Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft, Türk yazılım şirketini bünyesine kattı

microsoft-globaltechmagazineMicrosoft, açık kaynak kodlu yazılım alanında hizmet veren Türkiye merkezli yazılım şirketi Citus Data’yı satın aldı. Satın almanın fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Citus Data’nın kaç paraya dünya devi tarafından satın alındığı açıklanmazken, gerçekleştirilen satın alama Microsoft’un internet sitesinde bir blog yazısı ile duyuruldu.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Murat Kansu, satın almayla ilgili olarak, “Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Citus Data’da Özgün Erdoğan CTO’luk görevini, Umur Çubukçu CEO’luk görevini üstleniyor. İkili aynı zamanda şirketin de kurucuları.

Şirketin sadece Türkiye’de ofisi bulunmuyor. Aynı zamanda San Francisco’da 40 çalışanın bulunduğu bir ofisi de var. Şirket, daha önce de Citus Data gibi açık yazılım platformu ortaya koyan GitHub’ı 7.5 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji Makaleleri