Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Xerox yeni yapılanmasıyla değer kazandırıyor

xerox globaltechmagazineXerox Corporation’ın 2017 yılı itibariyle başlattığı yeniden yapılanma dünya genelinde olumlu yansımalar alıyor. 

Yeniden yapılanma ile Xerox Corporation hisselerinde yüzde 20 oranında bir artış meydana geldi. Credit Suisse önceden nötr dediği Xerox hisselerini “Outperform” diye tanımlayarak alım önerisinde bulundu. Credit Suisse, yaşanan Xerox hisse artışının sene içinde yüzde 39’u bulacağını öngörüyor. 

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, Ocak 2017 tarihi itibari ile servis ve teknoloji odaklı iki ayrı yapılanma içinde Xerox Corporation ve Conduent Incorporated adlı iki bağımsız şirket olarak faaliyetlerini sürdürme kararı almıştı. Teknolojik ürün ve çözümler Xerox Corporation bünyesi altında sunulmaya devam edilirken, iş süreç yönetimi (BPO) hizmetleri ise Conduent Incorporated tarafından sunulmaya başlandı. Xerox’un tüketicilere, her ölçekten ofise ve grafik sanatlar sektörüne yönelik ofis cihazları, doküman yönetimi teknolojileri, yazılım ve servislerini sunarak teknoloji odaklı bir şirket olmaya devam edecek olması, Xerox hisselerinde çift haneli artışların yaşanmasını sağladı.

Hissedarlara en üst düzeyde getiri sağlamak, mevcut piyasa dinamiklerine ve ticari faaliyet konularına daha iyi odaklanabilmek için alınan bu karar, başta Wall Street olmak üzere, dünya finans çevrelerinden olumlu değerlendirmeler almaya devam ediyor. Xerox Corporation hisselerinde yüzde 20’ye varan artışlar yaşanırken, finansal analistler Xerox hisselerindeki artışın devam edeceğini söylüyor. Ünlü finans kuruluşu Credit Suisse önceden nötr olarak tanımladığı Xerox hisselerini “Outperform” olarak değerlendirerek, müşterilerine alım önerisinde bulundu. Credit Suisse, Xerox hisselerinde yaşanan artışın sene içinde yüzde 39’u bulacağı öngörüsünü de paylaştı.

Xerox Türkiye Teknoloji ve Pazarlama Direktörü Kaan Yünezer konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Xerox için tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Xerox’un yılbaşı itibarı ile teknoloji ve servis odaklı iki ayrı şirket olarak faaliyetlerini sürdürmeye karar vermesi, Xerox’un geleceğini netleştirdi. Bundan önce herkes ‘Xerox teknolojiden uzaklaşıyor, bir servis şirketine mi dönüşüyor’ derken, Xerox’un İcra Kurulu, Xerox’un odağının teknoloji olacağını, inovasyon odaklı teknolojik yaklaşımının süreceğini duyurdu. Bu karar hissedar, müşteri, çalışan ve iş ortaklarımızın hepsinde büyük bir memnuniyet yarattı. Xerox eskisinden daha güçlü ve kararlı olarak teknolojiye odaklanacaktır. İnovatif yeni ürün ve çözümleri ile pazar liderliğini daha da güçlendirerek, müşterilerine değer katan bir marka olmayı sürdürecektir” dedi.

Xerox Corporation, doküman teknolojileri ve yönetilen baskı hizmetleri alanında küresel lider bir şirket olarak, Fortune Global 500 listesinde yer almaya devam ediyor. Xerox 35 bin çalışanı ile 160’ı aşkın ülkedeki global faaliyetlerini sürdürüyor.

Teknoloji Makaleleri