Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony, son CineAlta ürün grubunu Camerimage 2017’de tanıtıyor

sony-globaltechmagazineSony, son CineAlta ürün grubunu, Oscar Ödüllü görüntü yönetmeni Claudio Miranda ile Camerimage 2017’de tanıtıyor.

Sony, Bydgoszcz Polonya’da düzenlenen bu yılki Camerimage’a, ilk Full Frame dijital film kamerası sistemi VENICE’in de aralarında bulunduğu, son CineAlta ürün grubunu sergilemek için dönüyor. Camerimage ziyaretçileri, ASC üyesi, Oscar Ödüllü görüntü yönetmeni Claudio Miranda ile özel bir CineAlta atölyesinin yanı sıra VENICE’te yapılan son çekimlerin gösterimini de tecrübe edebilecek.

Camerimage, Sony CineAlta kamera sisteminin yeni nesli VENICE’i görmek için ilk fırsatlardan birini sunuyor. Büyük formatlı, Full Frame görüntü yakalama ile film yapımcısının yaratıcı özgürlüğünü genişletmek için tasarlanan VENICE, film yapımcılarının ve prodüksiyon profesyonellerinin çeşitli gereksinimlerini karşılamak üzere, yaratıcı insanlarla yakın işbirliği içinde ve titiz araştırmalar sonucunda üretildi.

17 Kasım Cuma günü, ASC üyesi görüntü yönetmeni Claudio Miranda, Sony ile birlikte uygulamalı bir atölyeye ev sahipliği yaparak VENICE’in 36×24 mm Full Frame sensörünün ve geniş lens uyumluluğu seçeneklerinin film yapımcılarının istedikleri görüntüleri yakalamasını nasıl sağladığını gösterecek. “Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi”, “Pi’nin Yaşamı” ve “Yarının Dünyası” gibi filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan Miranda, görüntü yönetmenlerinin VENICE’in dahili ND filtre sistemi ve yeni renk yönetimi sistemi gibi gelişmiş özelliklerinden nasıl faydalanacağını keşfe çıkacak. Ziyaretçiler, bulundukları yerde gerçekleşecek gösterimde Miranda ve BSC’den Ed Wild tarafından çekilen etkili içerikleri de tecrübe edebilecek.

Teknoloji Makaleleri