Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet Fabric-Ready Partner Programına Microsoft da katıldı

fortinet globaltechmagazineFortinet, Microsoft’un Fabric-Ready Partner Programı’na katıldığını ve gelişmiş güvenlik özelliklerini Microsoft Azure ile entegre ettiğini duyurdu. 

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Fortinet, Fabric-Ready Partner Programı’nı Microsoft ile genişlettiğini ve bulut güvenlik servisleri için yeni entegrasyonlarını duyurdu.

  • Microsoft’un Fortinet Fabric-Ready Partner Programına katılması Microsoft Azure Güvenlik Merkezi’ne (ASC) bulut iş yüklerini daha iyi korumasını sağlayacak tehdit bilgisi, saldırı engelleme ve yönetim özellikleri getiriyor.
  • FortiGate Kurumsal Güvenlik Duvarlarına ek olarak, FortiWeb sanallaştırılmış Web Uygulama Güvenlik Duvarları (WAF) artık Azure Güvenlik Merkezi üzerinde çok-katmanlı uygulama güvenliği sunacak.
  • FortiGate Kurumsal Güvenlik Ağları bundan böyle Azure Mağazası üzerinden de satışa sunulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fortinet Türkiye Kıdemli Teknik Müdürü Melih Kırkgöz, “Altyapıların kaynaklar, otomatik politikalar ve gerçek zamanlı tehdit bilgisi konularında hızla değişen şartları karşılaması için güvenlik de yapılan işle uyumlu olmalıdır. Fortinet ve Microsoft kurumlara verilerini güvenli bir şekilde buluta taşımaları için yardımcı oluyor. Böylelikle iş stratejileri, bulut tabanlı servislerin sunduğu esneklik, ölçeklenebilirlik ve performans avantajlarından faydalanabiliyor. Fabric-Ready Partner Programı’na katılmasından memnuniyet duyduğumuz Microsoft ile global seviyedeki kurumsal müşterilerimiz için bulut üzerinde ölçeklenebilir, otomatik ve uyarlanabilir güvenlik özellikleri sunmak amacıyla yakın işbirliğimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Fortinet ve Microsoft, kurumsal müşterilerinin verilerini güvenli bir şekilde buluta taşımasına yardımcı oluyor 

McKinsey & Company tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre iş yüklerini geleneksel ve sanallaştırılmış ortamlardan buluta taşıyan büyük kurumların artmaya devam edeceği tahmininde bulunuluyor. Raporda, en azından bir iş yükünü Servis-Şeklinde-Altyapı (IaaS) platformu üzerinde çalıştıran kurumların sayısının 2018 yılına kadar yüzde 41 artacağı belirtiliyor. IaaS’e geçişteki bu artış nedeniyle kurumların verilerinin bulut bilişim modellerine taşınırken güvenliklerinden emin olması gerekiyor.

Fortinet ve Microsoft arasındaki teknoloji ortaklığının güçlenmesi ile kurumsal müşteriler, bilgileri gerçek zamanlı paylaşan ve hem kurum içi hem de bulut iş yüklerinde otomatik güvenlik sunan entegre siber güvenlikten faydalanıyor.

  • Microsoft Fortinet Fabric-Ready iş ortağı oldu: Microsoft’un Fabric-Ready Partner Programı’na dahil olmasıyla Microsoft Azure müşterileri Fortinet Security Fabric’in geniş ve otomatik özelliklerinden faydalanacak. Fortinet Security Fabric ile gelen önceden entegre edilmiş, uçtan uca güvenlik çözümleri kurumsal müşterilerin sunduğu teknik desteğin yükünü ve maliyetlerini azaltacak. Fortinet’in sanallaştırılmış çözümleri Azure müşterilerine Azure iş yüklerinin genel güvenlik durumunu daha kapsamlı bir şekilde görmelerini sağlamak için gerçek zamanlı tehdit bilgisi sunacak ve böylelikle tehditlere karşı daha hızlı ve akıllı yanıtlar verilebilmesini mümkün hale getirecek.
  • FortiWeb Web Uygulama Güvenlik Duvarı artık Azure Güvenlik Merkezi üzerinden kullanılabilecek: Güvenlik otomasyonu ve tavsiyeleri bulut kurulumları için temel öneme sahip. Siber saldırıların çeşitliliğinin artması nedeniyle otomatik, analiz-tabanlı politikaların uygulanması da kritik önemde. FortiGate Kurumsal Güvenlik Duvarları ASC üzerinden kullanılabiliyor. Şimdi FortiWeb de Azure iş yükleri için kullanılabilecek. Böylelikle analiz-tabanlı tespit ve çok katmanlı uygulama koruması ile daha güçlü güvenlik için daha fazla otomasyon imkanı sunularak Azure müşterilerinin güvenlik yapıları üzerinde daha fazla kontrol imkanına sahip olmasının önü açılacak.
  • Security Fabric, Kurumsal Güvenlik Grup Referans (ECG) Mimarisinde de kullanılacak: FortiGate Kurumsal Güvenlik Duvarları, ECG’nin kapsamlı kurumsal kurulum modelinin bir parçası olarak tavsiye edilen bir güvenlik çözümü. Fortinet’in sanallaştırılmış güvenlik duvarlarının ECG’nin referans mimarisinde de kullanılacak olması sayesinde Azure müşterileri mevcut altyapı yatırımlarından daha fazla geri dönüş alacak ve buluta daha güvenilir bir şekilde geçiş yapacak.

Fortinet Security Fabric sanallaştırılmış çözümleri içerisinde; merkezi ağ giriş kaydı, analizler ve raporlamalar için FortiAnalyzer ile merkezi bulut güvenlik yönetimi için FortiManager çözümleri de bulunuyor. Ayrıca güvenli mail ağ geçidi için FortiMail ve FortiWeb web uygulama güvenlik duvarları da artık Azure Mağazasında satışa sunulacak.

Microsoft’un Kurumsal Ürünler ve Siber Güvenlik Gruplardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ann Johnson ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Her ne kadar bağlantılı teknolojiler kurumlar için büyük fırsatlar ortaya çıkarsa da ticari inovasyonları hızlandırmak ve riskleri en aza indirmek için güvenliğin en iyi şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Fortinet’in teknolojilerini Microsoft Azure ile entegre eden ve Azure Güvenlik Merkezi üzerinden yüksek güvenlik hijyeni sunan Microsoft ve Fortinet, mobili ve bulutu öncelikleri arasında almış modern kurumları gelişmiş siber güvenlik ile korumak için aynı kararlılığı paylaşmaktadır.”

Teknoloji Makaleleri