Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IDC Türkiye, Türkiye’de teknolojiye yön veren kadınları bir araya getirecek

idc-globaltechmagazineIDC Türkiye, Women in Technology konferans serisiyle Türkiye genelinde teknolojiye yön veren kadınları bir araya getirecek.

International Data Corporation (IDC) Türkiye, Dijital Dönüşüm/Women in Technology Türkiye Konferans Serileri kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa ve Antalya illeri başta olmak üzere tüm ülke genelinde teknolojiye yön veren kadınları bir araya getirecek.

28 Kasım’da İstanbul’da başlayacak konferans serisi, teknoloji alanında tedarikçiler ve bu teknolojileri en iyi şekilde kullanan kurumlar, öğretim görevlileri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla birlikte kapsamlı çalışmayı ve gelecek aksiyonları planlamayı hedefliyor.

Ülkemiz genelinde kapsamlı bir saha araştırması ve ihtiyaç analizi ile özellikle dijitalleşme süreçlerinde yeni teknoloji alanlarındaki gerekli istihdamı sağlamak, yerel ve global insan kaynağı ihtiyacını karşılamak, gençlerimizi doğru konulara yönlendirmek, katma değerli üretimi artırmak, mevcut iş güçlerine yeni yetenekler kazandırmak, kurumların yetkin insan kaynaklarına erişimini hızlandırmak, IDC Türkiye’nin yapacağı saha araştırması ve konferanslarının odağını oluşturacaktır.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları; ‘‘Son yıllarda dünyada ve ülkemizde kadınların çalışma hayatına girmelerinin kolaylaştırılması yönünde çok sayıda çalışma ve araştırma yapılmaya başlanmıştır. Kadınların önündeki sosyo-kültürel ve ekonomik engellerin tespit edilmesi ve mevcut çalışan kadın iş gücüne yönelik iyileştirici ve geliştirici politikalar hazırlanması gerek devlet tarafında gerekse STK ve özel sektörde öncelikli konulardan biri haline gelmiştir. Ülkemizde en son yapılan araştırmalar, Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının ve istihdamının son 10 yılda hızla artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 2016 yılında yayınlanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2006 yılında çalışan kadın sayısı %23,6 iken 2016 yılına kadar artış göstererek %33’e ulaştığını, fakat bu oranın halen OECD ortalaması olan %60’ın oldukça altında olduğu da belirtilmektedir.

‘‘Teknoloji bu kadar hızla gelişirken, kadınların eğitimi ya da iş dünyasına katılımı konusunun teknoloji dünyasında da konuşulmaya başlandığını görmekteyiz. Özellikle Teknik kadrolarda üst düzey yönetimde kadın sayısının olması gerektiğinden daha düşük olduğunu bir kez daha vurgularken IDC olarak bu konuya ışık tutan bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. “Teknolojide Kadın” oluşumunun amacı, ortak bir platformda sesimizi yükseltebilmek ve bu kapsamda kadın liderlerle daha fazla çalışarak, onları ön plana çıkarmaktır. Bu çalışma ile hedefimiz, teknolojiyi üreten ve kullanan firmalar, STK, kamu kurumları gibi tüm paydaşları bir araya getirmek, hep birlikte neler yapılabiliri konuşmak olacaktır.’’

‘‘Bu platformu oluştururken aynı zamanda sektördeki işgücü talebinin de cinsiyet çeşitliliği yönünde olduğunu görmekteyiz. IDC içerisinde dijitalleşme ve buna uygun yeteneklerin belirlenmesi de son zamanların en önemli konu başlıklarındandır. Dolayısıyla istihdamın da bu doğrultuda gerçekleştirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Odağımızı sadece İstanbul veya Ankara gibi büyük şehirlerde tutmaktan ziyade Anadolu’ya da çevirmeyi hedeflemekteyiz.’’ diyerek kadınların gelişen ve değişen iş dünyasında yer almasını vurgulamaktadır.

IDC Türkiye Kıdemli Araştırma Analisti Ayşe Kaptanoğlu ise ‘’Dijitalleşme ve kadın İşgücünün teknoloji sektöründeki yeri IDC içerisinde çok önem verdiğimiz iki konu başlığı. Bu kapsamda her sektörde üst düzey konuşulan dijitalleşmenin ve beraberinde getireceği yeni yeteneklerin kadın çalışanlar tarafından nasıl karşılanacağını ve dijitalleşmenin yeni oluşturacağı fırsatları ortaya koymak, en önemlisi bunu tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde değerlendirmek istemekteyiz. Tüm bunların yanı sıra, kadınların teknoloji sektöründe karşılaştığı zorlukları ve iyileştirmek için atılması gereken adımları belirleyerek bu konuda farkındalığın artmasında da katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.” diyerek konuya dikkat çekmektedir.

IDC Türkiye “Women in Technology Awards” Töreni’nin ilki İstanbul’da Gerçekleşecek.

Türkiye’nin ‘‘Teknoloji Liderinin’’ seçileceği “IDC Türkiye Women in Technology Award” töreninin ilki İstanbul’da gerçekleşecek.

‘Yılın Yenilikçi Kadınları’, ‘Yılın İş Liderleri’, ‘Yılın Montörü’, ‘Yılın Veri Lideri’, ‘Yılın İş Vereni’, ‘Yılın Girişimcisi’, ‘Yılın Rol Modeli’, ‘Yılın Analitik Şampiyonu’, ‘Yılın Dönüşüm Lideri’, ‘Yılın Güvenlik Şampiyonu’, ‘Yılın CIO’su’, ‘Geleceğin CIO’su’, ‘Yılın En Genç Lideri’ kategorilerinde ödüllerin verileceği törende başvurular 31 Ağustos’ta son bulacak.

Teknoloji Makaleleri