Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çağrı merkezi çalışanları ayda 60 saat tasarruf edecek

CMC-globaltechmagazineCMC Turkey tarafından hayata geçirilen CMC Radar projesi ile çalışanlar zamandan tasarruf ediyor ve  böylece verimlilik de artıyor.

Tüm iş süreçlerini tek elden, uçtan uca geliştiren ve yöneten bir dış kaynak ve teknoloji şirketi olan CMC Turkey, Ar-Ge merkeziyle sektöre yenilik getirmeyi amaçlıyor. Yeni nesil iş süreçleri üretmenin sınırlı bir teknoloji ile mümkün olmadığı bilinci taşıyan CMC, teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Mevcut iş alanlarını büyütme ve gelecekte değer katma amacı ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütebilmek üzere birlikte çalışan CMC’nin iş birimleri ve Ar-Ge merkezi, aynı zamanda müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyor. Merkezin bir diğer amacı da ilgili ürün ve hizmetlerin üretilmesinde dış kaynak kullanımının önüne geçip, tamamen yerli ürünleri kullanmak.

Ayda 60 saat tasarruf

CMC Radar da bu bağlamda Ar-Ge merkezi tarafından hayata geçirilen projelerden biri. Yapay zeka üzerine olan bu projede çağrı merkezi çalışanlarının zamandan tasarruf etmesi planlanıyor. Çağrı merkezi operasyonunda aksaklıkların yaşanmaması için sürekli kontrol sistemi olması gerekiyor. Bir proje yöneticisi, günde yaklaşık 2 saatini aksaklıkları kontrol etmeye ve raporlara ayırıyor. Yapay zeka sayesinde bu raporlama daha sağlıklı bir şekilde yapılabilecek, proje yöneticisinin iş gücü de daha efektif kullanılabilecek. CMC Radar ile ayda 60 saat gibi bir tasarruf sağlanması amaçlanıyor. CMC Radar ile aynı zamanda çalışanların performansları daha efektif bir şekilde takip edilebiliyor, çalışma saatleri, prim gibi detaylar daha net görülebiliyor.

Verimlilik yüzde 90’a çıkacak

CMC Turkey Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Erçin Öztuncel, uygulama ile operasyonlarda yüzde 3-5 arasında, personel verimliliğinde ise yüzde 10-15 arasında avantaj sağlanmasını beklediklerini söylüyor: “Çağrı merkezi operasyonlarının genel verimliliği yüzde 75’iken, bu oran yapay zeka ile yüzde 90’a kadar çıkabilecek. Bu nedenle yapay zekayı önemsiyor, bu alanda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ar-Ge merkezimiz, ürün işlev tasarımı, değerlendirme analizi ve yeni işlevler sunacak yazılımlar ve ürünler için temel teknolojileri geliştirerek, mevcut ve potansiyel CMC müşterilerine önerilebilecek değerler sunmak için çalışmaya devam ediyor.”

Teknoloji Makaleleri