Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İşin Olsun ile mavi yaka istihdamında yeni bir dönem başlıyor

İşin Olsun-globaltechmagazineMavi yaka istihdamına katkı sağlamayı hedefleyen İşin Olsun uygulaması, dört ayda 700 bini aşkın kişi tarafından indirildi.

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, “Kariyer.net olarak 19 yıllık deneyimimizi, mavi yaka istihdamını artırmak için seferber ettik ve Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve eleman bulma platformu olan İşin Olsun’u hayata geçirdik” dedi. 

Dijital teknolojileri kullanarak daha fazla aday ve işvereni, insan kaynakları ve kariyer süreçlerinde doğru işle buluşturma vizyonuyla hareket eden Kariyer.net, mavi yaka çalışanlar ve işverenleri bir araya getiren uygulaması İşin Olsun’u, Four Seasons Bosphorus’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıttı.

İşin Olsun uygulaması adaylara, evlerinin yakınındaki işleri kolayca görme, seçtikleri iş ilanlarına yönelik işverenlerle doğrudan görüşme ve hızlıca iş bulma fırsatı sunuyor. Uygulamayı kullanan işverenler ise sadece bir dakikada ücretsiz, kolayca ilan verebiliyor; ilanlarını yüzbinlerce adaya ulaştırma fırsatı yakalıyor. İşin Olsun, Android ve iOS tabanlı akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz indirebiliyor, ayrıca web üzerinden de kullanılabiliyor.

700 binden fazla kişi “İşin Olsun” ailesine katıldı

Temmuz ayında kullanıma sunulan İşin Olsun, Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve eleman bulma platformu olma özelliği taşıyor. Uygulamayı bugüne kadar 700 binin üzerinde kişinin indirdiği, ilan yayınlayan firma sayısının 35 bin, ilan sayısının ise 60 bini geçtiği belirtildi. İşin Olsun’da en çok ilan yayınlanan ve başvuru alan pozisyonlar; Şoför/Sürücü, Garson, Temizlik Görevlisi, Sekreter ve Aşçı oldu. 81 ilden işverenlerin yer aldığı İşin Olsun uygulamasında, ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya kentlerinde işe alım yapılıyor. En çok aday ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır kentlerinde yer alıyor. 

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal: “İstihdam piyasasındaki 19 yıllık deneyimimizi, mavi yaka istihdamını artırmak için seferber ediyoruz.” 

Basın toplantısında mavi yaka iş ve eleman arayışının ihtiyaçlarını yakından takip ederek, adaylarla işverenleri zahmetsizce buluşturmak istediklerini dile getiren Fatih Uysal, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye istihdam piyasasına baktığımızda işsizliğin yüzde 65’ini mavi yaka adayların oluşturduğunu görüyoruz. Diğer taraftan, 2017 başından bu yana Kariyer.net’te gerçekleşen 100 milyonun üzerindeki  başvurunun %10’u mavi yaka adaylardan, %90’ı ise beyaz yaka adaylardan geliyor. Biz burada mavi yaka istihdamı açısından büyük bir fırsat görüyoruz. Cama asılan ilanlar, eş-dost tavsiyesi gibi geleneksel iş ve eleman arama yöntemlerinin bu ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını görüyoruz. Kariyer.net olarak, İşin Olsun uygulaması ile mavi yaka adayları işverenlerle kolayca buluşturmayı ve böylelikle mavi yaka istihdamına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu uygulamaya giren mavi yaka adaylar, il/ilçe/mahalle/kapı numarasına kadar inerek iş arama ve işverenlere telefonla direkt ulaşma imkânına sahip. Uygulamadan yararlanan adaylar, çalışmak istedikleri iş için işverenleri doğrudan arayıp görüşebiliyor. İşverenler ise ücretsiz ilan yayınlayarak aradıkları elemanı kolaylıkla bulabiliyor. Mavi yaka çalışan istihdamındaki artışın, Türkiye’de istihdama önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tüm mavi yaka çalışanları ve mavi yakaya ihtiyaç duyan işverenleri İşin Olsun’u denemeye davet ediyoruz.”

Mert Hekimci: “Kısa sürede yüzbinlerce adayın hayatında fark yaratan bir yeniliği kullanıcıların hizmetine sunduğumuz için mutluyuz.”

Toplantıda konuşan Kariyer.net Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mert Hekimci ise İşin Olsun’u uygulamalı olarak anlattı ve uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve eleman bulma uygulaması İşin Olsun tamamen Türk mühendislerinin imzasını taşıyor. ‘Açık kaynak (Open-source)’ ve ‘Microsoft’ platformları üzerine kurulu bir altyapısı olan İşin Olsun, yüksek sayıda kullanıcıya aynı anda hizmet verebilme özelliğine sahip. Google Harita altyapısına dayalı, lokasyon bazlı iş-aday eşleştirmesi yapmasının yanı sıra, kendi geliştirdiğimiz yapay zekaya dayalı, akıllı ilan öneri sistemlerimizi de uygulamaya entegre etmiş durumdayız. ‘Çevik (Agile)’ üretim süreçleri ile İşin Olsun’u sürekli yeniliyoruz. Kısa sürede yüzbinlerce adayın hayatında fark yaratan bir yeniliği kullanıcıların hizmetine sunduğumuz için mutluyuz.”

Teknoloji Makaleleri