Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IBM ve VMware arasındaki iş birliği şirketlerin buluta geçişini hızlandıracak

VMware-GlobaltechmagazineVMworld Europe 2017’de IBM ve VMware 1400’den fazla noktadaki VMware ortamlarının IBM Cloud’ı da kapsayacağını duyurdular.

Ortaklık ile birlikte bulut kökenli hizmetler ve küresel erişim için IBM Cloud kullanan Honeywell International ve Vodafone gibi müşteriler VMware Cloud Infrastructure ile operasyonel istikrara sahip olup yeni iş olanakları yaratabilecekler.

Yapılan açıklamada IBM ile VMware’in yeni ortaklıklarıyla beraber çözümler geliştireceği ve F5 Networks ve Fortinet için ağ kontrol ve vizibilite çözümlerini erişime sunmaya hazırlanan IBM’in şirketlerin VMware ortamlarına ve dolayısıyla genel buluta uyumunu kolaylaştıracağı belirtildi.

2016 yılında var olan VMware iş yüklerini kurum-içi ortamlardan buluta yeniden ayarlama, yeniden tasarlama güvenlik protokolleri ve mimari uygulamalarına gerek kalmadan taşıyan IBM ve VMware endüstriye yeni bir soluk getirmişti. Şirketler VMware iş yüklerini bulutta yönetebilirken IBM’ın yapay zeka ve analitik hizmetlerini VMware kurlumunun bir parçası olarak kullanabilir hale gelmişlerdi. VMware çözümleri için IBM Cloud’a 19 ülkedeki yaklaşık 60 bulut veri merkezine yayılmış IBM küresel ağının tüm noktalarından erişilebilir.

VMware çözümleri için IBM Cloud’ın genişletilmiş portföyü

IBM ve VMware, stratejik ortaklıklarını genişletip VMware çözümleri için IBM Cloud uygulanmasını devamını desteklediklerini açıkladılar.

  • VMware HCX teknolojilerinin benimsenmesi: IBM, VMware HCX teknolojisini benimseyen ilk iş ortaklarından bir tanesi. HCX teknolojisi IBM Cloud ve VMware-tabanlı herhangi bir bulut arasında kusursuz ortak çalışma ve uygulama mobilitesi sağlarken büyük ölçekli uygulama taşınması ve sıfır uygulama aksama süresi veya herhangi bir içerik değişikliğine gerek kalmadan devam eden mobilite imkanı tanıyor. HCX teknolojileri IBM Cloud müşterilerinin veri merkezlerini en güncel VMware yazılım tanımlı veri merkezi teklifi ile yenilerken iş sürekliliği, uygulama hizmet zamanı, ağ mimarileri ve performans gibi konularda aksama yaşanmamasını sağlıyor.
  • VMware Horizon Cloud Service: VMware Horizon Cloud, VMware’in yeni nesil sanal masaüstleri ve uygulama bulut hizmetleri çözümü. IBM Cloud tarafından sunulan VMware Horizon Cloud hizmeti 2017 yılının son çeyreğinde IBM Cloud müşterilerinin kullanımına sunulacak. Horizon Cloud buluta yerleşik, uçtan uca idare edilen bir hizmet olarak ya da kurum-içi hiper-bütünleşik altyapıyı hizmet-olarka-masaüstü gibi (DaaS) yeni kullanım senaryolarına hazırlayacak kusursuz bir hibrit çözüm olarak IBM tarafından müşterilerine ulaştırılacak.
  • IBM Cloud artık VMware Cloud Verified’ın bir parçası: IBM Cloud yeni iş ortakları arasında VMware Cloud Verified damgasını taşıyan ilk çözüm. VMware Cloud Verified iş dünyasını inovasyona yön verip verimliliği artıran, müşterileri için uygulama portföyünü çoklu-bulut, çoklu-cihaz dünyası için dönüştürürken giderleri azaltan sağlayıcılara verilen bir güven işareti. 

Ağ kontrolü ve görünürlüğü sağlayacak yeni teknoloji ekosistemi iş ortakları

Müşterilerin genel bulut ve kurum-içi ortamlarda kesintisiz bir deneyime sahip olmalarını sağlamak için IBM, teknoloji iş ortakları ekosistemini genişletip eksiksiz ağ trafik kontrolü ve iş yükü güvenlik özellikleri için F5 Networks ve Fortinet’in çözümlerini kapsamaya başlıyor.

IBM Cloud Genel Müdürü Faiyaz Shahpurwala, gelişmeler ile ilgili olarak şu sözleri söyledi: “Hemen her sektördeki şirketler kendilerini yenilemek ve yeni iş olanakları yaratmak için buluta geçmek istiyorlar. IBM’in VMware ile yaptığı iş birliği neticesinde 1400’den fazla şirket kolayca ve hızlıca buluta geçişlerini sağlayabilecek ve yapay zeka, analitik, IoT, sunucusuzluk gibi hizmetlerin bulunduğu IBM Cloud hizmetlerinin zengin seçenekleri ile iş yüklerini güvenle büyük ölçeklere yayıp iyileştirebilecek.” dedi.

VMware Bulut Hizmeti Yazılım Ekibi Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Ajay Patel ise “VMware ve IBM müşterilerin bulut yolculuklarını desteklemeyi sürdürürken artan müşteri ilgisi stratejik olarak doğru yerde olduğumuzu gösteriyor. VMware Cloud Foundation aracılığıyla yazılım-tanımlı veri merkezlerini bir hizmet olarak sunduğumuz iş ortaklığımızın ilk günlerinden bugün VMware HCX teknolojisi ile büyük boyutlu kurum-içi iş yükü transferinin giderlerini ve karmaşıklığını azaltan ve operasyonel süreklilik ile küresel boyutlarda büyüklük fırsatı veren öncü bir ortaklığa imza attık.” dedi.

Teknoloji Makaleleri