Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin fiyatı baskıda bu seviyelerden Bitcoin alınır mı

bitcoin-globaltechmagazineHem geleneksel hem de alternatif piyasalar bu hafta FOMC tutanaklarını ‘şahin’ tonda aşağı yönde fiyatladı. Tüm bunların etkisi devam ederken Kazakistan’da yaşanan iç karışıklık Bitcoin madencilerinin üretim yapmasını durma noktasına getirdi.

Bitcoin’in hem zincir hem teknik hem de temel verilerini ele aldığımızda yaşanan düşüşü yükselişe çevirebilecek bir data henüz gelişmedi. Bu nedenle satış baskısı 40.000$ aşağısında fiyatlamalara yol açabilir. Zira bugün 16:30’da ABD’de istihdam ve ortalama saatlik kazançlar verileri açıklanacak ve bu 2022 yılı faiz ve bilanço küçültme politikasına şekil verebilecek nitelikte önemli bir veri olacak.

Aynı zamanda ay sonu bir Bitcoin madencilik firması Senatoya ifadeye çağrıldı. Kazakistan baskısına ek olarak bu haber de aşağı yönlü fiyatlanmasına neden oluyor. Bu dönem içinde bizlere en fazla yöneltilen soru alıma bu seviyelerden geçilip geçilmeyeceği yönünde olarak karşımıza çıkıyor. 2021 senesinde 59 şirket 30.000-35.000$ aralığı ortalamasında Bitcoin alımı gerçekleştirdi. Kurumsalların aldığı noktada psikolojik destek yarattığını söyleyebiliriz. Buna ek olarak Bitcoin alımları şu dönemde altcoinleri BTC paritesinden almak için kullanılabilir. 29.000$ ve gerisi Bitcoin için zarar kes seviyesi olmak kaydıyla buradan Bitcoin alımları DeFi ve Katman-1 coinlerinin alımları için kullanılabilir.

(Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü)

Teknoloji Makaleleri