Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware Integrated OpenStack, 5G teknolojisine hazırlığı hızlandırıyor

VMware-globaltechmagazineVMware, OpenStack Queens lansmanı kapsamında VMware’in OpenStack’in en son sürümü olan OpenStack 5’ın duyurusunu yaptı.

Hem Taşıyıcı hem de Veri Merkezi Seçenekleri mevcut olan VMware Integrated OpenStack 5, OpenStack ortamlarında müşterilerinin üretimini sadeleştirmesine, ölçeklendirmesine ve güvenliğini sağlamasına yardımcı olacak yeni özellikler sunuyor. VMware’in sektör öncüsü sanallaştırılmış altayapısına açık, sağlayıcıdan bağımsız API erişimine rağmen, iletişim hizmet sağlıyıcıları ve şirketlerin üretim, ağ fonksiyonları sanallaştırma (NFV), işyükü dağıtımı ve hizmet yeniliğine ivme katacak açık mimari tabanlı, yüksek performansa sahip bir platform deneyimi yaşadı.

VMware Integrated OpenStack 5, OpenStack Foundation’ın 2018.02 numaralı birlikte işlerlik kurallarına uyum sağlayan ilk kurumsal OpenStack dağıtımlarından biri olacak. OpenStack topluluğunun aktif bir üyesi olan VMware, çoklu bulut mimarisinde tamamen açık kaynak OpenStack kodu dahil olmak üzere, dağıtımın tüm ana bileşenlerini bir araya getiriyor, test ediyor ve destekliyor. VMware Integrated OpenStack, gelişmiş otomasyon ve kurulum özellikleriyle müşterilerine, VMware’in ağ fonksiyonları sanallaştırma (NFV) ve yazılım tanımlı veri merkezi (SDDC) altyapısı için optimize edilmiş OpenStack bulutlarının dağıtımı ve çalışması için en hızlı ve en etkin çözümleri sunuyor. Mevcut VMware Integrated OpenStack müşterileri de yazılımın içinde yer alan güncelleme yeteneği sayesinde sürümlerini sorunsuz bir şekilde VMware Integrated OpenStack 5’e güncelleyerek yeni sürümden faydalanabilecekler.

VMware Telco NFV Departmanı Ürünler ve Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gabriele Di Pizza, VMware Integrated OpenStack 5 için şunları söyledi: “En güncel OpenStack Queens sürümüne güncelleme yapan ilk şirketlerden biri olarak OpenStack inovasyonunda lider olmaya devam ediyoruz. İletişim hizmet sağlayıcılarını, mobil operatörleri, bulut sağlayıcıları ve kurumları başarılı bir şekilde OpenStack dağıtımına ulaştıracak en kestirme yolu sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. VMware Integrated OpenStack 5, müşterilerinin, Telco ve özel bulutları dünya çapında desteklemek için gerekli olan büyük çaplı ölçeğe ulaşmasını sağlayacak ve telekom ağlarının 5G’ye evrildiği günümüzde ağ fonksiyonları sanallaştırma ve sınır bilişim kullanım gerekliliklerini yerine getirmiş olacak. ”

Teknoloji Makaleleri