Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Startup’lar TmaxSoft ile dünyaya açılacak

TmaxSoft globaltechmagazineTmaxSoft Solution Hub, çözüm ve uygulama sahipleriyle satış kanallarını bir araya getirecek.

TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu: “Yurtdışına açılma hedefi olan ve diğer ülke pazarlarında ilgi çekebilecek startup’lar için son derece önemli bir çözüme sahibiz. Türkiye’den çıkan bir fikir olarak TmaxSoft dünyasında kabul gören projemize katılmak için Avrupa’da sırada bekleyen ülkeler var” diyor.

Artık ürün yerine çözüm satmak gerektiği birçok sektörde üzerinde uzunca konuşulan konuların başında geliyor. Tek başına ürün satışı, şirketlerin hedefledikleri kar marjlarını yakalamalarına imkan sağlamadığı gibi, diğer taraftan bugüne kadar ürün satan firmaların kendi çözümlerini üretmelerinde zorlanmalarına da sebep oluyor.

Ara katman yazılımları ve kurumsal BT altyapıları alanında uzman olan TmaxSoft Türkiye, TmaxSoft Solution Hub fikriyle bu soruna çözüm getiriyor. Türkiye’de geliştirilen, pilot proje olarak burada başlayan ve EMEA Bölgesi’nde Almanya, Fransa gibi ülkelerin katılmak için sırada bekledikleri TmaxSoft Solution Hub kapsamında, şu anda Master Data Management, Stream Event Processing, CRM ve hastane yönetim yazılımı alanlarında ISV’ler (bağımsız yazılım sağlayıcıları) ve startup’larla çalışılıyor. ABD’deki TmaxSoft ekibiyle benzer bir uygulamayı Chicago’da başlatmak üzere çalışan TmaxSoft Türkiye, projeyi faaliyet gösterdiği her ülkeye yayarak büyük bir çözüm ağı oluşturmayı hedefliyor.

TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu, konuyla ilgili olarak, “Türkiye’de geliştirilen bu çözüm ile amacımız, startup’ların geliştirdikleri ürünleri Tmaxsoft satış kanalları ile hedef müşterilerine götürmek. Bu, hizmetten daha çok bir dayanışma. 20 yıllık bir şirket olmamıza rağmen kendimizi hala global bir startup olarak görüyoruz. Burada da, startup firmaların güçlerini ve imkanlarını birleştirmesinden bahsediyoruz. Bir tarafta kendi ürünleri ile entegre olabilen çözüm sayısını artırmak isteyen biz, diğer tarafta var olan çözümlerini daha geniş bir müşteri kitlesine, hatta dünyaya ulaştırmak isteyen startuplar var. Diğer yandan, çözüm üreten firmaların hatırı sayılır miktarda bir kısmı da mühendislerden oluşuyor ve uygulamalarını, fikirlerini doğru noktalara götürmekte zorlanıyorlar. Tmaxsoft Solution Hub, bu iki grubu bir araya getirerek, ortak fayda sağlamak üzere ortaya çıkan bir fikir. Ne satalım diyerek çözüm arayan firmalara uygun çözümleri, nasıl satalım diyen uygulama sahiplerine satış kanalı sunuyor” dedi.

TmaxSoft Solution Hub’ın, TmaxSoft ürünleriyle entegre olarak çalışan çözümlerin bulunduğu bir ağ olarak düşünülebileceğini belirten Saltoğu şunları söyledi: “Genel olarak startup’lar ürün geliştirme konusunda iyi olup, sonrasında fırsat yaratma, proje yönetimi, satışı sonuçlandırma aşamalarında zorlanıyorlar. Biz bu noktada onlara yardımcı olmak istiyoruz. Yurtdışına açılma hedefi olan ve diğer ülke pazarlarında ilgi çekebilecek startup’lar için son derece önemli biz çözüme sahibiz. Sektör bazında herhangi bir kısıtlama veya şart olmasa da özellikle telekomünikasyon, finans, sigorta, kamu ve üretim sektörlerine hitap eden büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zeka, kişisel verileri koruma gibi  alanlarda çalışan startup’larla ilk aşamada daha hızlı ilerleyebileceğimizi düşünüyorum.”

Hem ek maliyet çıkarmıyor hem de olan maliyetleri düşürüyor

Tmaxsoft Solution Hub, startup’lar için ek bir maliyet oluşturmadığı gibi, başka maliyet avantajları da sağlıyor. Çözümden yaralanmak isteyen startup’lar, TmaxSoft’un ürünleriyle entegrasyon sağladıktan sonra ortaya çıkan çözümden ürün geliştirmede, entegrasyon süreçlerinde ve iç kullanımlarında (kısıtlı bir miktarda) ticari gelir sağlamamak koşuluyla ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.

Eğitim ve danışmanlık hizmetini de TmaxSoft verecek

Tmaxsoft Solution Hub’a katılmak isteyen startup’ların öncelikli yapmaları gereken, çözümlerini veri tabanı Tibero’yu destekler hale getirmeleri. Özellikle startup firmalar için bir bayi kanal yapılandırması ve bunlara göre kanal programları oluşturulması gerekiyor. Eğer çözüm sahiplerinin bu tür bir yapılanması yoksa, oluşturulması adına danışmanlık da veren TmaxSoft, Tmaxsoft Solution Hub aracılığıyla satışı gerçekleşecek projeler için çözüm ortağı tarafındaki iletişimi de yönetiyor. Çözüm satışı gerçekleştirecek satış kanalı açısından bakıldığında da proje yönetimini ilk etapta üstlenen şirket, dolayısıyla çözüm satışı konusunda tecrübesi olmayan firmalara bir nevi eğitim hizmeti de sağlamış oluyor.

Teknoloji Makaleleri