Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fujitsu, sunucu portföyünde yenilikler sunuyor

Fujitsu GlobaltechmagazineFujitsu, Dijital Dünyanın bilgisayar talepleri için sunucu portföyünde yenilikler sunuyor.

Fujitsu, Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcileri için tasarlanmış yeni, tamamen yenilenmiş çift ve dört soketli PRIMERGY sunucularını ve sekiz soketli PRIMEQUEST kritik sunucu sistemlerini duyurdu.

Bu ürünler, gelişmiş analitik hesaplama ve Yapay Zeka da dahil olmak üzere sayısallaştırma ihtiyacının artmasıyla değişen bilgisayar taleplerini karşılamak için istisnai performansı, esnek konfigürasyon seçeneklerini ve optimize edilmiş sistem tasarımlarını birleştiriyor. Fujitsu, en son sunucu modelleriyle, güvenli, çevik ve çoklu bulut veri merkezleri oluşturmak için mükemmel bir temel oluşturan, iş yükü optimize edilmiş sunucuların tam bir setini sunuyor.

Kompakt ve modüler yapılı “multi-node Fujitsu PRIMERGY CX400 M4”, son on yılın en büyük platform ilerlemelerinden birçoğunu temsil eden, sunucular için en son yenilikleri bünyesinde barındıran, ağır iş yüküne özel tasarlanmış işlem gücü sunan yapısıyla sunucular arasında öne çıkıyor. PRIMERGY CX400 M4, blade benzeri sunucuların yoğunluğunu ve verimliliğini, raf tabanlı sistemlerin basitliği ve maliyet etkinliği ile birleştiriyor. CX400 M4, bu özellikleriyle entegre sistemler ve yazılım tanımlı teknolojiler oluşturmak için çok yönlü ve geleceğe odaklı bir platform sunuyor. PRIMERGY CX400 M4, sanal ortamlarda, yüksek performanslı bilgi işlem, bulut ve hiper bağlı ağ ve depolama ortamları için modüler ve yoğunluk açısından optimize edilmiş sunucu altyapıları için idealdir.

Yeni Intel® Xeon® Ölçeklenebilir işlemcileri içeren yeni nesil Fujitsu Sunucu PRIMERGY ve PRIMEQUEST Business modeli sunucu sistemleri, istisnai iş yüküne özgü performans ve donanım destekli güvenlik için tasarlanmıştır. Güvenilir veri depolama ve sunumu için üretilen bu yeni modeller, I/O, bellek, depolama ve ağ teknolojilerinde önemli atılımlar içeriyor. Güçlü performansı ve verimliliği ile ayrışan bu yeni nesil sunucular, bütün bu özelliklerine ek olarak, temel ve ticari açıdan kritik dijital iş süreçleri ve veritabanları, hiper tümleşik sistemler, bulut ve sanal ortamlar ve gerçek zamanlı büyük veri analizi, sanal gerçeklik ve yapay zeka gibi veri açısından zengin uygulamaları da içeren çok çeşitli sektörlerdeki en geniş uygulama senaryolarına uyacak şekilde zengin özelliklerle optimize edilmiştir.

Fujitsu EMEIA’daki Kurumsal İş Yöneticisi Olivier Delachapelle, “Dijital teknoloji şu anda işletmelerin tam kalbinde yer almaktadır. Kuruluşlar, bulut, mobil, Nesnelerin İnterneti ve veri analizi gibi birbirine bağlı en yeni teknolojileri kullanmaktadır. Bu durum, mevcut veri merkezi altyapılarını büyük ölçüde etkileyen yeni bilgisayar ve performans taleplerini doğruruyor. İşletmeler daha fazla veri toplanmasına, işlenmesine ve depolanmasıne ihtiyaç duyduklarında daha hızlı, esnek ve çevik bir şekilde davranmaları gerekiyor. Sunucular bu dijital dönüşümün çok önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu nedenle, yeni PRIMERGY ve PRIMEQUEST sistem serilerimizi, ihtiyaç duyulan performans taleplerini kolayca karşılayabilecek şekilde tasarlarken tüm kullanım senaryoları, şirket boyutları ve iş yükleri için güçlü sunucu sistemleri portföyü sunmak için geliştirdik. Bu yeni nesil sistemlerin seçiminde, dijital geleceğe hazır olduğunuzun bir garantisi var “dedi.

Intel Veri Merkezi Ürün Yönetimi Müdürü Jennifer Huffstetler, “Intel ve Fujitsu teknolojisinin birleşimi ile müşterilerimizin dijital dönüşümü takip etmesini sağlayan güçlü veri merkezi ürünleriyle sonuçlandı. Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcileri, bu dijital dönüşümü daha da hızlandırmak için artan düzeyde performans, ölçeklenebilirlik, çeviklik ve güvenlik sunuyor. ”

Yeni nesil sistemlerde çoklu teknoloji gelişmeleri var

En zorlu yüksek performans gerektiren bilgi işlem gücünün yanı sıra hiper ölçekli ve kurumsal veri merkezli iş yükleri için üretilmiş olan dört soketli PRIMERGY sunucunun teknik özellikleri arasında gelişmiş DDR4 bellek modülleri ve 6 TB’a kadar ulaşan kapasitenin yanı sıra geniş depolama kapasitesine sahip “karıştır ve eşleştir” depolama sürücü yuvaları ve en gelişmiş grafik işlemci birimlerini (GPU’lar) desteklemek için esnek konfigürasyon seçenekleri yer alıyor. Bağlantı konfigürasyonuna baktığımızda, ethernet için dahili LAN’ın yanı sıra genişletilmiş gereksinimler için DynamicLoM bulunmaktadır.

PRIMEQUEST sunucusu, SAP HANA’nın performans bloğunu, bellek içi veritabanının 12 TB’ına kadar sürükler.

Mevcut yönetim özellikleri, BT departmanlarının sunucuları uzaktan kurmasına, izlemesine ve desteklemesine olanak tanırken, yeni Fujitsu ServerView® Altyapı Yazılım Yöneticisi (ISM), veri merkezlerinde ve sunucu odalarında çalışan birleştirilmiş altyapıların ve tesis ekipmanlarının konsolide, verimli şekilde çalışmasına ve yönetilmesine olanak tanır .

Fiyatlandırma ve Pazar Durumu

Tamamen yenilenmiş çift ve dört soketli x86 PRIMERGY sunucuları ve sekiz soketli PRIMEQUEST Business modeli sunucu sistemleri Fujitsu ve dağıtım ortakları aracılığıyla dünya çapında mevcuttur. Fiyatlar bölgeye, modele ve yapılandırmaya göre değişmektedir.

Teknoloji Makaleleri