Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yandex Navigasyon reklam modellerini dijital reklam sektörüne tanıttı

yandex navigasyon-globaltechmagazineYandex Navigasyon, lokasyon bazlı iletişime dayalı hiperlokal reklam modellerini, marka temsilcilerine ve reklam ajanslarına tanıttı.

Dijital reklam sektörü Yandex Navigasyon’un düzenlediği “Yandex Navi Warm Up” etkinliğinde buluştu. 17 Kasım’da Levent’teki Kolektif House’ta düzenlenen etkinlikte, navigasyon pazarına liderlik yapan uygulamanın dijital reklamcılığa farklı boyut getiren yenilikçi reklam modelleri tanıtıldı. Büyük markaların ve önemli reklam ajanslarının temsilcilerinin katıldığı etkinlik, Yandex Global İş Geliştirme Başkanı Milena Djuricic ile Yandex Türkiye Ülke Müdürü Onur Karahayıt’ın konuşmalarıyla başladı. Yandex Harita Servisleri İş Geliştirme Başkanı Alexey Golubitsky, lokasyon iletişimine dayanan hiperlokal reklamcılığın özelliklerini ve markalara kattığı değerleri anlattı. Yandex Türkiye Satış Direktörü Balamir Nazlıca ise yaptığı sunumda, kullanıcı dostu olduğunu vurguladığı doğal reklam modellerini detaylı olarak katılımcıların bilgisine sundu. Etkinlikte ayrıca Yandex Navigasyon ile hiperlokal reklam kampanyaları yapan Lipton Ice Tea ve Shell markalarının üst düzey yöneticileri, yaşanan başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştı.

“Dijital billboardlar” dönemi

Yandex Navigasyon’un birçok büyük marka tarafından yoğun rağbet gören reklam modelleri dört ana başlık altında toplanıyor.

“Branded Pop Up Pins” modelinde kullanıcı rotasında devam ederken ortalama 1 veya 2 km yakınında bulunan reklam verenin lokasyonu, otomatik olarak haritada beliriyor. Kullanıcı isterse lokasyona rota oluşturabiliyor. Branded Pop-up Pins (V2)’de ise “dijital billboardlar” olarak tanımlanan banner’lar devreye giriyor. Markalar “dijital billboardlar” sayesinde daha detaylı bir görünüm elde ederek, kampanyalarını kullanıcılara duyurabiliyor.

“Custom Category” modeli, Yandex’in çok kullanılan “Kategoriler” sekmesinde uygulanıyor. Yandex her açıldığında “Arama” ekranında markanın logosu gösteriliyor. Logoya tıklandığında ilgili lokasyonların bulunduğu noktalar ortaya çıkıyor.

“Branded Voice Navigation” modelinde kullanıcı rota oluşturduğunda, Yandex’in “Rota oluşturuldu” sesli yönlendirmesi markanın adı ile birlikte duyuluyor. Kullanıcı rotanın sonuna ulaştığında ise Yandex’in “Varış noktasına ulaştınız” sesli yönlendirmesi de markanın adı ile birlikte yapılıyor.

Heyecanla karşılanan bir diğer reklam modeli olan “Navi Cursor” ise uygulamada rotayı izleyen imleç grafiğinde yapılacak yaratıcı tasarımları kapsıyor. Ana ekranda yer alan imleç reklam verenin belirleyeceği 3 boyutlu bir model ile değiştirilebiliyor.

Teknoloji Makaleleri