Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sabancı Üniversitesi kampüslerinde HPE Aruba’yı tercih ediyor

aruba-globaltechmagazineDünyanın en iyi 400 üniversitesi arasında yer alan Sabancı Üniversitesi, internet ağını hızlandırmak için HPE Aruba’yı tercih ediyor.

Sabancı Üniversitesi yaklaşık on yıl önce çalışanları ve öğrencileri için kaliteli ağ ve internet erişimi sunmak, e-learning sistemine entegre güvenli kablosuz online sınav uygulamaları sunmak,  amfi ve kütüphane gibi yoğun alanlarda kapasitesi yüksek erişim imkanı sağlayabilmek ve yurtlarda kablosuz internet erişimi imkanını uygun maliyet ile sürdürülebilir kılmak için HPE Aruba’yı kullanmaya başladı.

Aruba Çözümleri Kampüste Yönetim Kolaylığı Sundu

Sabancı Üniversitesi Sistem ve Network Ekip Lideri Umut Arus; “ Kablosuz ağların hayatımıza yeni girdiği yıllarda Aruba ile tanıştık. O günden bu zamana gösterdiği gelişmeler ve yenilikçilik anlayışı bizi hep etkiledi. HPE Aruba müşteri memnuniyetini ve kaliteyi bir arada sürdürebilen harika bir ekibe sahip global bir firma. Aruba çözümleri bize kampüs içerisinde ürünler arasında yönetim kolaylığı sağladı. Cihazlarımızın arızalanma oranı dikkat çekici bir şekilde düştü. Yaklaşık 10 yıl önce 3600 serisi kablosuz ağ kontrol cihazı ve 100 adet AP ile tanıştığımız Aruba ürünlerini şu anda 7220 ve 7240 serisi kablosuz ağ kontrol cihazlarına ve sayısı 800’ü bulan 802.11ac AP’ye yükselttik.” dedi.

Mobil bağlantı, bulut ve IoT’nin tüm faydalarının yanı sıra, bilgisayar korsanlarının siber savunmalardaki boşlukları fark etmelerine ve ağlarda kendi yollarını bulmalarına daha fazla fırsat veriyor. Geniş bir kampüse ve kullanıcı tabanına sahip olan eğitim kurumları için ağlarına bağlanmaya çalışan çeşitli cihazlar ve sistemlerinden geçen çok miktardaki veri oldukça büyük bir risk oluşturuyor.

HPE Aruba Türkiye Ülke Müdürü Ersin Uyar; “Eğitim sektörünün de gelişen teknolojiden olabildiğince yüksek verim almayı hedeflediğini görüyoruz. Bu noktada HPE Aruba olarak eğitim sektörünün yanında bulunuyoruz. Eğitim kurumlarına kaliteli bir kablolu ve kablosuz ağ alt yapısı sağlayarak kullanıcıların kontrollü ve diledikleri şekilde sorunsuz bir şekilde internet ortamında bulunmalarını sağlıyoruz. Kurumların tek tek kişileri ve kendine bağlanan cihazları gösterecek ayrıntıları içeren bir ağa sahip olmaları gerekir. Ağ kullanım örnekleri her an değişebiliyor ve her gün binlerce cihaz bağlanıyor – politikaları gerçek zamanlı olarak takip edebilen ve uyarlayabilen ağlara ihtiyacımız var. Davranışsal analitiği kullanarak, tüm ağı topluca analiz edebiliriz. Aktivitedeki çok küçük değişimleri bulması ve ihlal olasılığına karşı bizi uyarması için makine öğrenimini kullanabilir ve böylece kişisel bilgilerin kaybolmasıyla sonuçlanan istismarlardan da rahatlıkla kaçınabiliriz” dedi.

HPE Aruba üniversitenin yoğun beklentilerine cevap veren bir altyapı ile her daim rekabette en makul fiyatları sunarak uzman IT ekibiyle her alanda tam destek sunmaya devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri