Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

GE ve Microsoft’tan Endüstriyel IoT’de güç birliği

general electric-globaltechmagazineGE ve Microsoft, Microsoft Azure platformunu GE’nin tüm iş birimlerine yayarak şirketin inovasyon gücüne katkı sağlayacak.

Bu işbirliği sayesinde GE’nin endüstriyel müşterileri, endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) teknolojilerinden daha fazla bilgi akışı sağlayabilecek.

GE ve Microsoft, endüstriyel şirketlerin dijital dönüşümlerini daha etkili ve verimli kılma hedefi ile yeni bir iş birliğine adım attı. Bu kapsamda GE Dijital, Microsoft Azure üzerinde çalışan Predix çözümlerine iş sürekliliği ve uyum kazandıracak. Azure IoT, Azure Veri ve Analizi dahil olmak üzere Microsoft Azure’un tüm bulut bilişim çözümleri, GE’nin Predix portföyünde kapsamlı bir şekilde entegre edilecek. İki şirket, bu iş birliği sayesinde satış operasyonlarını ve yeni pazarlara açılma çalışmalarını birlikte yürütecek, ileri seviyede Endüstriyel IoT (IIoT) çözümlerini dikey sektörlere sunacak. Buna ek olarak GE, Microsoft Azure bulut bilişim çözümlerini Predix dahil tüm iş kollarında uçtan uca yaygınlaştıracak. BT iş yüklerinde ve verimlilik araçları kapsamındaki tüm iş birimlerinde Microsoft Azure platformunu etkili bir şekilde kullanacak.

Gartner’e göre dijital çağın getirdiği fırsatları değerlendirmek isteyen şirketler, nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerini test etme ve deneme süreçlerini çoktan geçti, uygulama aşamasına geldi. Bu teknolojilerin endüstriyel alanda yaygınlaşması ve büyük ölçeklerde iş süreçlerine adapte edilmesine, daha fazla kurum tarafından benimsenmesine ihtiyaç var. GE ve Microsoft iş ortaklığı, şirketlerin daha fazla iç görü elde edilmesini sağlayacak. GE Dijital’in veri elde etmeye, depolamaya, analiz etmeye ve veriye göre hareket etmeye yönelik öncü IIoT çözümleri bir arada faaliyet gösterecek. Bunun yanında, müşterilerin dijital dönüşümlerini kolaylaştırarak olan bu iş birliği, endüstriyel müşterilerin dijital dönüşüm faaliyetlerini kurumsal düzeyde gerçekleştirebilmesini sağlayacak.

Endüstriyel IoT Uygulamalar İleri Boyuta Taşınıyor

GE Dijital’in Predix çözümü, endüstriyel şirketlerin varlıklarından sağlanan verileri eyleme geçiren, iş süreçlerine yönelik iç görüler sunan, IIoT uygulamalarını hayata geçirip, sağlam bir altyapıda etkin çalıştırmasına imkân tanıyan bir uygulama geliştirme platformudur. BP, Exelon, Schindler ve Maersk gibi lider endüstriyel şirketler, operasyonlarını geliştirmek ve bağlantılı makinelerinden verim sağlamak için GE Dijital uygulamalarını tercih ediyor. Bu çözümlerin başında da müşteriler ve iş ortakları tarafından oluşturulmuş Predix tabanlı binlerce uygulamanın yanında, Predix Asset Management (Predix Varlık Performans Yönetimi) ve PredixServiceMax bulunuyor. Microsoft Azure’dan güç alan Predix, şimdi bu iş birliğiyle portföyünü daha da genişletiyor. Bu iş ortaklığı, GE Dijital’in endüstriyel veriler ve uygulamalardaki uzmanlığını Microsoft’un kurumsal bulut çözümüyle birleştirerek müşterilerin, endüstriyel uygulamalarını konuşlandırılmasını hızlandırmasına, yararlı sonuçlara daha hızlı ulaşmasına, böylece büyümeye ve kurumun inovasyonunu desteklemeye yardımcı oluyor.

İnovasyonu tüm GE’ye yaymak

GE ayrıca, dijital inovasyonu hızlandırıp verimliliği artıracak geniş kapsamlı BT iş süreçleri ve verimlilik araçları için Azure’u kurum ölçeğinde etkili ve yaygın bir şekilde kullanmayı planlıyor. Bu iş ortaklığı, farklı GE iş birimlerinin, GE’nin izleme ve tanı merkezleri, dahili üretim ve hizmet programları gibi Predix platformuyla yönetilen petabayt boyutunda verileri destekleyen Microsoft’un ileri kurumsal yeteneklerinden faydalanmasına imkan tanıyor.

Şu an 42 bölgede kullanılan Microsoft Azure platformunun kullanımı 54 bölgeye çıkarılacak. Microsoft Azure bulut platformu, müşteri çözümlerinin küresel olarak ölçeklenebilir olmasını sağlamak üzere uluslararası standartlardan ve uyumluluk gerekliliklerinden oluşan geniş bir ihtiyaç setine yanıt veriyor. Bu iş ortaklığı ayrıca, havacılık, enerji, su-elektrik-gaz hizmetleri gibi endüstrilerin özelleştirilmiş ihtiyaçları karşılayan Predix platformunu da daha güvenli hale getiriyor.. Azure’u yaygınlaştırarak etkin bir şekilde kullanmak, GE’nin küresel bulut varlığını güçlendirerek şirketin hizmet sunduğu müşterilerin IIoT uygulamalarını daha hızlı devreye almalarını sağlıyor.

GSMA Intelligence’tan edinilen yeni verilere göre, bağlantılı teknolojilerden platformlara, uygulamalara ve hizmetlere kadar, küresel IoT pazarının piyasa değerinin 2025’e kadar 1,1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

GE Dijital Küresel CEO’su Bill Ruh, yaptığı açıklamada, “Her endüstriyel şirket, makineleri birbirine bağlayıp verimliliği ve üretkenliğini artırmak için, gelecekte rekabet gücünü artırıp dijitali öğrenmesi gerekecek. Müşterilerimiz, iki şirketimiz arasında daha güçlü bağlantılara sahip olmamızı istiyor. Microsoft ve GE’nin genişleyen iş ortaklığı sayesinde, tüm dünyadaki müşterilerimiz, büyüme sağlayan yeni becerilerini açığa çıkarmak için, Predix Varlık Performans Yönetimi de dahil olmak üzere Predix portföyünün gücünden faydalanabiliyor” dedi.

Microsoft Başkan Yardımcısı Judson Althoff ise şu açıklamada bulundu: “Endüstriyel sektör, tüm dünyada ekonomilerin kalkınmasında ve işleyişinde önemli bir rol oynuyor. Bu stratejik iş ortaklığı, hem GE’ye hem de  ortak müşterilerimize esnek, güvenilir ve ölçeklenebilir IoT platformları sunarak, gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmalarını mümkün kılacak.”

Genişletilen bu iş ortaklığının bir parçası olarak, şirketler pazarlara birlikte açılacak; Predix IIoT çözümlerinin, Power BI, Power Apps ve diğer üçüncü taraf çözümlerinin kapsamlı entegrasyonunu hedefleyecek; bunun yanında genel ve özel bulut çözümler ölçeğinde hibrid kurulumları etkinleştirecek.

Teknoloji Makaleleri