Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yandex Map Editor ile herkes kendi mahallesinin haritasını düzenleyebilecek

yandex-globaltechmagazineYandex, Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma sunduğu Yandex Map Editor sayesinde haritalarını kullanıcılarıyla birlikte geliştiriyor.

İsteyen herkes Yandex Map Editor’ü kullanarak harita üzerinde düzenlemeler yapabiliyor veya haritaya mahalle, yol, bina, kurum bilgisi ekleyebiliyor.

Harita ve konum bilgisi teknolojileri günlük hayatta kullanıcıların en önemli yardımcıları haline geldi. Türkiye’de en çok başvurulan haritalardan birine sahip olan Yandex, harita alt yapısını daha da geliştirmek için yeni bir ürünü kullanıma sundu. Yandex Map Editor üzerinde her kullanıcı istediği yerin haritasını çizebilecek veya düzeltebilecek. Kullanıcılarını internet üzerinde harita çizen gönüllü kartograflar olmaya davet eden Yandex, bu ortak çalışma sayesinde mahallelerden, sokaklara ve kapı numaralarına kadar hayatı kolaylaştıran en güncel haritayı oluşturmayı hedefliyor.

Yandex Haritalar’a ve Yandex Navigasyon’a katkı sağlamak artık çok kolay

Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma sunulan Yandex Map Editor, Yandex’in haritalarına ve buna bağlı olarak navigasyona katkı sağlamayı çok kolay hale getiriyor. Yandex’te kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra Yandex Map Editor servisine giriş yapılabiliyor. Yandex, gönüllü kartograf olmaya giden yolu, bu özellik için oluştuğu https://yandex.com.tr/support/mapeditor adresinde kullanıcılarına adım adım anlatıyor.

Düzenlemeler moderasyondan geçiyor

Yandex Map Editor’ün gönüllü kartografları yol, cadde, sokak, mahalle, köy, bina, kurum gibi çeşitli bölge ve objeleri oluşturabiliyor veya düzenleyebiliyor. Yandex Map Editor sayesinde haritadaki mevcut bilgiler de güncellenebiliyor. Yapılan düzenlemeler moderasyondan geçtikten sonra Yandex Haritalar’da ve Yandex Navigasyon’da gösteriliyor. Kullanıcıların katkısıyla haritalar daha ayrıntılı ve kapsamlı hale geliyor.

Siz de Yandex Map Editor’ün gönüllü kartografları arasına katılarak, kullanıcıların haritalardan ve navigasyon servislerinden maksimum fayda sağlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Yandex Map Editor Sayfası: https://mapeditor.yandex.com.tr/

Teknoloji Makaleleri