Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Dell EMC çözümleri, Derin Öğrenme sağlıyor

dell emc-globaltechmagazineYeni Dell EMC çözümleri, ana akım işletmeler İçin Makine Öğrenimi ve Derin Öğrenme sağlıyor.

Dell EMC, işletmelerin dolandırıcılık tespiti, görüntü işleme, finansal yatırım analizi ve kişiye özel tıp hizmeti gibi alanlarda fırsatları yakalamalarını sağlayan, yüksek performanslı bilgi işlem ve veri analizini makine öğrenimi ve derin öğrenmeyle birleştiriyor.

Dell EMC, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve veri analizi özelliklerini dünya çapındaki ana işletmelere sunma gayreti doğrultusunda yeni makine öğrenimi ve derin öğrenme çözümlerini duyurdu. Çözümler, organizasyonların HPC ve veri analizinin birleşiminden yararlanmasını ve dolandırıcılık tespiti, görüntü işleme, finansal yatırım analizi ve kişiye özel tıp hizmeti gibi alanlarda gelişmeler kaydetmesini sağlıyor. Dell EMC, bu yenilikleriyle HPC’yi demokratikleştirme, yapay zekâ (AI) teknolojisi yenilikleriyle veri analitiğini optimize etme ve hem HPC hem de AI topluluklarını geliştirme konularına olan öncü yaklaşımını ortaya koyuyor.

Makine öğrenimi ve derin öğrenme gibi AI teknikleri birçok sektörde pek çok kuruluş tarafından hızlı bir şekilde kullanılmaya devam ederken, çok az sayıda işletme bu tür sistemleri hızla yeni anlayışlar kazanmak üzere etkili bir şekilde kullanmak için tasarlama, dağıtma ve yönetme konusunda uzmanlığa sahip. Şirketin yeni çözümleri, Dell EMC’nin güçlü ve iyi düşünülmüş ortaklıkları ile HPC ve veri analizi hizmetlerindeki uzmanlığından yararlanarak müşterilere toplanan büyük miktardaki veri gücünden yararlanma olanağı sunarak, daha hızlı, daha iyi ve daha derin gerçek zamanlı iş anlayışları sunuyor.

Makine Öğrenimi ve Derin Öğrenme için en iyi yolu sunuyor

Gelişmekte olan teknolojilere sahip işletmeler, makine öğrenimi ve derin öğrenme çözümlerinden en iyi şekilde yararlanmaya nereden başlayacaklarını bilmekte zorluk çekerler. Makine öğrenimi veya derin öğrenmeden hızlı ve verimli bir şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak için Dell EMC, müşterilerine sektör ve HPC uzmanlığı ve rehberliği ile desteklenmiş kullanım senaryoları ve iş sorunlarına odaklanmış HPC çözümleri sunuyor.

Dell EMC uzmanlığı ve bilgi birikimiyle harmanlanmış yeni Dell EMC Makine Öğrenimi ve Derin Öğrenmeye Hazır Paketler yeni bir portföye ait olup bu portföy, HPC’yi demokratikleştirme ve kullanıcıların daha hızlı, daha iyi ve daha derin veri içgörüleri elde etmesini sağlamaya odaklandı. Bu Hazır Paketler, makine ve derin öğrenme uygulamaları için optimize edilmiş ve önceden test edilerek onaylanmış sunucuları, depo, ağ ve hizmetleri bir araya getiriyor. Bu yeni Hazır Paketler:

  • Daha hızlı ve daha derin veri içgörüleri sağlıyor: Veri modellerini saptama, analiz etme ve otomatikleştirme, kullanıcılara kendi verileriyle güvenlik için yüz tanıma, tıpta tümör teşhisi ve perakende sektöründe insan davranışlarını daha iyi anlama gibi geniş bir uygulama yelpazesinde daha fazla olanak sağlar.
  • Güvenilir uzmanlık sunuyor: Dell EMC’nin bilgi, tecrübe ve güçlü teknolojik ortaklık ekosistemini kullanan müşteriler, makine ve derin öğrenme çözümlerinden en iyi şekilde yararlanırlar.
  • Verimlilik, güvenlik ve kontrol mekanizmalarını en üst düzeye çıkarıyor: Kullanıcıların, riski en aza indirip, veri denetimini en üst düzeye çıkarırken aynı zamanda hibrid bulut ortamlarında veri taşıma maliyetlerini önemli oranda azaltmalarını sağlar.

