Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Medianova yeni yatırımı ile veri ithalatına dur diyecek

medianova-globaltechmagazineAvrupa ve Ortadoğu’nun en hızlı CDN platformlarından birini sunan Türk teknoloji şirketi Medianova, yaptığı son yatırımla network kapasitesini artırdı.

Medianova CEO’su Serkan Sevim, yaptıkları yatırımın Türkiye’de üretilen ve tüketilen dijital içeriğin Türkiye’de barındırılması ve veri ithalatına son vermek açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

CDN platformunun sunduğu yüksek hızla Avrupa ve Ortadoğu’da ilk üç şirket arasında yer alan Medianova, yaptığı son yatırımla Türkiye’deki network kapasitesini artırdı. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Superonline, Turk.net ve Milleni.com gibi operatörlere direkt bağlantısı bulunan Medianova, yurtiçi toplam kurulu kapasitesini 300Gbps seviyesine yükseltti. Yurtdışında toplam 13 ülkede aktif CDN yatırımı bulunan şirket, yeni yatırımı ile birlikte Türkiye’nin en büyük CDN kapasitesine ulaşmayı başardı.

Türk Telekom ve Turkcell veri merkezlerinin yanı sıra Equinix İstanbul ve Decix İstanbul kapasitelerinin de devreye girmesi ile 300Gbps seviyesine ulaşan Medianova, İstanbul ve Ankara’da bulunan veri merkezlerine İzmir, Kayseri ve Bursa veri merkezlerinin de eklenmesi ile birlikte, yıl sonuna dek toplam 600Gbps kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’yi daha hızlı dijitalleştirecek

Mevcut kurulu kapasite ile son kullanıcıların saniyede yaklaşık 12 bin 500 şarkı indirebildiklerine dikkat çeken Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Türkiye’de üretilen ve tüketilen dijital içeriğin yine Türkiye’de barındırılması bizim için son derece önemli. Bu sayede, bir anlamda veri ithalatına son vermek istiyoruz diyebiliriz. Yurtdışında barındırılan dijital servisler hem yavaş açılıyor hem de Türkiye’nin maddi kaynaklarının yurtdışına çıkmasına yol açıyor. Bu anlamda yerli bir şirket olarak global firmalardan daha hızlı bir platformu Türkiye’de sunarak ciddi bir fayda ürettiğimize inanıyoruz. Son dönemde devreye aldığımız Webcast/Webinar canlı yayın platformumuza da ciddi bir talep var. Ülkemiz bu tür ürünler ile bir anlamda daha hızlı dijitalleşiyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri