 Plus ile, portre fotoğrafçılığında devrim yaratan bir akıllı telefon yarattık. Leica Camera ile olan ortaklığımızın gelişmesi sonucu, kullanıcılar arka kameraya ek olarak inanılmaz bir Leica ön kameraya da sahip oldular. Bu yenilikçi iç donanımı tamamlayıcı olarak Pantone Color Institute ile yaptığımız işbirliği ile cihazın dışının da aynı güzellikte olması sağlandı. Huawei P10 and P10 Plus’lar hem modaya uygun hem de işlevsel akıllı telefonlar’’ dedi.

Huawei, MWC 2017’den P10, P10 Plus’a bol ödülle döndü

Huawei’nin Leica işbirliği ile geliştirilmiş porter çekim özellikli, Leica çift kameralı akıllı telefonları büyük beğeni toplarken, dünyanın en prestijli teknoloji yayınlarının da aralarında bulunduğu birçok yayın tarafından takdir gördü. 23 milyon okuyucuya sahip Android Authority, Huawei P10’u  ‘’MWC 2017 En İyiler- En İyi Akıllı Telefon’’ ödülüne layık buldu. Teknoloji meraklıları tarafından takip edilen T3, Huawei P10’a, “MWC 2017 En İyi Telefonu” ödülünü verdi. Huawei “Süper Şarj Teknolojisi” ile Leica ön ve arka kamerasından beğeniyle söz edildi.

Android ve teknoloji meraklılarının takip ettiği HDblog ise, EMUI5.1 yazılımı, parmak izi sensörü ve güçlü Kirin 960 yonga seti ile Huawei P10’u “Editörlerin En İyi Tercihi” ödülüne layık gördü. Mobil ve tüketici elektroniği pazarlarına yönelik haber ve yorumlarıyla dikkat çeken haber sitesi Pocket-lint, Huawei P10’un ekran boyutu, çift kamera teknolojisi ve fiyatını ön planda tutarak cihazı “MWC 2017’nin En İyisi” ödülü ile onurlandırdı.

Dünyanın en prestijli teknoloji yayınlarından olan TechAdvisor, portre konumu ve geniş açı grup çekimleri açısından cihazın ön kamerasını “etkileyici” olarak nitelendirerek, HUAWEI P10’a ‘’En İyi Seçim’’ ödülünü verdi. Çift kamera özelliğindeki titiz işçiliği, yazılımı ve porte konumunu, lazer kesim hassas kasasını  dikkate alan PhoneArena, Huawei P10’u “En İyi Yeni Telefon ve Cihaz” ödülüne layık gördü.

Pantone ile olan işbirliği ile elde ettiği çarpıcı renklere dikkat çeken FoneArena, Huawei P10’a “MWC 2017 Editörün Seçimi” ödülünü verirken, Trusted Reviews mükemmel Leica kameraları, uzun pil ömrü ve çözünürlüğü nedeniyle Huawei P10 ve P10 Plus’ı “MWC’nin En İyi Telefonu’’ ödülüne layık gördü.

En iyi cihazları en uygun fiyata almak isteyen kullanıcılara tavsiyeler sunan ve objektif teknolojik karşılaştırmalar yapan web sitesi Recombu, 5.5 inch’lik ekranı, HD çözünürlüğü ve güçlü işlemcisi sayesinde Huawei P10 Plus’ı, “MWC 2017’nin En İyisi” ödülüne layık gördü.

Teknoloji Makaleleri