Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tech Data ile AWS Avrupa’da stratejik bir işbirliği anlaşmasına imza attı

Tech-Data-globaltechmagazineTech Data, Amazon Web Services (AWS) ile stratejik bir işbirliği anlaşması yaptığını duyurdu. Anlaşma kapsamında Tech Data ve AWS, şirketlerin dijital dönüşümlerine hız vermeye odaklı uzmanlıklara ve kaynaklara ortak yatırımlar yapacak. İki şirket ayrıca AWS’nin geniş çeşitlilikteki bulut bilişim servislerini Avrupa çapındaki KOBİ’lere sunacak.

Uzun süreli anlaşma kapsamında Tech Data, Avrupa’da faaliyet gösterdiği her bir ülkede yerel AWS satış ve teknik ekipleri oluşturacak. Söz konusu yerel ekipler çözüm mimarları ve servis uzmanlarının yanı sıra pazarlama ve proje yönetimine tahsis edilmiş kaynakları bir araya getiren güçlü bir merkez ekibi ile eşgüdümlü çalışacak. Tech Data müşterilerine sunduğu mevcut AWS portföyünü geniş kapsamlı profesyonel ve yönetilen servislerin yanı sıra merkezinde AWS’nin yer aldığı birden çok tedarikçi çözümü ile güçlendirecek. Tech Data’nın bulut bilişim aboneliklerine, yenilemelere ve fatura süreçlerine yönelik StreamOne platformu, bölgedeki şirketlerin pazara daha hızlı ve verimli çözümler sunmasını sağlayacak. Tüm bunların yanında Tech Data, aralarında işletme olgunluk değerlendirmesi, eğitim ve çözüm gelişiminin de bulunduğu AWS’ye özgü etkinleştirme yöntemlerini de uygulayacak. Tech Data böylelikle iş ortaklarını AWS bulut pratiklerini hızla ileriye taşıyacak araçlar, bilgi birikimi ve kaynaklarla donatmış olacak.

Halihazırda Türkiye, Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya’da etkin olan işbirliği, 2021’nin ilerleyen dönemlerinde Tech Data’nın Avrupa çapındaki faaliyet gösterdiği ülkeleri de kapsayacak şekilde genişleyecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda Bulunan Tech Data Avrupa Başkanı Patrick Zammit şunları söyledi: “Bu gerçekten de çığır açan ve dönüştürücü nitelikte bir anlaşma oldu. AWS ve Tech Data, bölgedeki KOBİ’leri dijital olarak güçlendirme olarak tanımlayabileceğimiz ortak bir hedefi paylaşarak, KOBİ’lerin bir yandan daha hızlı ve verimli büyürken diğer yandan müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarına destek olacak. İşbirliğimiz, son müşterilerin AWS için Tech Data Cloud Solutions Factory tarafından sağlanan önceden paketlenmiş çözümler sayesinde gelişmiş güvenlik, maliyet verimliliği, güvenilirlik, yenilikçilik ve hızlandırılmış pazara sunma süresi dahil olmak üzere AWS’nin avantajlarından yararlanmasını da sağlayacak.”

AWS Sistem Entegratörü İş Ortaklarından Sorumlu Yöneticisi Amanda Sleight ise şu görüşleri paylaştı: “Tech Data ile birlikte Avrupa çapındaki kanal ortaklarımızın KOBİ’lerin kurumsal ve dijital dönüşümlerini desteklemelerini sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, AWS’nin bulut hizmetlerini ve Tech Data’nın ağını bir araya getirerek KOBİ’lerin yeniliğe odaklanmalarını, kurumsal olarak büyümelerinin desteklenmesini ve günümüzün dijital ekonomisinde rekabetçi kalmalarını sağlayacak.”

Bir Tech Data iş ortağı olan Cintra Corporation’un EMEA Bölgesi Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Will Dexter, iki şirket arasındaki anlaşmaya dair şunları söyledi: “Cintra olarak AWS’de SQL ve Oracle hizmetlerimizi geliştirmek için çalıştık. Tech Data’nın uzmanlığı ve desteği, önce AWS Gelişmiş Danışmanlık İş Ortağı statüsünü kazanarak ve şimdi de AWS’nin Veritabanı Özgürlüğü programının bir üyesi olarak AWS ile olan fırsatımızı en üst düzeye çıkarmamıza olanak sağladı. Tech Data’nın StreamOne platformu, Cintra’nın maliyet optimizasyon politikaları aracılığıyla müşterilerimize değer katmasına, müşterilerin görünmeyen giderleri azaltmasına olanak sağladı. Tech Data ile ortaklığımız, AWS’nin Cintra için stratejik bir tedarikçi olmasına yardımcı oldu.”

Teknoloji Makaleleri