Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ücretsiz NSE siber güvenlik eğitim kursları devam ediyor

fortinet-globaltechmagazineFortinet, kişilerin istediği zaman takip edebildiği gelişmiş güvenlik eğitimlerinin 2021’in devamında da ücretsiz olacağını açıkladı. Fortinet aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki herkese ücretsiz güvenlik eğitimini sunmaya devam ederek siber güvenlik profesyonellerinin gelişmesine önemli bir katkıda bulunuyor. Fortinet’in ücretsiz eğitim inisiyatifleri, katılımcılara aşağıdakileri sunuyor:

  • 30’dan fazla ücretsiz kursa erişim: Bu kurslar, güvenli SD-WAN’dan operasyonel teknoloji (OT) güvenliğine ve bulut güvenliğine kadar birçok alanı kapsıyor. Yıl boyunca farklı kursların da eklenmesi planlanıyor. Ek olarak siber güvenlik uzmanları tarafından önceden kaydedilmiş lab demoları da erişime açık durumda.
  • NSE Sertifika sınavlarına hazırlık: Ücretsiz kursların büyük çoğunluğu Fortinet NSE Sertifika Programı’nın müfredatında yer alıyor. Fortinet Sertifikasyon Programı, bugüne kadar yarım milyondan fazla sertifika dağıtmış sekiz seviyeden oluşan bir program.
  • Profesyonel krediler veriliyor: (ISC)2 ile işbirliği sayesinde katılımcılar ücretsiz eğitimlerini veya diğer NSE eğitim kurslarını tamamladıktan sonra CISSP ve (ISC)2’nin belirlediği diğer kuruluşlar için Continuing Professional Education (CPE) kredisi kazanabiliyor. Katılımcılar, Fortinet’le NSE Training Institute’ta eğitim aldığı her bir saat için bir kredi kazanabiliyor.

Siber Güvenlik Bilgi Birikimine Erişimi Artırıyor

Pandemi, uzaktan çalışanların sayısını önemli ölçüde artırdı. Bunun sonucunda uzaktan bağlanılan ağları ve kullanıcıları korumak, kurumların bir numaralı önceliği haline geldi. Yeterli beceriye sahip çalışan eksikliği nedeniyle güvenlik uzmanları bulma konusunda halihazırda zorluk yaşayan BT ekiplerinin uzaktan çalışmaya güvenli bir geçiş yapabilmek için duyduğu ihtiyaç daha da arttı.

Fortinet, bu duruma katılımcıların istediği zaman izleyebildiği tüm Network Security Expert (NSE) Training Institute kurs kataloğunu Nisan 2020’de ücretsiz erişime açarak karşılık verdi. Fortinet böylece BT ve güvenlik profesyonellerine yeni beceri öğrenme, güvenlik becerilerini tazeleme ve artırma imkanı sunuyor. Bu kurslar erişime açıldığından itibaren 800.000’den fazla kayıt yapıldı. Şirket, tüm yıl boyunca NSE Sertifika Programı’nın 1-3 eğitim seviyelerinden, teknik katılımcılar için 4-6 orta seviyelerinden ve gelişmiş uzmanlık için 7-8 seviyelerinden oluşan kurslara katılanların sayısının arttığını gözlemledi.

Kurum çapında siber güvenlik farkındalığı şirketler için önemli bir öncelik haline geldiği için Fortinet ücretsiz Bilgi Güvenliği Farkındalığı ve Eğitimi hizmetini de tanıttı. NSE 1. Seviye eğitimden faydalanan bu hizmet, farkındalık artıran varlıkları ve yönetim araçlarını bir araya getiriyor. Bu hizmet, kurumların tüm çalışanlarının siber güvenlik farkındalık programına başlayabilmesi için ücretsiz bir çözüm sunuyor.

Geleceğin Daha Çeşitli ve Kapsayıcı Siber Çalışanları

NSE Training Institute, öğrencilere, ileri yaştaki kişilere, kadınlara, azınlıklar ve diğer keşfedilmemiş potansiyellere siber eğitim sunmak için Dünya Ekonomik Forumu gibi küresel liderlerle, akademik kuruluşlarla ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla iş ortaklığı yapıyor. NSE Training Institute’un kapsamlı kamu ve özel iş ortaklıklarından oluşan ekosistemi, Fortinet’in ödül kazanan NSE eğitim müfredatına erişimi ve kapsamını artırarak gerekli beceri eksikliğini gidermesini sağlıyor.

Fortinet Global Eğitim & Teknik Etkinleştirme Başkan Yardımcısı Rob Rashotte, konuyla ilgili şunları söyledi: “2020’de ücretsiz eğitimlerimize 800.000’den fazla kayıt yapıldı. Bu da Fortinet’in NSE eğitimlerinin her seviyeden güvenlik uzmanlarının büyük bir ihtiyacını giderdiğini gösteriyor. Bu yüzden siber güvenlik alanındaki eleman ihtiyacı azalana kadar Fortinet olarak kişilerin istediği zaman izleyebildiği Network Security Expert eğitiminin tamamını ücretsiz olarak sunmaya devam ediyoruz. Akademik ve ticari eğitim sağlayıcılarından oluşan ekosistemimizin yanı sıra devlet ve STK iş ortaklıklarımızla birlikte sektörde farklı becerilere sahip, adil ve farklı etnik kökenlere sahip güvenlik profesyonellerinin yetişmesini sağlamaya devam edeceğiz.”

Teknoloji Makaleleri