Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EWE, HPE çözümleri ile müşterilerine daha iyi performans sunuyor

BTC-EWE-globaltechmagazine

EWE Turkey Holding, yüksek performanslı HPE DL380 ve DL580 sunucular, 3PAR Depolama üniteleri ve Tape Libary yedekleme sistemleri kullanarak kesintisiz bir altyapıya kavuştu.

BTC-images-globaltechmagazine

Genel Bakış

Gereksinim:

• Müşteri evraklarının online olarak toplamak, düzenlemek, saklamak ve çeşitli kanallardan müşteriyle paylaşmak.
• Operasyon kısmındaki sıkıntıları gidermek, en yeni teknolojinin gerektirdiği standartları sağlamak.
• Sistemsel ve performans aksaklıklarını gidermek ve iş süreçlerinde esneklik yakalamak.
• Performansı yüksek ve istikrarlı bir sistem elde etmek.

Çözüm:

• EWE tarafından Kanal Yönetimi ve Satış Ekibi ile Operasyon ve Analiz.
• HPE çözümleri konusunda ciddi bir deneyime sahip Tech Data çözüm ortağı BTC Teknik Ekipleri’nden destek alındı.

Avantaj:

• Teknik olarak üst seviye performans sunması, arkada çalışan uygulamanın hızlı okuma ve yazma imkânı tanıması.
• Tüm fonksiyonların uygun donanım yatırımıyla karşılaması.
• Verilere doğru ve tek seferde erişim sağlaması.
• Elektronik arşivin milisaniyeler mertebesinde online görüntülenebilmesi.
• Güvenlik seviyelerinin denetim şirketlerinin arzu ettiği seviyede olması.
• Daha hızlı entegrasyon, kuruma çok daha fazla süreçle çok daha hızlı bütünleşme avantajı ve sonuçların daha kısa zaman diliminde alınması.
• Maliyet avantajları ve kuruma değer katacak, kazanç sağlayacak olan çalışmaların hızla hayata geçirilmesi.
• Daha önce yıllar seviyesinde alınan bazı aksiyon süreçlerinin aylara indirilmesi.
• HPE entegrasyon kolaylıklarıyla proje sürelerinin kısaltılması, iş kaynağı olarak ciddi avantajlar yaratılması ve daha şeffaf bir ortam sunulması.

Çözüm bileşenleri:

HPE DL380 ve DL580 sunucuları, 3PAR Depolama üniteleri ve Tape Libary yedekleme altyapısı.

Alman menşeli enerji devi EWE AG’nin çatısı altında bulunan EWE Turkey Holding, Türkiye pazarındaki faaliyetlerine 2007 yılında başladı. EWE AG’nin 85 yılı aşkın deneyiminden yararlanarak Türkiye’de enerji piyasasında uzun soluklu projelere imza atmaya devam eden holding bünyesinde Bursa gGaz, Kayseri gGaz, EWE Enerji, Enervis ve Millenicom gibi alanında lider firmalar bulunuyor. Gerçekleştirdiği dijital dönüşüm projesi kapsamında müşterilerine daha iyi hizmet sunmayı hedefleyen firma yüksek performans sunan HPE ürünlerini bünyesinde konumlandırdı.

Amaç Kesintisiz Hizmet Seviyelerini Arttırmak

EWE Turkey Holding tarafından gerçekleştirilen BT dönüşüm projesinin ana amacı sunulan kesintisiz hizmet seviyesini ve müşteri memnuniyetini artırmak. Proje kapsamında çözüm ortağı olarak BTC firması ile çalışan EWE Turkey Holding’in yeni sistem alt yapısında HPE DL380, DL580 sunucular ve HPE 3PAR StoreServ depolama üniteleri kullanıldı. Projede kapsamında gerçekleştirilen yenilikler ile; sunulan hizmetleri anlık olarak hızlandırmak, artan veri hacimleriyle paralel olarak regülasyonlara uygun arşivleme konusunda fiyat performans efektif bir çözüme kavuşmak ana hedeflerden biriydi. Değişen teknolojik ihtiyaçlar ve genişleyen sistemlere paralel olarak hazırlanan projenin hayata geçirilmesi ise yaklaşık 4 aylık kısa bir sürede tamamlandı.

