Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Forum Türkiye 2017’nin odağında kurumsal dijital dönüşüm var

red hat forum-globaltechmagazineİstanbul’da düzenlenen Red Hat Forum 2017’de Red Hat teknolojileri ile rekabet avantajı kazanan müşteriler ve çözüm ortakları başarılarını paylaşıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde farklı tarihlerde düzenlenen Red Hat Forum 2017’nin Türkiye ayağı 31 Ekim’de Swissotel The Bosphorus Istanbul’da gerçekleşiyor. Etkinlikte teknolojide çığır açan açık kaynak teknolojileri ve kurumların inovasyonlar geliştirerek büyük atılımlar yapmalarını sağlayan çözüm ve hizmetlere dair kapsamlı örnekler verilecek. Red Hat Forum 2017’de açık kaynak teknolojilerini anlatacak ve başarı öykülerini paylaşacak kurumlar arasında Microsoft Türkiye, HPE, Turkcell, Garanti Bankası, TEB ve N11.COM yer alıyor.

Türkiye’de telekomünikasyondan bilgi teknolojilerine, finans hizmetlerinden e-ticarete kadar birçok sektörde kurumlar, işletmelere ve kullanıcılara yeni değerler ulaştırmak için, başta Red Hat OpenShift Container Platform olmak üzere, Red Hat ürün ve hizmetlerinden faydalanıyorlar. Bu yılki Red Forum’un ana teması “Dijital Dünyanızda İnovasyon’a Yer Açın”. Bu temayla birlikte etkinlikte; geleceği planlayan, büyüme hedefleri olan, yenilikler deneyerek farklılaşmayı başaran kurumlar tüm sektörlere ışık tutacak çözümlerini paylaşacak.

Red Hat tarafından yaptırılan IDC 2016 araştırmasına göre, Red Hat OpenShift Konteyner Platformu, işletmeler için son derece kritik olan ve DevOps süreçleriyle işleyen mikroservis-tabanlı uygulamalar sunarak müşterilerinin pazardaki talepleri çok daha hızlı karşılamalarını sağlıyor. Araştırmadan elde edilen verilere göre, yüzde 66 oranında daha hızlı uygulama teslim süresi, 100 geliştirici başına ortalama 1,29 milyon dolar yıllık fayda ve beş yılda ortalama yüzde 531 oranında yatırım dönüş oranı elde edilebiliyor.

31 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek etkinlik üst düzey yöneticileri, BT karar verici takımları, müşterileri, çözüm ortaklarını ve geliştiricileri bir araya getiriyor. Konuşmaların merkezinde ise bulut, konteynerler, ara katman, DevOps, sanallaştırma, veri depolama gibi açık kaynak odaklı pek çok teknoloji yer alıyor. Açılış konuşmalarını ise Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin,  Red Hat Bölge Müdürü Gianni Anguilletti ve Red Hat Ürün Strateji Direktörü Brian Gracely yapacak.

Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaşıyor:

“Dünyanın açık kaynak yazılım çözümleri lideri Red Hat’in 31 Ekim’de Türkiye ayağını gerçekleştirecek olmaktan heyecan duyuyoruz. Açık kaynak teknolojilerinin işletme ve sektörlerin dijital dönüşümüne nasıl katkı sağladığını anlatacağımız etkinliğimizde müşteri ve çözüm ortaklarımızı ağırlayacak olmak bizlere büyük bir memnuniyet veriyor.”

Red Hat Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Genel Müdürü Werner Knoblich, ise, “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki (EMEA) kurumlar, açık kaynağın inovasyona nasıl güç verdiğinin biliyorlar. Farklı sektörlerden pek çok kurum Red Hat’in konteyner tabanlı ve bulut yerlisi çözümlerinin avantajlarını kullanarak uygulama geliştirme süreçlerine hız katıyor, hibrit ve çoklu bulut ortamlarında esneklik kazanıyor, DevOps gibi çevik geliştirme süreçlerini devreye alıyorlar. Böylece kurumlarına çok daha hızlı bir şekilde değer katarken, müşteri ihtiyaçlarını da daha etkin bir şekilde karşılıyorlar,” diyor.

Red Hat Forum 2017 ile ilgili daha fazla bilgiye www.redhat.com/en/events/red-hat-forum-turkey-2017 adresinden ulaşılabilir. Katılımcı sayısının sınırlı olduğu etkinliğin ayrıntıları aşağıdadır:

Red Hat Forum 2017

31 October 2017, Istanbul

08.00- 19.00

Swiss Hotel The Bosphorus Istanbul

Vişnezade Mahallesi Acısu Sokaği No:19 34357 Beşiktaş İstanbul

Teknoloji Makaleleri