Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, OpenJDK projelerini desteklemeye devam ediyor

red hat-globaltechmagazineRed Hat, OpenJDK 8 ve OpenJDK 11 projelerinin de öncülüğünü yapacağını duyurdu.

Red Hat, bu geçişle Java topluluğu tarafından sunulan desteğe devam garantisi verirken, OpenJDK 6 ve OpenJDK 7 projelerinde lider olmasını sağlayan yaklaşımını OpenJDK 8 ve OpenJDK 11 projelerinde de sürdürüyor.

Java’nın açık kaynak uygulaması olan OpenJDK, kurumsal sınıf uygulamaların oluşturulmasında en çok kullanılan programlama dillerinden birisi. OpenJDK 8 ve OpenJDK 11 güncelleme sürümlerinde lider pozisyonda yer alan Red Hat, Java üzerinden inovasyonlar gerçekleştirilmeye devam edilmesi için toplulukla birlikte çalışıyor.

OpenJDK topluluğunun 2007’den beri üyesi olan Red Hat, projenin en büyük destekçilerinden birisi. Red Hat’te uzun zamandır Java’nın teknik liderliğini üstlenen Andrew Haley, Şubat 2019’da OpenJDK 8 ve OpenJDK 11’in proje lideri olarak atandı. 7 yıldır OpenJDK yönetim kurulunun aktif bir üyesi olan Andrew Haley, deneyimleri sayesinde Java’nın ve OpenJDK’nin geleceğine yön verilmesine yardımcı oluyor.

Red Hat, münferit OpenJDK topluluklarındaki çalışmalarına ek olarak OpenJDK 12’nin bir parçası olan yüksek performanslı çöp toplayıcısı Shenandoah’ın üretim odaklı geliştirilme sürecinin de liderliğini üstlenmiş durumda.

Red Hat, Aralık 2018’de Microsoft Windows üzerinden OpenJDK’ye ticari desteğini duyurmuştu. Red Hat, önümüzdeki haftalarda OpenJDK’yi Microsoft yükleyicisiyle sunmayı ve Java Web Start’ın ücretsiz yazılım uygulaması olan IcedTea-Web’i Windows OpenJDK dağıtımının bir parçası olarak ulaştırmayı hedefliyor. Red Hat Yazılım Koleksiyonu’nun bir parçası olarak kullanıma sunulan JDK Mission Control, Windows için Red Hat Müşteri Portalı üzerinden ulaştırılıyor. Böylece geliştiriciler ve yöneticiler, yerel olarak çalışan veya ürün ortamlarında hizmete alınan Java uygulamalarından elde ettiği veriyi toplama ve analiz etme şansına sahip oluyor.

Red Hat Başkan Yardımcısı ve Orta Katman Genel Müdürü Mike Piech, konuyla ilgili şunları söyledi: “Java en yenilikçi zamanını yaşıyor. Dönüşüme ek olarak yeni ve gelişmekte olan mimarilerin anahtar bileşeni olmaya devam ediyor. Java’yı bir sonraki geliştirme aşamasına ulaştırmak isteyen birçok geliştirici bulunuyor. Red Hat de OpenJDK projesindeki varlığıyla bu hareketin liderliğini üstleniyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla JDK kullanıcılarının mevcut ortamlarında desteklenmesine ve inovasyon yapabilmesine yardımcı oluyoruz. Red Hat olarak Java’ya olan bağlılığını devam ettiriyor ve OpenJDK topluluğunun gelişmesine yardımcı olma fırsatından mutluluk duyuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri