Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IBM Bulut, özel platformu ile geliştiricilere yenilikler sunuyor

IBM-globaltechmagazineIBM Bulut, özel platformu ile geliştiriciler için yeni bir dünyanın kapısını açıyor.

IBM’in tahminlerine göre, gelecek 3 yılın her bir yılında şirketlerin özel bulut platform ihtiyaçlarını karşılamaları için 100 milyar dolarlık yatırım yapmaları gerekecek. IBM, dünya genelinde yeni duyurduğu IBM Bulut özel platform ile bu geçişi destekleyerek, geliştiricilere ve büyük kurumlara, daha esnek ve inovatif bir çalışma ortamı sağlayacak.

IBM, yakın bir zamanda dünya genelinde duyurduğu IBM Bulut özel platformu ile, Türkiye’deki işletmeler ve özellikle de geliştiriciler için yeni bir dünyanın kapısını açtı. Bu sayede, özellikle büyük işletmeler ve geliştiriciler, bulut platformunun yeteneklerini kendi veri merkezleri üzerinden kullanarak daha esnek bir çalışma ortamına sahip olabilecekler. IBM’in tahminlerine göre, gelecek 3 yılın her birinde 100 milyar dolarlık bir maliyetle şirketler özel bulut platform ihtiyaçlarını karşılamaları gerekecek. IBM’in yeni bulut platformu bu geçişi de en optimize şekilde destekleyecek.

IBM Türkiye Bulut Teknolojileri Lideri Mehmet Özgür Depren, özellikle telekomünikasyon, sigorta firmaları ve bankalar gibi yüksek veriye sahip işletmeler ile, fikirleri hızlı bir şekilde yeni kodlara çevirmesi gereken yazılımcıların, yeni bulut platformundan en üst seviyede faydalanabileceklerini belirtti. Her bir işletmenin kendi verisini şirket dışına çıkarmadan, kendi yerlerinde (on-premise) tutarak, bunun üzerinden bulut yeteneklerini kullanabileceklerini vurgulayan Depren, bunun özellikle geliştiriciler açısından zengin bir yerleşik geliştirme araç ve hizmetlerine sahip olmaları anlamına geleceğini ifade etti.

Geliştiriciler kognitif teknolojileri daha çok entegre edecek

Depren, geliştiricilerin yeni kognitif çağı şekillendirmede büyük rol aldığını söyleyerek, “Kod, şimdiden uygulama ve API ekonomisinin para birimi haline geldi. 10 yılda herkes bir geliştirici ya da yazılım mühendisi olacak ve dünya kod dilinde konuşacak. Yeni karar vericilerin geliştiriciler olacağından hiç şüphemiz yok” dedi.

Depren’in verdiği bilgilere göre, bulutta ürün ve hizmet inovasyonları her geçen gün artarken, 2018 yılına kadar geliştiricilerin yüzde 75’i içinde yapay zekayı da barındıran kognitif teknolojiyi bir ya da daha çok uygulamaya dahil edecek. İçinde bulunduğumuz kognitif çağda ise, geliştiricilerin işlerini nasıl yaptığını belirten 3 ayrı değişim bulunuyor.  Bunların başında ise insan faktörü geliyor. IBM, dünya çapında veri uzmanları ve kognitif geliştiriciler için 40 bin üzerinde öğrenme fırsatı sunuyor. İkinci olarak, bulut teknolojisi geliştiricilerin yazılım oluşturabilme hızını çok büyük oranda etkiliyor. IBM’in sunduğu yeni bulut çözümleri ise bu konuda geliştiricilere destek olmaya devam ediyor. Üçüncü olarak ise, açık kaynaklı yazılımların ve standartların rolü her geçen gün artıyor. Açık kaynak odaklı olan IBM, zamanın en cazip teknolojilerini geliştirmek için kod katkısında bulunmaya, geliştirici girişimlerine ve açık kaynak topluluklarına sponsor olmaya ise devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri