Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp Data Fabric hibrit bulutta veri güvenliğini artırıyor

netapp-globaltechmagazineNetApp halihazırda 300 binin üzerinde sistem ve yazılım kurulumunun önemli bir parçası olan Data Fabric’in iyileştirildiğini duyurdu.

Data Fabric NetApp SolidFire Elements OS, StorageGRID Webscale, ONTAP ve OnCommand Insight gibi yeni çözümler ile güçlendirildi. NetApp Data Fabric’in ana parçlarını oluşturan bu çözümler sürekli ve entegre hibrit bulut veri hizmeti ile müşterilerin verilerini korumasına, maliyetleri düşürmesine ve yeni nesil veri merkezi mimarilerini inşa etmesine yardımcı oluyor.

IDC Grubu Kurumsal Depolama, Sunucu ve Altyapı Yazılımları Başkan Yardımcısı Laura DuBois “Uygulama kurulum modellerini ve veri formatlarının hibrit BT boyunca çoğaltılması kuruluşlara ait verilerin kurum-içinde ve bulut ortamlarında daha kolay dağıtılmasını sağlıyor. Bu durum ise BT çalışanları için veri erişiminden görünürlüğe, korumadan uygulama entegrasyonuna, güvenlikten uyumluluğa ve veri yerleşimi için yoğun iş süreçlerine birçok konuda zorluklar oluşturabiliyor” diyerek son gelişmelerin önemine dikkat çekti.

Şirketler artık iş değerlerine yön veren ve teknoloji yoluyla müşterilere ulaşmayı sağlayan veriyi merkeze alma ihtiyacının farkına varıyorlar. Bunun bir sonucu ise BT liderlerinin dönüşümü takip etme noktasında büyük bir baskı altında kalmaları ve bu dönüşümü kısıtlı zaman, iş gücü ve bütçe ile gerçekleştirmelerinin beklenmesi. NetApp Data Fabric güvenli, verimli, seçme özgürlüğü veren uzun vadeli bütüncül yaklaşım sunuyor.

TechnologyOne Bulut – Grup Direktörü Iain Rouse konuyla ilgili olarak “TechnologyOne 1 milyondan fazla öğrenciye dokunan, milyar dolarlık altyapı ve varlıkları kontrol eden ve yüzlerce yerel yönetimi dijital çağa taşıyan örnek olacak bir bulut stratejisi ile dönüştü. NetApp her sene iki katına çıkan müşteri tabanımızın yarattığı muazzam veri büyümesinin bir adım önüne geçmemize yardımcı oluyor. NetApp sayesinde kurumların müşterilerinin hızında hareket etmesini sağlayacak tam korumalı, güvenilir bir bulutu AWS’de inşa ettik” dedi.

NetApp Ürün, Çözüm ve Hizmet Pazarlaması Yardımcı Başkanı Brett Roscoe “Müşteriler bulut yetkinliklerini dijital dönüşümlerinin bir parçası haline getirmeye devam ettikçe veriyi geleneksel BT ve çoklu bulut çözümleri üzerinden yönetebilme ihtiyacı hayati bir hal alıyor. NetApp Data Fabric veri merkezli iş yüklerinin çarpıcı artışı ile birlikte müşterilere dokunulan yeni noktalar, yeni iş olanakları ve üstün verimliliklere ulaşılmasını sağlayan işletme dönüşümünün önemli bir parçası haline geldi” dedi.

Data Fabric ile yeni nesil veri merkezi bulut mimarisi inşa edin

NetApp SolidFire Element OS 10 ve StorageGRID Webscale 11 yeni nesil veri merkezi bulut mimarisini basitleştirirken Data Fabric desteği sayesinde tüm NetApp ortamlarında verinin gerçek potansiyeline ulaşılmasını sağlıyor.

NetApp SolidFire:

  • İşletim sistemleri boyunca Data Fabric entegrasyonu sağlar. Yeni NetApp SnapMirror entegrasyonu Element OS sistemlerinden ONTAP sistemlerine Data Fabric boyunca veri hareketliliğini destekler. Uzaktan veri seçeneği felaket koruması, kurtarma ve geliştirme, analitik ya da merkezi arşivleme gibi durumlarda da kullanılabilir.
  • Müşterilerin işletme hedeflerini BT hizmet seviyelerine taşımalarına yardımcı olur. SolidFire Element OS ile şirketler çevik, yazılım-tanımlı depolama seçeneklerinden hedeflerine en uygun olanları seçebilecekler. İster SolidFire all-flash gamı, isterse FlexPod SF veya NetApp HCI olsun Element OS müşterilere operasyonlarını istedikleri vakit ölçekleme, API’nin yön verdiği otomasyon ve garantili performans ile dönüştürme imkanı tanıyor. Hızla değişen özel bulutlarda yeni kullanıcı tanımlı hizmet kalitesi (QoS) yönergeleri garantili performans yönetimini daha da basit hale getiriyor.