Makine ve Derin Öğrenme için Dell EMC Hazır Paketleri, tüm dünyadaki ana akım işletmelerin bu özelliklerden hem yerel hem de hibrid bulut ortamlarında rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olur.

Dell EMC Derin Öğrenme Hazır Paket kullanıcıları, yeni nesil NVIDIA Tesla V100 GPU hızlandırıcılarını PCIe ve NVLink yüksek hızlı bağlantı teknolojisi ile destekleyen yeni Dell EMC PowerEdge C4140 sunucusunun kullanımından faydalanırlar. Bu yeni teklif, Haziran ayında ISC’17’de açıklanan yeni HPC, veri analitiği ve yapay zeka ürünlerinin ve çözümlerinin ortak gelişimi için Dell EMC ve NVIDIA stratejik anlaşmasına bir örnek teşkil ediyor.

Dell EMC, Intel Teknolojiyle yakın ilişki içinde çalışan Hazır Paketleri de sunmayı planlıyor. Dell EMC ve Intel, gelişen yapay zekâ, makine öğrenimi ve derin öğrenme üzerine işbirliği yapıyor.

Dell EMC PowerEdge iç görü oluşturma sürecini hızlandırıyor

Yeni Dell EMC PowerEdge C4140 sunucu, yenilikçi bir sistem tasarımı ile çok yoğun, hızlandırıcı tabanlı bir sunucu platformudur. PowerEdge C4140, zorlu bilişsel iş yüklerinde optimal performans yakalamak adına iki Intel Xeon® Ölçeklenebilir İşlemci ve dört NVIDIA Tesla GPU’ya sahiptir. Yeni PowerEdge C4140’ın hızlandırma teknolojisi, bilimsel görüntüleme, petrol ve gaz arama, finansal hizmetler ve HPC gerektiren diğer endüstri alanlarındaki gelişmeleri yönlendiren yoğun makine öğrenimi ve derin öğrenme uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor.

HPC ve Büyük Veri kapasitelerini makine ve derin öğrenmeye yayarak geleceği dönüştürüyor

Dell EMC’nin yeni makine ve derin öğrenme çözümleri, müşterilerle yapılmış araştırmalarda edinilen makine öğreniminden elde edilen değeri en üst düzeye taşıyan deneyimleri temel alıyor. Austin, Texas Üniversitesindeki Texas Advanced Computing Center (TACC), makine öğrenimini kullanarak yeni “Stampede2” süper bilgisayarın (Intel Omni-Path Fabric’e bağlı 4,200 düğüm boyunca Intel Xeon Phi 7250 işlemcileri ile birlikte) ilk uygulamalarından biri olarak beyin tümörlerini tanımlamak üzere aktif olarak araştırma yaptı. Bu sistem, Dell EMC, Intel ve Seagate ile birlikte geliştirildi ve dünya çapında en güçlü bilgisayar sistemlerinin TOP500 listesinde 12. sırada yer aldı.

Simon Fraser Üniversitesinin “Cedar” isimli süper bilgisayarı ise büyük veriler için üretildi ve 146 Dell EMC PowerEdge C4130 sunucular ve NVIDIA Tesla P100 GPU’lar ile birlikte yapay zekaya sahip. Kanada’nın en güçlü süper bilgisayarı, TOP500’de 94. sırayı ve Green500’de 13. sırayı aldı. Bu da araştırmacıların pek çok alanda haritaları yeniden çizmesine yol açtı. Üniversite araştırmacıları, hızlı ve daha etkili enfeksiyöz hastalık kontrol önlemlerini uygulamak üzere dünya çapındaki kamu sağlığı kurumlarıyla birlikte bakterilerde sürekli değişen DNA kodunu incelemek için Cedar’ı kullanıyor.

Teknoloji Makaleleri