Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CMC Çağrı Merkezi Sektöründe Kadın İstihdamına Öncülük Ediyor

cmc globaltechmagazineTürkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden CMC, özellikle kadınların eğitim ve iş hayatı konusunda sorun yaşadıkları bölgelerdeki yüksek kadın istihdam oranları ile dikkatleri üzerinde topluyor. Yalnızca alt kademelerde değil, yönetim kademelerinde de yüzde 55 gibi yüksek oranlar gözlemleniyor. CMC, Malatya ve Şanlıurfa’daki lokasyonlarında kadın çalışanların iş hayatından kariyer eğitimine, güvenliklerinden sosyal hayatlarına kadar destek sağlıyor.

İstihdam konusunda ekonomide büyük avantajlar yaratan çağrı merkezi sektörünün lider isimlerinden CMC, faaliyet gösterdiği birçok ilde kadın çalışan oranının sektör ortalamasının çok üzerinde olması ile dikkatleri üzerine topluyor.

CMC, kadınların özellikle iş hayatında zorluklarla karşılaştıkları bölgelerde, verdiği şirket içi eğitimlerle kadın çalışanlarının kariyerlerinde yükselmelerini sağlıyor. CMC’nin İstanbul’dan sonra en yoğun kadın çalışan istihdamının yapıldığı Malatya ve Şanlıurfa operasyon merkezlerinde ayrıca çalışanların güvenliğine de gerekli önem veriliyor. CMC ayrıca kadın çalışanlarının sosyal hayatlarında da aktif olabilmeleri için kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımları için imkanlar sunarken,  sağlık ve kişisel bakım gibi alanlarda da avantajlar sağlıyor.

CMC’nin bahsedilen bölgelerdeki kadın istihdam oranları hakkında bilgi veren CMC Genel Müdürü Tolga Başarır, “Özellikle Malatya ve Şanlıurfa illerindeki çağrı merkezlerimizde sırasıyla yüzde 55 ve yüzde 46 oranında kadın çalışanımız var. Genellikle kadınların çalışma eğitim gibi alanlarda sorunlarla karşılaştıkları bu gibi bölgelerde bir imkan kapısı olabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu oranlar yalnızca operatörlük yapan personel arasında gözlenmiyor. Yönetim kademelerine baktığımızda yine Malatya’da yüzde 45, Şanlıurfa’da ise yüzde 50 oranını görüyoruz” dedi.

CMC İnsan Kaynakları Direktörü Özhan Öner ise kadın ve erkek çalışanlara eşit şartlar sunulmasının önemine değinirken, “Çalışanlarımız arasındaki kadın – erkek dengesini tutturmak adına özel bir stratejimiz veya yaklaşımımız bulunmuyor. CMC İnsan Kaynakları olarak, pozisyon için gerekli olan kriterleri ve yetkinlikleri adayların taşıyor olmasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Teknoloji Makaleleri