Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom Akademi ve Nokia’dan eğitim iş birliği

Türk Telekom-globaltechmagazineTürk Telekom Akademi, şirket yöneticilerine geleceğe yön verecek teknolojiler hakkında “Future Technologies” temalı eğitim gerçekleştirdi.

Nokia iş birliği ile Helsinki’deki Nokia Batvik Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde Türk Telekom yöneticileri nesnelerin interneti , 5G teknolojisi, IP video, bulut teknolojileri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik gibi geleceğe yön verecek teknolojileri demo merkezinde deneyimleme fırsatı buldu.

Türk Telekom, alanında öncü markalarla gerçekleştirdiği iş birlikleri ile şirket yöneticilerinin çeşitli alanlarda öncü eğitimler almalarını sağlıyor.  Türkiye’nin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, Nokia ile yaptığı iş birliği kapsamında Geleceğin Teknolojileri eğitimi düzenledi. Türk Telekom’un farklı birimlerinden yöneticiler, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de bulunan Nokia Batvik Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Gelecek Teknolojileri eğitiminde nesnelerin interneti, 5G teknolojisi, IP video, bulut teknolojileri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik gibi geleceğe yön verecek teknolojileri demo merkezinde deneyimleme fırsatı buldu. 

Altyapıdan artırılmış gerçekliğe, pek çok alanda eğitim 

Eğitimlerde mevcut altyapıda kullanılan teknolojilerin nasıl değiştiği ve bu teknolojilerin geleceği hakkında bilgiler edinen Türk Telekom yöneticileri, 5G teknolojisinin telekomünikasyon sektörüne sunduğu yeni hizmet fırsatları ve pazara ve iş stratejilerine etkisi, dijital video teknolojisinin geleceği, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konularındaki yeniliklerle ilgili bilgiler edindi. Katılımcılar eğitimlerde; Nokia Bell Laboratuvarları Gelecek X Mimarisi, AR/VR ve Oyun, Müşteri Servis Sağlayıcılar için IoT Fırsatları, Radyo Erişim Şebekeleri ve Çekirdek Şebekeler için Mobil Şebeke Çözümlerinin Evrimi, 5G’nin Ticarileştirilmesi, Optik Şebekeler Portföy Güncellemesi, IP Portföy Güncellemesi, IP Video, Sabit Erişimin Geleceği, Nokia Akıllı Telefonların Gelişimi, Nokia mSağlık Stratejisi ve Cihazları isimli sunumlara katılarak yeni trendler ve teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Yeni nesil teknolojileri özel demolarla deneyimlediler

Türk Telekom yöneticileri eğitim programı kapsamında Espoo şehrindeki Executive Experience Center’da yer alan demo alanında AirScale Radyo Erişimi ve IMS APIs LIVE ile Bağlamsal İletişim, Bulut Paket Çekirdeği ve IMPACT IoT Nesneleri Yönetim Platformu ile ilgili demolara katıldılar.

Teknoloji Makaleleri