Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP, DaaS çözümlerini daha çok seçenek ile yaygınlaştıracak

hp-globaltechmagazineHP DaaS (servis olarak cihaz) çözümlerindeki inovasyonları müşterilerine ve iş ortaklarına duyurdu.

HP DaaS teknolojisi donanım ve yaşam döngüsü hizmetlerini bir araya getirerek, bir yandan güvenilirliği ve memnuniyeti geliştirirken, diğer yandan BT kuruluşlarının cihazların dağıtımını yapma ve cihazları yönetme yöntemlerini sadeleştiriyor. Bunun yanı sıra BT kaynaklarının diğer öncelikler için tahsis edilmesi de ekstra bir avantaj olarak ortaya çıkıyor. Kazanılan finansal öngörü de diğer avantajlar arasında ön plana çıkıyor.

Şirketlerin yüzde 70’i etkin analitik araç ve becerilere yatırım yapmayı planlıyor. Eski adıyla Analitik ve Proaktif Yönetim olarak bilinen HP TechPulse, HP DaaS çözümlerinin dönüm noktası olarak kabul ediliyor ve HP Service Experts’ün en üst kalitede yönetim sunmasını sağlıyor. Bu benzersiz analitik teknolojisi, müşterilerin çoklu işletim sistemine sahip cihaz ortamlarını proaktif bir şekilde yönetmelerine ve sorunları verimliliği etkilemeden çözmelerine yardımcı olmak için cihaz sağlığını takip ediyor ve öngörülerde bulunuyor.

HP’nin DaaS çözümlerindeki yenilikleri değerlendiren HP Inc. Kişisel Sistem Hizmetleri Global Başkanı ve Genel Müdürü Bill Avey şunları söyledi: ““Her şeye hizmet olarak erişilebilen” bir dünyada yaşıyoruz. Bilgi çağından deneyim çağına geçiş yaparken, çalışma ve eğlenme yöntemlerimizde de büyük değişimler yaşıyoruz. Hem bireysel tüketiciler hem de kurumsal kullanıcılar kendini otomatik olarak yenileyebilen ve tüketime daha uygun ürün ve hizmetler istiyor. HP de hem bireysel kullanıcıların hem de kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek DaaS çözümlerinde daha çok seçenek ve esneklik sağlayacak inovasyonlara imza attı. Müşterilerinin teknoloji konusundaki beklentilerini karşılamak için çalışan HP, cihazların farklı ortamlarda kullanıldığı ve kullanıcı deneyiminin pek çok faktörden etkilendiği bir çalışma kültüründe, müşterilerini bir adım öteye taşımayı ve onların yönetim güçlüklerinin üstesinden gelmelerini istiyor. Bu konularda derinlikli bir kurumsal bilgi birikimine sahip olan HP, bu bilgi birikimini müşterilerine sunmak için çalışıyor.” 

HP iş ortağı ekosisteminde “tak ve çalıştır” modelinin uygulanmasını sağlıyor

HP’nin DaaS çözümlerindeki yenilikler, HP iş ortaklarının “hizmet odaklı” iş modelinin avantajlarını kolaylıkla sunabilme becerilerini hızlandırmalarını sağlıyor. Yenilenen HP DaaS çözümlerinin sunduğu avantajlar şöyle:

  • İş ortakları için çoklu müşteri takip ekranı: Bu yeni özellik iş ortaklarının tek bir ekran ve oturum ile geniş müşteri kitlelerindeki gelişmeleri takip edip raporlayabilmesini, müşterilerine veriye dayalı optimizasyon önerileri sunabilmesini ve gelişmelere yönelik daha etkili müdahalelerde bulunabilmek için yerleşik müşteri tabanlarındaki trendleri takip edebilmelerini sağlıyor. Bu ekran sayesinde, iş ortakları tek bir tıklama ile tüm müşteriler için görüntüledikleri temel göstergeleri tek bir müşteri için de kolayca görüntüleyebiliyor.
  • İş sonuçları inceleme şablonları: Bu yeni araç, iş ortaklarının iş sonuçlarını müşterileriyle birlikte daha hızlı, daha kolay ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirmelerini ve optimize edilecek noktaları belirlemelerini sağlıyor.
  • Tüm HP DaaS planlarına eklenen vaka bildirim özelliği: Kullanıcılara, çözülmesi gereken sorunlar konusunda uyarılar ileten vaka bildirim özelliği, tüm HP DaaS portallarının analitik ekranında yer alıyor. Kanal ortakları bu bildirimleri müşterilerine raporlayabiliyor.
  • Yeni entegrasyon servisi: HP TechPulse’ın ilettiği vaka bildirimleri lider BT hizmetleri yönetim sistemi olan ServiceNow ile etkileşime geçebiliyor. Bu yeni hizmetle birlikte iş ortakları, ServiceNow ile takip ettikleri diğer BT sorunlarıyla birlikte HP TechPulse üzerinden gelen vaka bildirimlerini takip etmek ve kullanıcıları etkilemeden önce çözümlemek için destek sistemlerini kullanabiliyor.

Müşterilere geri bildirim ve raporlama sağlanıyor

HP, müşterilerinin BT kaynaklarını daha iyi yönetmesi ve planlamasına yardımcı olmak için yeni raporlar ekleyerek HP TechPulse’ı geliştirmeye devam ediyor. BT’nin yönetim ve planlama eğrisinin ötesine geçebilmesine yardımcı olmak için HP TechPulse’a daha öngörülü raporlar da dahil ediliyor. Bu raporlardan biri olan Mobility Factor, kullanıcıların mobilite oranlarını hesaplıyor. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre politikalar düzenlenebiliyor ve cihaz tahsisi yapılabiliyor. Cihaz Değiştirme Rehberi ise değiştirilmesi gereken cihazları önceliklendiriyor ve HP TechPulse analitik teknolojisinin belirlediği sağlamlık faktörleri ve çoklu cihaz performansına dayalı geri dönüşüm döngülerinin optimize edilmesine yardımcı oluyor.

HP DaaS çözümleri aynı zamanda Microsoft Intune’u da destekliyor. Pek çok HP müşterisi halihazırda Microsoft Intune’a yatırım yapıyor. Yeni HP Service Experts de müşterinin Microsoft Intune lisansıyla Windows cihazlarını yönetmesine yardımcı oluyor.

Teknoloji Makaleleri