Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, vCloud NFV OpenStack Edition’ın yeni sürümünü duyurdu

VMware-globaltechmagazineVMware ağ fonksiyonları sanallaştırma (NFV) platformunun yeni nesil sürümü olan VMware vCloud NFV OpenStack Edition 3.0’ın bugün duyurusunu yaptı.

VMware, VMware Entegre OpenStack-Carrier Edition 5.0’ın dahil olduğu vCloud NFV-OpenStack Edition’ın yeni versiyonuyla, ağ performansında çığır açan iyileştirmeler, yeni taşıyıcı sınıf ağ yetenekleri ve yazılım tanımlı, açık standart tabanlı 5G ve çoklu bulut iletişim ağ ekonomilerinin iyileştirmesine yardımcı olacak hedef tabanlı hizmet güvencesi sunabilecek.

VMware Telco NFV Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Shekar Ayyar bugün duyurusu yapılan yeni versiyon hakkında şunları söyledi: “VMware’in NFV çözümü, dünya çapında çok çeşitli kullanım senaryoları ve 300 milyon mobil aboneyi destekleyen 50’den fazla iletişim hizmet sağlayıcısında kullanılıyor. Yakın zamanda 5G’nin gelişiyle, sanal ağ fonksiyonlarının, uygulamaların ve verilerin hiper-dağıtık yapısına çözüm getirmek için iletişim ağı ve bulutunda yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulacak. VMware vCloud NFV-OpenStack 3.0 ile hizmet sağlayıcıları, yazılım tanımlı, programlanabilir, son derece dağıtık yapıya sahip, açık standartlara dayalı Dağıtık İletişim Bulutları kurabilecek ve böylece müşterilerine ileri düzeyde yeni hizmetler ve hizmet kalitesi yüksek ağ dilimleri sunarak birçok sektörün uygulama ihtiyaçlarını karşılayacak.

VMware vCloud NFV, yeni nesil hizmetlerin kısa gecikme süresiyle hızlı bir şekilde müşteriye sunulmasını ve uç noktaların ve cihazların büyük ölçekte dağıtık yapısını desteklemek için ayarlanmış, 5G’ye hazır NFV altyapısı (ağ fonksiyonları sanallaştırma altyapısı) platformu sunuyor. VMware vCloud NFV, iletişim hizmet sağlayıcılarının uygulamalara ve sanal ağ fonksiyonlarına çekirdekten buluta, buluttan uca global ölçekte nerede konumlandırılmış olurlarsa olsun, temel fiziki altyapı ve konumdan bağımsız olarak, kesintisiz ve kapsamlı bağlantı ile kapsamlı güvenlik sunmak için uçtan uça yazılım tanımlı ağ mimarisi oluşturmasını mümkün kılıyor.

Analysys Mason Yazılım Kontrollü Ağ Oluşturma Araştırma Programı Baş Analisti ve Araştırma Direktörü Caroline Chappell de NFV çözümünü değerlendirdi: “Yüksek performanslı ve güvenilir bir ağ fonksiyonları sanallaştırma (NFV) platformu, ağ fonksiyonları sanallaştırmanın vaat ettiği bulut verimliliğine ulaşmanın anahtarı. Operatörlerin, açık endüstri standartlarının desteklenmesinden ve çoklu sağlayıcıların sanal ağ fonksiyonlarını uygulamaya koyma yeteneklerinden feragat etmeden taşıyıcı sınıfı ve ölçeklenebilir ağ fonksiyonları sanallaştırma altyapısından faydalanmaları çok önemli. Operatörlerin ticari ağ fonksiyonları sanallaştırma kurulumlarını ölçeklendirmeye başlamasıyla, aynı ağ fonksiyonları sanallaştırma altyapısını çoklu bulut ortamlarında çalıştırabilmek için gelecekte güçlü platform özellikleri ve potansiyeli ihtiyacı doğacaktır.”

Teknoloji Makaleleri