Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni yılın ilk ayında en çok hangi uygulamalar indirildi

adjust-globaltechmagazineGeçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, kullanıcılar yeni yıla fiziksel ve zihinsel olarak yenilenmiş girmek istediler. Ocak ayının ilk haftasında Sağlık ve Fitness uygulamalarındaki kurulumlar Aralık ortalamasına göre %89 arttı ve oturumları %24 yükseldi.

Pandemi ile birlikte sosyal iletişim ve yeme-içme uygulamalarının kullanımı 2020’nin son haftasında dünya genelinde zirveye ulaştı.

Pandemi önlemleri ve artan COVID-19 vaka sayılarıyla birlikte, 2020’deki yeni yıl, diğerlerinden çok farklıydı. Uygulama pazarlaması platformu Adjust’ın son verileri, tüketicilerin eğlence ve iletişim ihtiyaçları için telefonlarına ne kadar bağlı olduklarını gösteriyor.

Bu yıl geniş kitlelerin bir araya gelmesinin yasaklanmasıyla birlikte, Adjust’ın verileri, insanların arkadaşlarıyla ve aileleriyle sosyal iletişim uygulamaları üzerinden bağlı kaldığını gösteriyor.

Türkiye’deki kullanıcılar, yeni yıl yaklaştığında daha fazla mesajlaşıyorlar ve ailelerini ve arkadaşlarını arıyorlardı. 31 Aralık’ta sosyal iletişim uygulamalarının indirmeleri %11 arttı.

Yeme-içme uygulamaları, en iyi performanslarını yeni yıl arifesinde gösterdi ve oturumları Aralık ortalamasının %87 üzerine çıktı.

“2020’deki pandemi ve ardından gelen kısıtlamalar, tüketicilerin yaşam tarzlarında ve uygulamalarla olan etkileşimlerinde birçok büyük değişikliğe yol açtı ve yılbaşı sezonu da bundan payını aldı,” diyor Adjust’ın kurucu ortağı ve CTO’su Paul H. Müller. “Verilerimiz, uygulamaların yeni yıl kutlamalarının bir parçası haline nasıl geldiğini ve pandemi önlemleri devam ederken 2021’de hangi tüketici alışkanlıklarının gelişeceğini gösteriyor.”

Araştırma, aynı zamanda pandeminin kullanıcıların yeni yıl kararlarındaki motivasyonlarını etkilemediğini ortaya çıkardı. Ocak ayının ilk haftasında Sağlık ve Fitness uygulamalarındaki kurulumlar Aralık ortalamasına göre %89 arttı ve oturumları %24 yükseldi. Kalori takibi uygulamalarında da benzer bir trend görülüyor. Bu uygulamaların kurulumları %91 arttı ve oturumları %34 yükseldi.

Gelen kutusu yönetim araçları, yapılacaklar listeleri ve takvimler gibi üretkenlik uygulamaları da Ocak ayının başlarında kurulumlarda %51 ve oturumlarda %12 artış gösterdi. Kişisel gelişim konusunda, birçok kullanıcı bu yıl yeni bir dil öğrenmek istiyor. Ocak ayının ilk haftasındaki dil öğrenme uygulamalarının kurulumları %35 arttı.

Türk kullanıcıların 2021’de forma girmek için motivasyonları yüksek. Fitness uygulamalarının kurulumları Ocak ayının ilk haftasında %15 ve oturumları %9 artış gösterdi. Kalori takibi uygulamaları da bu trende ayak uyduruyor ve kurulumlar %60 artarken oturumlar Aralık ortalamasından %16 yüksek.

Yeni yıl sezonu boyunca zirveler ve dipler her zaman beklenen bir şey olsa da, markaların bu sezonda kazandığı kullanıcıları tutmaları çok önemli. Pazarlamacılar bu sürede kazandıkları kullanıcılarla sadık bir kitle oluşturabilirler, cirolarını artırabilirler ve uygulamalarının yatırım getirisini yükseltebilirler.

Teknoloji Makaleleri