Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

OnePlus 5’e Qualcomm Snapdragon 835 Mobil Platformu güç verecek

qualcomm globaltechmagazineQualcomm, OnePlus’ın yeni üst seviye akıllı telefonu OnePlus 5 için gelişmiş bağlantı, performans, görselleştirme ve kapsamlı deneyimleri destekleyecek. 

Qualcomm Incorporated’ın iştiraki Qualcomm Technologies, OnePlus’ın yeni üst seviye amiral gemisi akıllı telefonu OnePlus 5’e Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobil Platformu’nun güç vereceğini duyurdu. 8GB’ye varan RAM ile bir araya gelen Snapdragon 835 Mobil Platformu, 10nm FinFET teknolojisi kullanılarak üretilmiş ilk ticari mobil çip üzeri sistem (SoC). Bu sayede bu platform, Qualcomm Technologies’in bir önceki amiral gemisi işlemcisine kıyasla yüzde 35’e kadar daha küçük boyutta olup aynı zamanda güç tüketimini de yüzde 25’e kadar azaltıyor. Böylece, daha ince tasarımlara sahip akıllı telefonlar üretilebiliyor ve CPU, GPU, görselleştirme, bağlantı ve güç verimliliği gibi kategorilerde performans daha da arttırılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Birimi Genel Müdürü Alex Katouzian, “OnePlus’ın yeni üst seviye amiral gemisi akıllı telefonunda Qualcomm Snapdragon 835 Mobil Platformu kullanmayı tercih etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede mümkün olan en gelişmiş ve kapsamlı kullanıcı deneyimini sunacak bu akıllı telefon aynı zamanda yeni nesil eğlence deneyimlerini ve bağlantılı bulut servislerini de destekleyecek.” dedi.

OnePlus Global Pazarlama Müdürü Kyle Kiang ise açıklamasında şunları söyledi: “Tüm amiral gemisi akıllı telefonları üst seviye kaliteyi dikkate alarak tasarlıyoruz. Hem iç hem de dış tasarımda buna önem veriyoruz. Qualcomm ile uzun süredir devam eden işbirliğimizi devam ettiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Snapdragon 835’i tercih etmemizin nedeni OnePlus 5’te gerçek anlamda üst seviye akıllı telefon deneyimi sunmaya imkan vermesidir. İşlevsellik ve üst seviye performansa göre optimize edilmiş olması en iyi deneyimi sunma vizyonumuza mükemmel bir şekilde uyuyor.”

Teknoloji Makaleleri