Sadi-Aydin

Şadi AYDIN
EWE System & Infrastructure Manager

Güncelleme ihtiyacını ve geçiş sürecini değerlendiren EWE System & Infrastructure Manager Şadi AYDIN ve EWE IT Sistem Destek Yöneticisi Murat ŞİMŞEK “EWE BT ekibi olarak yeni teknolojileri takip ederek, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. HPE DL380 sunucular ve HPE 3PAR StoreServ depolama ünitelerini uzun zamandır kullanıyoruz ve HPE’in platform üzerinde yaptığı güncellemeler ile son teknolojileri bizlere sunması sevindirici. Geçtiğimiz dönemde operasyon tarafında ihtiyacımız olan yeni özelliklerin yanı sıra günümüz teknolojisinin gerektirdiği standartları yakalamak için HPE’nin birden fazla çözümünü bir arada konumlandırarak ihtiyaç duyulan performansı yakalamayı hedefledik.

Murat-Simsek

Murat ŞİMŞEK
EWE IT Sistem Destek Yöneticisi

Gerçekleştirdiğimiz güncelleme projesiyle birlikte mobil taraftaki kullanım oranını artırmayı da hedefledik. 4 aylık proje süresi içerisinde geçişi hızlıca gerçekleştirdik. Bu güncellemeyle birlikte hem sistemsel ve hem de performansla ilgili iyileştirmeler yapıldı. Projenin ardından iş süreçlerimizde gözle görülür iyileşmeler gözlemledik. Proje sürecinde özverili çalışmalarıyla bize destek olan OneIT Sistem Desktek ekibinden “Murat Faydalı, Hüseyin Piliç ve Emre Çakır’a da teşekkür ederiz.” ” dediler.

Kenan-Buyukozer

Kenan BÜYÜKÖZER
BTC Teknik Danışmanı

Proje hakkında konuşan HPE çözüm ortağı, BTC Teknik Danışmanı Kenan BÜYÜKÖZER: “Kendini yenilikçi bir kurum olarak konumlandıran ve rekabet avantajını koruyarak büyümesini sürdürme hedefi olan EWE, yenilikçi vizyonuyla paralel olarak teknolojiyi yakından takip ediyor ve bu konuda bizden de taleplerde bulunuyorlar. EWE, bulunduğu bölge itibarıyla büyük bir organizasyon ve bu tarz bir projenin ülkemizde gerçekleştirilerek başarılı bir şekilde sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz. Arka tarafta çalışan teknik proje ekibinin işi benimsemesi ve gerçekleştirdiği özverili çalışmanın proje sürecine büyük bir değer kattığını belirtmemde fayda var.”

Mujdat-Kizilay

Müjdat KIZILAY
 HPE İş Geliştirme Yöneticisi

Proje hakkında görüşlerini bildiren HPE İş Geliştirme Yöneticisi Müjdat KIZILAY, “HPE olarak amacımız, yer aldığımız her proje ile gerek iş ortaklarımız gerekse müşterilerimizle birlikte güvene dayalı ilişkiler geliştirmek ve uzun süreli yürüyebileceğimiz bir yol inşa etmek. EWE Holding ile uzun yıllara dayanan başarılı bir ilişkimiz bulunmakta. Bu başarının bize sağladığı enerji ve motivasyon proje sürecinde bize olumlu katkılarda bulundu. Gerçekleştirilen projenin başarılı olmasından ve EWE Turkey Holding’in sağladığımız çözümler ile rekabette bir adım daha yukarıya tırmanmasından çok mutluyum. Eminim ki ileride daha birçok başarılı projeye birlikte imza atacağız. Bu vesile ile iş ortağımız BTC’ye de hizmetleri için bir kez daha teşekkür ederim.”

Serdar-Toraman

Serdar TORAMAN
Tech Data Veri Merkezi Çözümleri Teknik Müdürü

Tech Data Veri Merkezi Çözümleri Teknik Müdürü Serdar TORAMAN gerçekleştirilen proje hakkında şunları söyledi: “Gelişen teknolojinin sunduğu olanaklardan faydalanmak isteyen firmalar için en önemli öncelik doğru teknolojiyi, doğru ihtiyaca göre tasarlayarak değer yaratmaktan geçiyor. Geçiş öncesi yapılan planlamada yeni sistemler ve donanımlar üzerinde altyapının çalıştırılması için kontroller titizlikle yapıldı. Donanımların kurulum aşamasının ardından, yeni altyapının kullanımına geçiş süreci kesintisiz ve hızlı bir şekilde tamamlandı. EWE ile gerçekleştirdiğimiz HPE projesinin başarılı olmasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi EWE’in ve EWE’ye hizmet sağlayan BTC’nin vizyonu oldu. Gerçekleştirilen proje sayesinde EWE rakiplerine göre her zaman avantajlı olmaya devam edecek.”

Teknoloji Makaleleri