Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Device Edge genel erişime açıldı

Red-Hat-globaltechmagazineAçık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, Red Hat Device Edge’in genel erişime açıldığını duyurdu. Red Hat Device Edge, Nesnelerin İnterneti (IoT) ağ geçidi, endüstriyel kontrolcüler, akıllı ekranlar, satış noktası terminalleri, otomatlar ve robotlar gibi sınır bilişimin kaynakları kısıtlı olan ortamlarındaki küçük form faktörü gerektiren cihazlar için tasarlanmış tutarlı bir platform sunuyor.

Red Hat Device Edge, Red Hat’in önderliğinde ilerleyen açık kaynak projesi olan MicroShift’in (Red Hat OpenShift’in sınır bilişim özelliklerinden yola çıkarak kurulmuş hafif bir Kubernetes projesi) kurumsal kullanıma hazır sürümünü ve Red Hat Enterprise Linux ile oluşturulmuş ve sınır bilişim için optimize edilmiş işletim sistemini bir araya getiriyor. Genel erişime açılmasıyla birlikte yüzlerce, hatta binlerce alanın ve cihazın daha tutarlı birinci ve ikinci gün yönetimleri için Red Hat Device Edge’de Red Hat Ansible Automation Platform da bulunuyor. Sınır bilişim teknolojisinin kullanımı her sektörde artıyor. Red Hat Device Edge de müşterilere ve iş ortaklarına aşağıdaki avantajları sunuyor:

  • Sistem kaynaklarını cihazın operasyonu yerine iş yükleri için saklayarak zorlayıcı ortamlarda bulunan, küçük ve kaynakları kısıtlı iş yüklerinin kullanıma alınmasını destekleyen küçük ayak izi.
  • Belirli sınır bilişim ihtiyaçlarına bağlı olarak tek bir sınır bilişim platformu ve iki özel hizmete alım seçeneği. Red Hat Enterprise Linux ve Podman’li Red Hat Device Edge, sabit uygulamalarla küçük hizmete alımlara için ideal bir yapıya sahip. Opsiyonel olarak MicroShift de gelişmiş konteyner orkestrasyonu ve Kubernetes entegrasyonu gerektiğinde ise hizmete alım sırasında veya sonrasında sürece Kubernetes’i dahil edebiliyor.
  • Uygulamaların en küçük sınır cihazları için Red Hat Device Edge’i ve veri merkezi ve buluttaki büyük sistemler için Red Hat OpenShift’i tek bir ortam haline getirerek merkezi ortamlarda kullanılan aynı araç ve süreçlerin kullanıldığı uçta daha tutarlı bir operasyonel deneyim.
  • Fiziksel donanım, sanal ve konteynerleştirilmiş uygulamaların dağıtımı ve yönetimi desteğiyle daha fazla iş yükü esnekliği.
  • Heterojen donanım ve yazılım ortamlarındaki yüzlerce veya binlerce cihazın denetlenmesini daha kolay hale getiren otomasyonla geniş ölçekte basitleştirilmiş dağıtım.

Red Hat, Red Hat Device Edge’i hizmete almak, test almak ve sınır bilişim ve hibrit bulut ortamlarında operasyonel tutarlılık sağladığını doğrulamak için ABB, DSO National Laboratories, Dynatrace, Guise AI, Intel ve Lockheed Martin gibi iş ortakları ve müşterileriyle birlikte çalışıyor. Cihazlar tutarlı hizmete alım ve yönetim deneyimini kaybetmeden alışılmış süreç ve araçlarla uzaktaki bir çölde, denizde veya hatta uzayda bile hizmete alınabiliyor.

Red Hat Device Edge, otomasyonu sınır bilişimin en uzak noktalarına ulaştırıyor

Sınırda iş yüklerini etkili bir şekilde yönetmek, tutarlı ve güvenilir otomasyonu daha önemli hale getiriyor. Red Hat Device Edge’in genel erişime açılması da Ansible Automation Platform’un gücünü Red Hat Device Edge’e ekliyor. Bu sayede sektör lideri otomasyonun gücü de çözüme dahil oluyor. Red Hat Device Edge artık aşağıdakileri de sunuyor.

  • Sınır iş yüklerinin otomatikleştirilmesinde daha fazla öngörülebilirlik ve tekrarlanabilirlik,
  • Sistem sağlığının ve bütünlüğünün korunmasına yardımcı olmak için standartlaştırılmış ve tekrarlanabilir bağlantı yapılandırmaları, ilkeleri ve hizmete alımları;
  • Yamalar, güncellemeler ve yükseltmeler de dahil olmak üzere otomatik yönetim ve bakım ile uçta gelişmiş güvenlik ve uyumluluk yapısı,
  • Neredeyse hiç BT uzmanlığı becerisine olmayan kişilerin sınır iş yüklerini ve cihazları yönetmesini mümkün kılan otomasyon araçlarıyla BT ve OT (operasyonel teknoloji) ekipleri için gereken beceri seviyesinin azalması,
  • Ağ oluşturma, Wi-Fi, DNS, SSL sertifikaları ve cihazlarda çalışan uygulamalar gibi ihtiyaç duyulan cihaz ve hizmetleri yapılandırma ve denetleme yeteneği.

Erişilebilirlik

Red Hat Device Edge’e eksiksiz destek ile erişilebiliyor.

Red Hat Araç İçi İşletim Sistemi ve Sınır Bilişim Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Francis Chow, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Topluluk tarafından test edilen ve ekosistem tarafından onaylanan Red Hat Device Edge, hibrit bulut çözümlerimizin müşteri ve iş ortaklarımızın en uzaktaki ve ulaşması en zor sınır bilişim alanlarına ulaşmasını sağlıyor. Ansible Automation Platform’un da eklenmesiyle Red Hat Device Edge şirketlere deniz, uzay ve arasında kalan her yerde tutarlı ve güvenilir otomasyon sunuyor.”

Teknoloji Makaleleri