NetApp HCI:

  • Yüksek performans, ölçekleme ve tasarruf seçenekleri sunuyor. Dünyadaki ilk kurumsal ölçekte hiper bütünleşik altyapı (HCI) çözümü Ekim 2017’den itibaren erişime sunulacak. SolidFire inovasyonu üzerine inşa edilen NetApp HCI kurumlara, orta ölçekli işletmelere ve hizmet sağlayıcılarına bütün iş yüklerini kolayca sağlamlaştırıp kaynaklarını tüketmeden ölçekleyebilecekleri bir seçenek veriyor. Ayrıca yeni nesil veri merkezi uygulamalarının ihtiyaç duyduğu performansa da erişebilirler. 

StorageGRID Webscale 11:

  • Kullanıcıları güçlendirir. Amazon Web Hizmetleri (AWS) ile sıkı entegrasyonu hibrit bulut veri hatlarının AWS ile kolay kurulumunu sağlar. Müşteriler StorageGRID Webscale CloudMirror teknolojisi ile anında kurum-içi verilerini Amazon S3 kullanarak görebilirler.
  • Verimliliği artırır. Şirketler sunucusuz programlamanın faydalarından Amazon Elastic MapReduce, Rekognition ve Elasticsearch gibi veri hizmetleri için bildirim seçenekleri ile kurum-içi depolamada bile yararlanabilirler.

Data Fabric ile veri idarelerini gerçekleştirerek depolama seçeneklerinizi yenileyin

NetApp ONTAP 9.3 yazılımı şirketlerin Data Fabric kullanarak veri idarelerini hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek depolama seçeneklerini yenilemeye yardımcı oluyor.

NetApp ONTAP 9.3 yazılımı:

  • Performansı güçlendirir. İçeriğindeki yönergelerin gelişmiş dizilimiyle basit bir şekilde kurulabilen Adaptive QoS ile yüksek performans güvencesi sunulurken QoS seviyeleri iş yüklerindeki değişikliklere otomatik olarak uyum sağlıyor. ONTAP yazılım optimizasyonları ve iz paralelleştirmeleri ile daha fazla IOPS ve düşük gecikme süreleri sağlayıp bir önceki versiyona göre yüzde 40 artırılmış performans ortaya koyuyor.
  • Verimliliği artırıp tasarruf yapmanızı sağlar. Veri tekilleştirme optimizasyonu ile ONTAP 9.3 şirketlerin kapasite tasarruflarını yüzde 30 oranında artırıyor. NetApp All-Flash Kapasite Garantisi ile bütünleşik hale gelen gelişmiş ONTAP etkinliği sayesinde müşteriler iş yüklerine özel kapasite tasarruflarını sağlayabilecekler. NetApp bir farklılık yaşanması halinde farkı telafi edecektir.
  • Güvenlik ve uyumluluğu iyileştirir. ONTAP 9.3 daha güçlü güvenlik, NetApp Volume Encyption için harici şifre yönetimi gibi yeni uyumluluk yetkinlikleri ve çok değişkenli doğrulama seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar yasal sorumluluklar ve etkinlik temelli saklamalar için de uyumluluk yönergelerini kullanabilirler. 

Hibrit bulutun gücünü Data Fabric ile kontrol edin

Yeni bulut harcamaları görüntüleme seçeneği ile OnCommand Insight kurumlara ister kurum içi ister bulutta konumlansın BT altyapılarının eksiksiz bir resmini sunuyor. Bu eksiksiz görüntüleme seçeneği ile şirketler hibrit bulutun gücünü Data Fabric kullanarak kontrol edebiliyorlar.

OnCommand Insight’ın bulut masraflarını takip etme özelliği ile şirketler;

  • Farklı departmanlar, iş kolları ve uygulamalar boyunca yapılan bulut harcamaları için görünürlük kazanabilirler.
  • Kurumlarındaki bulut harcama tutumlarını kontrol edip iyileştirebilir, belli bir plan belirleyebilirler.
  • En etkili sağlayıcı fiyatları belirleme yapısı ile düşük maliyetlere sahip olabilirler.

Teknoloji Makaleleri