Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell 1 Haziran’dan itibaren ekonomik önlemler almaya başlayacak

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies, COVID-19 sürecinin mali etkilerini azaltabilmek amacıyla çalışanların maaş artışlarından emeklilik süreçlerine kadar bir dizi önlemler alacaklarını ifade etti.

Dünya çapında yaklaşık 160000 çalışana sahip olan şirket yaptığı açıklamada, mevcut ortamdaki salgın sürecinin etkilerinin azaltılması ve şirketin ileriye yönelik başarılarının devamı için süreci sürekli değerlendirdiklerini belirtti.

Dell Tecnologies, Koronavirüs krizinden kaynaklanan ekonomik kaygılar nedeniyle 1 Haziran’dan itibaren mali yılın sonuna kadar çalışanlarının emeklilik planlarına katkılarını durduracağını açıkladı.

Birçok teknoloji devi ve küresel pazar lideri, yakın zamanda devam eden COVID-19 krizi sürecinde işe alımları durdurma ve maaş indirimi gibi önlemler gerçekleştirmişti. Hewlett Packard Enterprise geçtiğimiz günlerde 1 Temmuz’dan 31 Ekim’e kadar yönetici ekibi de dahil olmak üzere çalışanları için maaşları azaltma planını onayladığını açıklamıştı.

Nisan ayında Michael Dell , 29 Ocak 2021’de sona eren mali yılın son dönemine kadar COVID-19’un yol açtığı süreç nedeniyle maaşından feragat edeceğini açıklamıştı. Şirketin geçen yılki beyanına göre bu maaş yaklaşık 1 milyon dolar olarak görülüyor.

Dell Technologies, ilk mali çeyrek finansal sonuçlarını 28 Mayıs’ta açıklayacak.

 

Teknoloji Makaleleri