Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Deezer podcast yayıncıları için analiz uygulamasını duyurdu

deezer-globaltechmagazineDeezer, podcast yayıncılarına özel olarak Analytics by Deezer’ı duyurdu. Uygulama sayesinde yayınların performansı hakkında anlık bilgi almak mümkün olacak.

Yeni uygulama gösterdiği kolay okunabilir tablolar ve istatistiklerle programların izleyici kitlesi ve başarısı hakkında bilgi veriyor ve içerik stratejinizi şekillendirmenize yardımcı oluyor. iOS ve Android’de mevcut olan “Analytics by Deezer”, podcast yayınlarıyla ilgili daha fazlasını keşfetmek için iki farklı sekme barındırıyor:

  1. Analiz: Podcast yayınının dinlenme sayısının, tekil dinleyici, hayranlar ve paylaşımların bulunduğu sekme. Ayrıca en iyi performans gösteren yayınını ve dinlenme süresini de buradan bulmak mümkün.
  2. Dinleyici kitlesi: Podcast dinleyicileriyle ilgili yaş ve cinsiyet bilgilerini gösterir. Ayrıca bu sekmeden podcast yayınlarının dinlendiği cihazların dökümünü ve mobil, masaüstü uygulaması ve web’den dinlenme oranları izlenebiliyor.

Analytics by Deezer’ı duyurmaktan ve bir mobil uygulamada podcast bilgileri sunan tek yayın hizmeti olmaktan duyduklarını belirten Deezer İçerik Başkanı Frédéric Antelme, Dünyanın podcast’lere olan ilgisi arttıkça podcast yayıncılarının programları ile ilgili önemli bilgilere erişebilmesi için aydınlatıcı veriler paylaşmak istedik. Yayıncılar dinleyicilerini daha iyi tanıyabilir ve reklam planlarını geliştirebilirler  dedi.

Uygulama sayesinde programının başarısından gurur duyan yayıncılar, dinlenme rakamlarını direkt olarak sosyal medyada takipçileriyle paylaşabilecek. Başlamak için uygulamada bir hesap oluşturmaları ve programla ilgili bilgi talep etmeleri yeterli olacak. Tüm dünyada erişilebilen uygulama, ücretsizdir.

“Analytics by Deezer” tüm dünyada İngilizce olarak mevcut ve ücretsiz olarak  iOS veya Android üzerinden indirilebilir.

Teknoloji Makaleleri