Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İş zekası ile bilgi satışa dönüşüyor

ekmob-globaltechmagazineSatış yöneticilerinin yüzlerce veri arasından anlamlı sonuçlar çıkaran Ekmob BI, operasyonel verimlilik artışının yanı sıra yeni satış kaynaklarının belirlenmesini sağlayarak küçük-büyük tüm şirketlere kazandırıyor.

Bir satış ekibi yöneticisinin karşılaştığı ana zorluklardan biri, ekibinden gelen satış süreciyle ilgili yüzlerce veriyi anlamlandırıp satış gücünü beslemektir. Fakat bu satış ekibinin kolay bir şekilde benimseyerek kullanacağı mobil uygulama olmadan ve yöneticiye performans bilgisini sunan anlamlı raporlar olmadan neredeyse imkansızdır.

Bu ihtiyacı görerek Türkiye’nin en büyük satış ekipleri yönetimi uygulaması olan Ekmob Satış Gücü Otomasyonu’nu (SFA) geliştiren Ekmob şimdi de karmaşık verileri görselleştirerek anlamlı hale getiren, karar verme sürecini hızlandıran ve riskleri en aza indiren iş zekâsı uygulaması Ekmob BI’ı satış yöneticilerinin hizmetine sundu. Müşterilerinin satışlarını veriye dayalı yönetmesini sağlayan, güvenilir, şeffaf, kapsamlı ve verimlilik odaklı bir mobil uygulama olan Ekmob SFA, satış ekiplerinin iş yönetme şekillerini baştan sona düzenliyor. Satış ekipleri Ekmob SFA ile müşterilerini, bağlantı kuracakları kişileri, fırsatlarını, o gün gideceği noktaları, hedefini, planını, işlerini ve dokümanlarını telefonundan yönetebiliyor. Sipariş alıyor, takvimini ayarlıyor, müşteriyle ilgili bilmesi gereken tüm bilgileri 10 saniye gibi kısa bir sürede inceleyebiliyor. Uygulama, mesaisinin yarıdan fazlasını toplantı ayarlama, adres arama, takvim planlama, raporlama gibi ciro getirmeyen faaliyetlere harcayan satış ekiplerinin verimliliğini yüzde 40’a varan oranda artırıyor.

Yöneticiler içinse Ekmob SFA tüm aramalar, ziyaretler, video görüşmeleri, CRM verisine çevirme fırsatı sunuyor. Bireysel bilgi birikimi, kurumsal hafızaya dönüşüyor. Yöneticiler de satış süreçlerini veriye dayalı yönetiyor. Ziyaretlerin satışa, aramaların toplantıya dönme oranını, ziyaret başına yapılan satışları anlık takip edebiliyor. Ekmob SFA tamamen Türkiye’de ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen teknolojisiyle müşteri ile şirketler arasındaki satış operasyonunu dijitalleştiren bir köprü olarak çalışıyor.

Ekmob BI’ı ‘bir içgörü üretme platformu’ olarak tanımlayan Ekmob CEO’su Sunay Şener, “Satış bir süreçtir. Fikirle başlar, organize bir çalışma ile ilerler ve bir dizi stratejik aktivite sonucunda başarıyla tamamlanır. Doğru periyotlar ile aktivite planları sistematik hale getirilir ise tekrarlı bir döngü içinde sadık müşteriler kazanılır. Mevsimsellik, bölgesellik ve ekipler arası farklılıklar ve en önemlisi de alışkanlıklar, satış verimliliğinin düşüren en büyük etkenler olarak karşımıza çıkıyor. Ekmob BI, satış yöneticilerinin bu değişkenlerde kaybolmamasını sağlıyor. Büyük resimde, tüm satış sürecini aksiyon alınabilir yalınlıkta sunuyor. Makine öğrenmesi ve büyük veri ile tahminleme yapıyor. Çalışan ve yöneticilerin daha hızlı ve etkili karar vermesini, operasyonel verimliliği artırmasını, yeni gelir kaynakları belirlemesini, pazar eğilimlerini saptamasını, gerçek KPI’ları raporlamasını ve yeni iş fırsatları saptamasını destekliyor” dedi.

Satış ekiplerine yol haritası sunuyor

Satış departmanlarında genellikle arka tarafta oldukça büyük miktarda veri biriktiğine dikkat çeken Şener, Ekmob BI’ın nasıl çalıştığını şöyle anlattı: “Bu büyük veri, yapılan analitik çalışmalarda saptanan ilişkiler kullanılarak ve gerektiğinde öngörücü analizler de dikkate alınarak özetleniyor ve görselleştiriliyor. Yöneticilerin ve sahadaki ekibin hafıza defteri ve yol haritası olması için en anlaşılır şekilde sunuluyor. Ekmob BI hem mevcut durumdaki performansı özetliyor hem de gelecekte hedefe ulaşma olasılığını raporluyor. Raporlama ve görselleştirme sayesinde kullanıcılar iyileştirme alanlarını gereken zamanda fark edebiliyorlar.”

Ekmob BI sayesinde zahmetsiz bir şekilde ulaşılan değerli veriler, aynı zamanda sahadaki ekiplerle de paylaşılarak, takımların amaç birliği yapmasına ve ortak akılla hareket etmesine olanak sağlıyor. Tutarlı gelecek tahminleri sayesinde proaktif aksiyonları mümkün kılıyor.

Hantallığa geçit yok

Ekmob BI, aynı zamanda saha satış ekibi yönetimi alışkanlıklarına meydan okuyan bir uygulama. Süreçleri zorlaştırmadan zamanla alışkanlıkları değiştiriyor. Daha kolay ama daha etkili yönetim imkanı sağlıyor.

Sunay Şener son olarak, Ekmob BI’ın, sadece büyük işletmelerin ve OBİ’lerin değil KOBİ’lerin de kullanabileceği bir teknoloji olduğuna dikkat çekerek, “Karar verme süresini kısaltıyor ve daha doğru kararlar alınmasını sağlıyor. Bu sayede en küçük organizasyonlara bile değer katıyor.” açıklamasını yaptı.

Teknoloji Makaleleri