Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TAI, Türkiye’nin en büyük havacılık projesinde Dassault Systèmes’i tercih etti

TAI-MMU-globaltechmagazine

TAI yeni nesil Milli Muharip Uçak’ın uçtan uca geliştirilmesi için 3DEXPERIENCE platformunu kullanacak.

Dassault Systèmes, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI)’nin, Türkiye’nin en yeni ve en büyük havacılık projesi olan Milli Muharip Uçak’ın (MMU) geliştirme sürecini hızlandırmak amacıyla 3DEXPERIENCE platformunu tercih ettiğini duyurdu.

Karar, piyasadaki çözümlerin TAI tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesinin ve kavram kanıtlama (PoC) sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından alındı. Bu karar aynı zamanda Dassault Systèmes’in havacılık ve savunma sanayiini şekillendirmeye devam eden 30 yıllık birikimini yansıtıyor.

TAI, MMU Projesinde kavramsal tasarımdan üretime kadar, 3DEXPERIENCE platformunu temel alan Winning Program, Co-Design to Target, Test To Perform, Ready for Rate ve Build to Operate endüstri çözüm deneyimlerini kullanacak. MMU Projesi’nin iş ortakları ve tedarikçilerinden oluşan 2000’i aşan proje katılımcısı, tek bir veri kaynağından faydalanarak dijital tasarım, mühendislik, simülasyon, üretim, iş analitikleri ve yönetim süreçlerinde işbirliği yapacak.

TAI Genel Müdürü Temel Kotil konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:“MMU Projesi’nin büyüklüğü bize bir fırsat sundu. Bu projenin gereksinimlerini karşılayacak ve iş süreçlerimizi en iyi Havacılık Endüstrisi uygulamalarıyla uyumlu hale getirmemizi sağlayacak bir yazılım seçmek istedik. Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu ve entegre uygulamaları bizi bir sonraki adımı atmamız gerektiği konusunda ikna etti. Şirketimiz havacılıkta tasarım, geliştirme ve üretim anlamında kapsamlı olanaklara kavuşacak ve büyük projeleri hayata geçirme konusundaki kararlılığını gösterecek.”

Dassault Systèmes Havacılık ve Savunma Sektörü Başkan Yardımcısı David Ziegler ise şunları söyledi: “Sektördeki teknolojik açıdan en gelişmiş projelerden biri olarak değerlendirilen hava aracı geliştirme süreci daha da karmaşık hale gelmektedir. Şirketler giderek daha gelişmiş sistemler ve teknolojiler kullanırken çeşitli fonksiyonlar ve farklı coğrafyalar kapsamında işbirliği yapmak ve tasarım, üretim, test, sertifikasyon ve bakım süreçleri için yeni yöntemler aramaktadır. 3DEXPERIENCE platformunun sağladığı dijital olanaklarla bu projelerin hızı yüzde 50’ye kadar artırılabilmektedir. TAI böylece karar alma süreçlerini iyileştirebilir, riskleri azaltabilir ve uçtan uca geliştirme sürecinde dönüşüm sağlayabilir.”

Teknoloji Makaleleri