Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell, milyonlarca insanı teknoloji ile buluşturuyor

dell-globaltechmagazineEtiyopya’daki 1,2 milyon öğrenciye ulaşan Dell, Hindistan’da 37 milyon insanın sağlık taramalarını iyileştirecek Digital LifeCare’i hayata geçirdi.

Dell, şirketin topluma, ekip üyelerine ve çevreye yönelik uzun vadeli taahhüdünü sürdürdüğü yıllık 2020 Legacy of Good çalışmalarının raporunu güncelledi. Raporda 4 Şubat 2017’den 2 Şubat 2018’e kadar geçen zamanda gösterilen çabalar özetleniyor. Rapor ve ilgili faaliyetler, Dell’in sürdürülebilir ve başarılı bir gelecek oluşturma sorumluluğunu üstlenmesine dayanıyor.

Bugün hayata geçirdiğimiz yeniliklerin yarına taşınacağından emin olmanın tek yolu, iş gücü içinde yer alan herkesin desteğini almak ve gelecek neslin her geçen gün daha teknoloji merkezli olan dünyada başarılı olmak için gerekli becerilere sahip olmasına katkıda bulunmayı içeriyor.

Dell Etiyopya’da 422 farklı yerde bulunan 400 binden fazla genç ve 3 binin üzerinde eğitimcinin faydalanacağı 650 bin dolar tutarında bir bağış yaptı. Etiyopya Eğitim Bakanlığı ve Camara Education ile birlikte yürütülen proje kapsamında, 2016 ile 2019 yılları arasında 1.000’den fazla okula 30 binin üzerinde bilgisayar temin edilecek ve 1,2 milyon öğrenci bundan faydalanacak. 12 milyon dolar değerindeki inovasyon projesinde, 3 binden fazla öğretmen ve okul yöneticisine verilecek olan 16 milyon saatin üzerinde bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimleri de yer alacak.

  • Şirket çeşitli çalışma tarzlarına hizmet veren, esnek bir çalışma ortamı inşa etmeyi sürdürüyor. Dell ekip üyelerinin yüzde 58’inden fazlası, haftada en az bir gün Dell’in uzaktan çalışma fırsatını kullandı. Ayrıca şirket 2018 yılında Uzaktan İş fırsatı sunan İlk 100 Şirket sıralamasında 9. sırada yer aldı.
  • Dell HRC Kurumsal Eşitlik Endeksi’nde üst üste 14 yıl 100 puan almaktan gurur duyuyor.
  • Dell, Ethisphere Enstitüsü tarafından beş yıl üst üste Dünyanın En Etik Şirketi seçildi.
  • Ekip üyelerine bir iş yeri olarak şirketlerini önerme olasılıkları sorularak belirlenen Çalışan Net Destekleyici Puanı (eNPS) Dell için 44 oldu. Sektörde yüksek performans sergileyen şirketlerin ortalama puanı 20’dir. (Bain & Company).
  • Kapsayıcı bir iş gücüne sahip olduğu için ekip üyelerinin yüzde 28’inden fazlası, bir Çalışan Kaynak Grubu’na (ERG) aittir. Dell 60 ülkede 338 yerel şubeye sahip, 13 gruba ev sahipliği yapıyor.
  • Bu yıl, Dell’in stratejik bağış programları vasıtasıyla, 1 milyondan fazla insan teknolojiye ve teknoloji becerilerine erişim olanağı yakaladı. Şirket 2013 yılından beri toplamda 11,2 milyon insana yardım etti.
  • 2014 yılından beri, yetersiz hizmet alan gençlere odaklanan fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) girişimlerine 50 milyon dolar ayrıldı.

Şeffaf ve kapsamlı bir tedarik zincirine yatırım

Dell tüm dünyadaki tedarikçilerine iyi çalışma koşulları ve sürdürülebilir bir yaklaşım sunan yenilikçi, kapsamlı, etik ve şeffaf bir tedarik zincirini sürdürme taahhüdünde bulunuyor. Öne çıkan noktalar şunlar:

  • Kullanıcıların gerçek bir tedarikçi fabrikasına göz atmalarını, fabrikadaki işçilerin yaşam koşullarını görmelerini, müşterilerin ve işçilerin yer aldığı bağlantı oturumunu gözlemlemelerini sağlayan, yeni bir sanal gerçeklik deneyimi. Dell’in tedarik zinciri sitesinde yer alan 360 derece videolar.
  • Geçtiğimiz altı yıl içinde, kadınların ve azınlıkların sahibi olduğu tedarikçilere ve küçük şirketlere, her yıl 3 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı.
  • Şirketin tedarik zincirinde yer alan 200 binden fazla işçi, şirketin haftalık çalışma saatlerini izleme programı aracılığıyla takip ediliyor.
  • Dell Çin’de IPE’nin Green Choice Alliance’ın Kurumsal Bilgi Şeffaflığı Endeksi’nde 3. sıradan 2. sıraya yükseldi.
  • Dell yılda iki kez önemli tedarik zinciri sürdürülebilirliği konularında raporlar yayınlıyor. Raporlara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknolojiyi en çok ihtiyacı olana sunma

  • Küresel bir şirket olarak, Dell bugün dünyanın karşı karşıya olduğu sorunların birçoğunu hedef almanın tek yolunun işbirliği olduğuna inanıyor. Bu yıl Dell, Hindistan hükümeti ve Tata Vakıfları ile işbirliği yaparak, Hindistan genelinde 150 bölgede 30 yaşının üzerindeki yaklaşık 37 milyon insanın sağlık taramalarını iyileştirecek ve hükümetin ülke genelindeki sağlık eğilimlerini takip etmesine yardımcı olacak, bulut tabanlı bir analitik çözümü olan Digital LifeCare’i hayata geçirdi.
  • Hindistan’daki nüfusun yaklaşık üçte ikisi kırsal bölgelerde yaşıyor ve Digital LifeCare uygulaması, doktorluk diploması olmayan sağlık hizmetleri çalışanlarının hastaları görmelerini ve tüm hastaların aynı düzeyde bakım hizmetleri almasını sağlayan etkileşimli modülleri takip etmelerini sağlıyor. Tüm ayrıntıları buradaki raporda Ayrıca bu, Hindistan hükümetinin ülke genelindeki sağlık eğilimlerini analiz etmesi için önemli veriler de sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri